Jouluista lelusadetta Raumalle?

LIIGA / Ennakko
Illan kamppailu on joukkueiden kolmas tällä kaudella.
Kuva © Jarno Hietanen
Lukko ja Ilves iskevät yhteen lauantai-illan viihdykkeeksi. Joukkueiden edelliset kohtaamiset ovat päättyneet kotivoittoihin, eikä tähän ole odotettavissa muutosta. Ei ainakaan, jos katsoo joukkueiden kuntokäyriä.

Kotijoukkueen viikkoon on mahtunut kaksi ottelua. Tiistaina se kohtasi Äijänsuolla JYPin, joka haki täyden pistepotin puhtaalla 3-0-voitolla. Heti keskiviikkona Lukko matkasi toistaiseksi viimeiselle vierailulleen Hartwall Areenalle ja poistui kaukalosta voittajana jalkapallolukemin 1-0.

Vierailijan Ilveksen viikko on ollut toistaiseksi tappioiden sävyttämä. Tiistaina se hävisi kovassa kunnossa olevalle HIFK:lle Helsingissä ja torstaina SaiPa kävi hakemassa kaikki kolme sarjapistettä. 

Joukkueiden kohtaamisessa on rahtunen spesiaalia mukana, sillä Lukon viimeistellessä ensimmäisen maalin, jäälle heitetään pehmoleluja. Pehmolelut lahjoitetaan hyvään tarkoitukseen.

Takaisin voittojen pitkälle tielle?

Lukko on ollut viime aikoina myötätuulessa. Ennen JYP-tappiota joukkueella oli viiden ottelun voittoputki ja se palasikin keskiviikkona takaisin voittokantaan. Keskiviikkoinen voitto Helsingissä tekee varmasti hyvää joukkueelle, jonka pelaaminen on ollut vieraskaukalossa kovin vaikeaa.

Yksi iso syy raumalaisten otteiden kohentumiseen on ylivoimapeli, joka on ollut tehokasta. Sinikeltaiset ovat kivunneet tämän osa-alueen parantumisen myötä niin sarjataulukossa, kuin myös ylivoimatehokkuudessa. Lukolla on tällä hetkellä Liigan neljänneksi tehokkain ylivoima. Vaikka joukkue onkin rankaissut viime aikoina vastustajiaan jäähyilystä kovalla kädellä, voisi toivoa tulitukea myös Aaron Gagnonin johtaman ykkösylivoiman takaa. Tähän voi odottaa muutosta lähiaikoina, kun kakkosketjun peliä hidastanut ja muutenkin alle tasonsa pelannut Aki Uusikartano tipahti sentterihierarkiassa kolmanneksi ja kakkosketjun keskelle istutettiin polvivammastaan toipunut Steven Zalewski. Vielä ei ole tapahtunut jenkkisentterin osalta ihmeitä, mutta lupauksia paremmista oli jo keskiviikkona ilmassa.

Raumalaisten joukkosidontapaikalla ovat vieläkin Lauri Tukonen, Teemu Nurmi sekä Oskari Setänen. Tukosen tilanne lienee kolmikosta kirkkain ja hänen pitäisikin olla pelikuntoinen joulutauon jälkeen. Nurmen pelit jatkuvat vasta vuoden 2014 puolella. Petteri Nummelinin pelaaminen on epävarmaa.

Syksyn sensaatio vain kaunis muisto

Ilveksen tilanne ei ole kehuttava. Maaottelutauon jälkeiset kymmenen ottelu ovat tuoneet vain kaksi voittoa. Syksyllä sensaatiomaisen hyvin pelanneet tupsukorvat ovatkin tätä menoa kiihdytyskaistalla pohjakerrokseen, eikä mitään merkkejä paremmasta ole nähtävissä.

Tamperelaisten ongelmaksi on kiteytymässä ratkaisijoiden puute. Maalinteko on ollut tervanjuontia, mistä kertonee se, että joukkue on viimeistellyt vain yhdeksän täysosumaa tauon jälkeen, jos laskuista jätetään pois Bluesista ja Kärpistä irronneet voitot, joissa verkko heilui kummassakin viidesti. Ilveksellä ei yksinkertaisesti ole riittävän laaja materiaali voittamaan toistuvasti otteluita pitkän runkosarjan aikana. Eikä tilannetta ainakaan helpota se, että omistajajärjestelyn mentyä puihin ei Ilveksellä varmastikaan ole kassassa ylimääräistä hankintoihin. Joukkueen nuori koostumus näkyy tällä hetkellä lähinnä helppoina virheinä ja sitä kautta jäähyinä ja maaleina vastustajille.

Ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin. Maalivahti Ville Kolppanen pelaa edelleen mainiolla tasolla ja antaa joukkueelleen mahdollisuuden pisteisiin jatkuvalla tahdilla. Tässä onkin Ilveksen oljenkorsi lauantain ottelulle. Kolppasen on pelattava sillä tasolla, mikä hänelle oikeuttaa paikan maalivahtitilaston kärkipäässä. Muuten ei kotiinviemisiä ole odotettavissa.

Ilveksen kokoonpanossakin on ollut elämää. Viimeksi lasaretiin lähti Alexander Ruuttu, joka tekee seuraa Arto Tukiolle, Masi Marjamäelle ja Miro Hoviselle. Oman lisämausteensa tuo vielä kanadalaissentteri Daniel Corson tilanne, sillä Corson pelit ovat ainakin Ilveksen paidassa pelattu.

Seuraa Heitä

Michael Keränen #71 | HIFK

Keskushyökkääjä

Taitava nuorukainen pelaa itselleen hyvää ja rahakasta sopimusta tulevalle kaudelle. Seuraamisen arvoinen, sillä tällä kehityskäyrällä hänen uransa jatkuu tulevaisuudessa rahakkaammilla kentillä.

Steven Zalewski #51 |

Keskushyökkääjä

New Hartfordin katujen kasvatti avasi kautensa JYPiä vastaan olemalla kentällä kahden takaiskun aikana. Olisiko nyt jo ensimmäisen tehopisteen aika?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Ilkka Mikkola 0 4 4
2.Jesse Virtanen 0 4 4
3.Aaron Gagnon 2 2 4
4.Ville Vahalahti 1 2 3
5.Jerry Ahtola 2 1 3
Ilves M S P
1.Michael Keränen 0 3 3
2.Kai Kantola 1 1 2
3.Sami Sandell 1 1 2
4.Ville Korhonen 1 1 2
5.Antti Kangasniemi 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle