Ilves kiusaamaan Lukkoa

LIIGA / Ennakko
Raumalla kohtaavat Lukko sekä Ilves. Kotijoukkue pelaa edelleen veitsi kurkulla ja tarvitsee lisäpisteitä lunastaakseen paikan pudotuspelien ensimmäiselle kierokselle. Ilves sen sijaan valmistautuu jo edessä odottaviin liigakarsintoihin.

Kuntokäyrät

Kotijoukkueen taival maaottelutauon jälkeen on kulkenut selkeän kaksijakoisesti. Saldoksi on merkitty kolme voittoa vastustajista, jotka taistelevat runkosarjan samoista sijoista. Tappioita on puolestaan tullut viisi ja kaikki sarjan kärkijoukkueita vastaan.

Viimeisestä viidestä kotiottelustaan kettupaidat ovat voittaneet vain kaksi.

Vierasjoukkue Ilveksen saldo maaottelutauon jälkeen on surullista luettavaa. Kuusi tappiota ja vain yksi voitto jatkoajalla kertoo kaiken joukkueen nykyvireestä.

Kohtaaminen on joukkueille kauden viides ja viimeinen. Lukko on poistunut kaukalosta kolme voittoa taskussaan Ilveksen saadessa yhden voiton.


Lukko on kotikaukalossaan pistänyt Ilveksen kahdesti kanveesiin.

Ratkaisun paikat

Kotijoukkue on pyrkinyt tiivistämään pelaamistaan maaottelutauon jälkeen. Ennen taukoa joukkue syyllistyi joka pelissä helppoihin virheisiin, joista vastustajat rankaisivat säälimättä. Ote on parantunut, vaikka kärkiryhmät ovatkin olleet voittamattomia.

Joukkueen ylivoimapeli on myöskin parantunut viime otteluissa. Mikäli joukkue pystyy aiempien pelien kaltaisiin suorituksiin, on joukkue askeleen lähempänä voittoa.

Lukon maalivahtipeli on kaikkea muuta kuin kunnossa. Päävalmentaja Juha Vuori joutuu miettimään päänsä puhki joka peliin kumman torjujista pistää tolppien väliin.

Tiiveys onkin päivän sana, kun vastaan luistelee nopeita pelaajia omaava Ilves.

- Tulostavoitteen rinnalla yhtä tärkeää on oman pelitavan säilyminen ehjänä, Lukko-käskijä Vuori painotti päivää ennen ottelua.

Ilveksen kaiken tekemisen pitäisi palvella jo edessä odottavia karsintapelejä. Joukkue on hävinnyt paljon, mutta haluaa silti pelata tiivistä ja nopeaa peliä, jonka turvin sarjapaikkakin ensi kaudeksi luulisi varmistuvan.

Vierasjoukkue on Lukon tavoin ihmeissään maalivahtipelinsä kanssa. Tämä osa-alueen pitää kuitenkin onnistua, mikäli joukkue haluaa palata voittojen tielle.

Kova liike on ollut pahinta myrkkyä Lukon hitaille puolustajille. Asia on varmasti vierasjoukkueen tiedossa, ja siihen saumaan Ilves tulee iskemään tässä ottelussa.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen kokoonpanoon ei ole luvassa mitään erikoista muutosta. Puolustaja Johan Björk tekee paluun pelaavaan miehistöön parin kuukauden tauon jälkeen siirtäen Tomi Pettisen katsomon puolelle.

Nuoret hyökkääjät Jere Laaksonen ja Aki Kangasmäki olivat suurissa vaikeuksissa joukkueen edellisessä ottelussa Hämeenlinnassa. Mahdollisesti Eero Elo ottaa jomman kumman paikan nelosketjusta.

Pelaava maalivahti on päävalmentajan mukaan vielä päättämättä.

Varmuudella pois jäävät puolustaja Mikko Kuukka sekä hyökkääjä Jussi Pesonen. Molempien osalta kausi on jo paketissa.

Vierasjoukkueen toipilasosastolla ovat puolustajat Martti Järventie ja Teemu Kesä sekä hyökkääjä Masi Marjamäki.

Ilves pelasi perjantaina tiukan taiston JYPin kanssa. Rotaatio väsymyksen takia onkin mahdollista ja pelaava maalivahti päätettäneen vasta aamuharjoitusten jälkeen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Janne Keränen 1 5 6
2.Charles Bertrand 2 4 6
3.Lauri Tukonen 2 4 6
4.Teemu Aalto 1 4 5
5.Perttu Lindgren 2 3 5
Ilves M S P
1.Matias Sointu 2 2 4
2.Joonas Rask 1 3 4
3.Jesse Niinimäki 1 2 3
4.Jyrki Jokipakka 2 1 3
5.Toni Rajala 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle