Käytännössä pakkovoiton paikka

LIIGA / Ennakko
Ilves saapuu vuorostaan Lukkoa kaatamaan.
Kuva © Jarno Hietanen
Rauman torstai-illassa kohtaavat sarjan tyvipään joukkueet, kun Lukko ottaa mittaa Tampereen Ilveksestä. Kyseessä on joukkueiden neljäs kohtaaminen tällä kaudella. Voittotilastoa johtaa Lukko voitettuaan kaikki aiemmat kohtaamiset.

Moni on kysellyt viime päivät ja viikot, mitä Raumalla oikein touhuttiin viimeisellä maaottelutauolla? Hyvä kysymys sinällään, mutta vastausta ei osaa kukaan antaa. Lukko lepäsi, harjoitteli ja aloitti häviävän kiekon pelaamisen. Siinä jutun juoni muutamaan sanaan tiivistettynä.

Kymmenen viimeistä peliä, ja niistä saaliina kahdeksan pistettä. Sitten vastaan luistelee jo pitkään sarjasijoituksensa tiennyt Ilves. Luulisi helposti, että Lukko pääsee elämänsä paikkaan katkaisemaan tappioputkeaan, mutta kaikkea muuta. Lukko on illan ottelussa kauden kovimman paikkansa edessä.

Kaksi edellistä kotiottelua kun ovat päättyneet lukemiin 0-4 ja 0-5, ei tarvitse olla ihmemies ymmärtääkseen mikä Lukossa on vialla. Yksinkertaisesti kaikki on vialla. Lukko on kadottanut kaiken sen hienouden, jota joukkue vielä tammikuussa osasi. Silloin puolustettiin tiiviisti ja iskettiin paikoista kiekot verkkoon.

Helmikuussa tuo ei enää toiminut yhtään, eikä mikään ennusmerkki näytä sen toimivan maaliskuussakaan.

Ilveksen helmikuu oli vastaava, mitä Raumalla nähtiin. Pelejä tulee ja menee, mutta tappioilta ei voi välttyä. Maaliskuu on kuitenkin nostanut Ilveksen tekemisen uuteen valoon. Kolmesta pelistä kaksi voittoa antaa tupsukorville loistavat lähtökohdat illan koitokseen. Luistin liikkeelle eikä välitetä mitä tuleman pitää.

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat olleet tasaisia vääntöjä aina päätössummerin soittoon asti. Tiukkaa taistoa nytkin on luvassa, mutta kotijoukkueen täydellinen jäätyminen pakkovoiton edessä ei ylittäisi uutiskynnystä.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen osalta toipilasosasto ei tuo muutoksia kokoonpanoon. Pois jäävät puolustaja Tommi Kovanen sekä hyökkääjät Jussi Pesonen ja Lauri Tukonen.

Vierasjoukkueen osalta pois kokoonpanosta viime otteluissa ovat olleet puolustajat Konsta Mäkinen ja Miro Hovinen sekä hyökkääjät Antti Hölli ja Masi Marjamäki.

Palkintosadetta

Ollessaan kokoonpanossa Lukko-hyökkääjä Filip Riska pelaa uransa 300. ottelun SM-liigan runkosarjassa. Ottelunsa Riska on pelannut JYPin ja Lukon pelipaidoissa.

Seuraa Heitä

Aki Kangasmäki #47 | TUTO

Hyökkääjä

Vahvaa tekemistä illasta toiseen. Onko nuorukaisesta Lukon kurssin kääntäjäksi?

Samuli Kivimäki #28 |

Oikea laitahyökkääjä

Näyttöhaluja löytyy aina entistä seuraa vastaan. Onnistuuko maalinteko tässä ottelussa?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Jerry Ahtola 0 4 4
2.Justin Azevedo 1 2 3
3.Jarkko Kauvosaari 1 2 3
4.Janne Keränen 2 1 3
5.Milan Jurcina 2 1 3
Ilves M S P
1.Kai Kantola 2 1 3
2.Michael Keränen 1 2 3
3.Matias Sointu 1 2 3
4.Jarkko Näppilä 0 2 2
5.Antti Kangasniemi 2 0 2

» Lähetä palautetta toimitukselle