Glögilasien kilinää Äijänsuolla

LIIGA / Ennakko
Lukko on pakkovoiton edessä. Vierastappiot Tapparalle ja HIFK:lle pudottivat joukkueen jo pudotuspeliviivan alapuolelle. Pikkujoulutunnelmaisen kotituplan ensimmäisessä osassa vastaan asettuu liigajumbo Ilves.

Lukon peli on ollut viime otteluissa muuten uomissaan, mutta kiekkoa ei vain ole saatu verkkoon. Ja ilman maaleja ei otteluita voiteta. Torkki-Ulmer-Saarela on Lukon ykkösketju, jonka tehot on kahdessa viime ottelussa saatu tehokkaasti eliminoitua.

Ilveksellä ei ole ottelussa sen paremmin kuin koko sarjassakaan kuin voitettavaa. Se pääsee lähtemään vailla paineita selvästä altavastaajan asemasta. Ennakkosuosikin viitta on ollut Lukolle usein raskas kannettava, eikä ottelusta ole odotettavissa niin helppoa kuin sarjataulukko osoittaa.

Ilveksen rämpiminen on monen asian summa, mutta yksi merkittävä syy on varmasti ykkösmaalivahdiksi kaavaillun Bruce Racinen puuttuminen joukkueen maalin suulta. Kokenut kanadalaisvahti loukkaantui jo kauden alussa, ja nuori Tuomas Nissinen joutui suuriin saappaisiin. Nissistä ei huonosta alkukaudesta voi syyttää, hän aloitti todella hyvin vaativan urakkansa, mutta työtaakka osoittautui lopulta liian suureksi tulokasvahdille. Tommi Satosaari hankittiin Saksasta tilkitsemään Ilveksen veräjää, mutta hänkään ei ole kyennyt nousemaan mihinkään sateentekijän rooliin.

Martti Järventien paluu Montrealin organisaatiosta Tampereelle toi puolustukselle selvän johtohahmon ja pelotteen siniviivalle ylivoimapeliin, mutta Järventiehen pätevät samat sanat kuin Satosaareen. Ei hän ihmeisiin pysty.

Ilveksen hyökkäyksessä on nimekkäitä ja kokeneita sotaratsuja. Aika näyttää ajaneen Raimo Helmisen ohitse, mutta mies on edelleen varteenotettava syöttelijä ja aloittaja. Vesa Viitakoski on ymmärrettävistä syistä varjojen mailla, eikä tsekkikaksikko Korhon-Vala ole pystynyt esittämään sitä, mitä heiltä on odotettu. David Nemirovskyn mukana katosi suuri osa Ilveksen hyökkäysarsenaalista. Joukkue on pystynyt tekemään yli kolme maalia ottelussa viimeksi syyskuussa.

Timo Peltomaan kunto kiinnostaa varmasti Äijänsuon yleisöä. Miehen paluusta Lukko-paitaan on huhuttu viime viikot Raumalla tiiviisti. Toimitusjohtaja Jyrki Santalakin on myöntänyt, että Tinke kiinnostaa Lukkoa, mikäli hinta on oikea. Peltomaan alkukausi on ollut koko joukkueen tavoin todella vaisu. Lukossa pelatessaan Peltomaa kohosi puolijumalan asemaan, voisiko tämä tuhkimotarina toistua?

Lukon puolustus on tällä hetkellä pahasti vajaakuntoinen. Hienon alkukauden pelanneen Teemu Kesän polvivamma tuli huonoon paikkaan: Janne Niskalan käsi ei ole vielä täydessä kunnossa, ja Marko Toivonen ehdittiin juuri lastata Norjaan matkaavaan lentokoneeseen. Ville Piekkola on lisäksi ollut jo pitkään sivussa, joten Erik Hämäläinen, Toni Porkka ja Jaakko Harikkala joutuvat urakoimaan.

Lukko uusii ketjunsa illan otteluun. Toni Koivisto, Mika Viinanen ja Matti Kaipainen palaavat jälleen yhteen. Helsingissä maalannut Janne Siivonen nousee Jason Cipollan ja Quinn Hancockin rinnalle, ja nelosketju on muodossa Hermanni Vidman-Samu Isosalo-Teemu Normio.

Viime kaudella paljon vastuuta saanut pakkipari Janne Niskala-Jaakko Harikkala palaa jälleen yhteen. Kokeneet sotaratsut Porkka ja Hämäläinen pelaavat yhdessä, ja Topi Lehtonen ja Mikko Purontakanen muodostavat kolmannen pakkiparin. Lukon maalissa aloittaa jälleen kerran Petri Vehanen.

Viimeksi tuplakierroksella Lukko tarjosi ilmaista olutta, limsaa ja makkaraa. Tällä viikolla kilistellään glögilaseja.

» Lähetä palautetta toimitukselle