Oljenkorsi

LIIGA / Ennakko
Lauantaina pelattavassa Lukon ja Ilveksen välisessä liigaottelussa on vain yksi mielenkiintoa herättävä asia: Pystyykö Lukko ottamaan pakkovoiton ja jatkamaan edelleen mukana play off-taistossa, kun vastassa on joukkue joka lähes sataprosenttisella varmuudella jää sarjassa jumboksi?

Tuttu juttu

Sinänsä Lukon tilanteessa ei ole mitään uutta. Joukkue on jo pitkään pelannut omia yksityisiä play off-pelejään kerrasta poikki-systeemillä, hävinnytkin pelejä mutta pelastunut kuin ihmeen kaupalla pahimpien vastustajien myös menettäessä yllättäen pisteitään.

Näin kävi myös viikolla. Edellä sarjassa oleva HIFK hävisi tiistaina Porin Ässille kotipelinsä, ja kun Lukko torstaina puolestaan kävi Porissa ottamassa Ässiltä kuonoonsa meni TPS puolestaan häviämään kotipelinsä JYPille. Perjantai-illan Jokerit-HIFK-peliä ainakin Raumalla seurataan suurella mielenkiinnolla, ja ennen kaikkea sitä saako Lukko nyt Jokereilta apua ahdistavaan olotilaansa kuolemanviivan alapuolella?

Missään tapauksessa pelistä Ilvestä vastaan ei tule helppo. Siitä saatiin osoitus jo joulukuun alussa, kun Ilves haki Raumalta pisteet maalein 3-6. Juuri tuon pelin kaltaisia lapsuksia Lukolle on tullut sarjassa liikaa. Joukkueeella on suuria vaikeuksia taulukossa alempana olevia vastustajia vastaan, ja siitä syystä Lukko tekee itse pääsynsä pudotuspeleihin vaikeaksi. Ilmeisesti nuorilla pelaajilla keppi tärisee kädessä vielä liikaa paineen alla pelattaessa.

Ilvestä vastaan Lukko lähtee totutun vajaalla miehistöllä. Toni Porkka ja David Schneider parantelevat vammojaan, Porkan nilkka ei ole alkanut parantumaan odotetussa aikataulussa ja Schneiderin nivunen leikattiin tiistaina. Kumpaakaan miestä ei kaukalossa enää kuluvalla kaudella nähdä, pelattiinpa Lukon viimeinen peli sitten 9.3. tai 10.4. Sen sijaan selkäänsä potenut hyökkääjä Janne Siivonen oli jo torstaina Porissa mukana, muttei pelannut vielä vaihtoakaan.

Lukko meni Ässiä vastaan nopeasti kahden maalin johtoon, muttei pystynyt johtoaan pitämään. Ilvestä vastaan se ei enää saa toistua, muuten tulee noutaja. Vain voitto kelpaa.

Ilves jää jumboksi

Vierailija Ilves on sarjassa viimeisenä neljä pistettä Lahden Pelicansista jääneenä. Vaikka kummallakin joukkueella on vielä neljä peliä jäljellä, ja Ilves voisi niistä kahdeksan pistettä ottamalla nousta tasoihin lahtelaisten kanssa mikäli Pelicans kaikki loput pelinsä häviää, Ilveksen huonompi maaliero jättää tupsukorvat viimeisiksi.

Ilves pystyy kuitenkin kiusaamaan ylempänä olevia joukkueita, eikä varmaan yhteenkään peliin lähde ennalta luovuttaneena. Ensi kaudella ohjat ottaa käsiinsä huippuvalmentaja Vaclav Sykora, ja paikoista "Sykoran akatemiaan" taistellaan nyt. Hyvänä esimerkkinä tästä on torstainen jatkoajalle venynyt taistelu Tapparaa vastaan, joka tosin ei tasollisesti päätä huimannut, mutta ainakin osoitti että Lukkoa korkeammalla oleva porukkakaan ei Ilveksestä helpolla selviä.

» Lähetä palautetta toimitukselle