Kolmannen voiton metsästys

LIIGA / Ennakko
HPK ei ole vielä hävinnyt Lukolle.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Tiistai-illan kiekkonäytös Raumalla käydään Lukon ja HPK:n välillä. Kohtaaminen on joukkueille kauden kolmas. Aiemmat taistot ovat päättyneet hämeenlinnalaisten voittoon.

Lukon tammikuu on kulkenut pääasiassa voittoisissa merkeissä. Yhdeksästä pelistä joukkue on saalistanut pisteitä yhtä vaille kaikista. Joulun jälkeisiä otteluita tarkastellessa Lukko onkin liigan kuntopuntarin kovin joukkue.

TPS pisti viime viikolla raumalaiset kovaan testiin taistellen molemmat tasauksen ottelut jatkoajalle saakka. Maininnan arvoista on Lukon päästettyjen maalien raju kasvu. Kun aiemmin maalivahti Petri Vehasen selän taakse ei kolmea maalia tehty, TPS pommitti kahdessa ottelussa yhdeksän kiekkoa Lukon verkkoon.

- Viime aikojen otteluihin ollaan tyytyväisiä siinä mielessä, että pisteitä on kertynyt tasaiseen tahtiin. Pitää silti muistaa, että sarja on edelleen varsin tasainen ja pisteistä kamppailee monta hyvää joukkuetta. Tasauspeleissä onnistuttiin maalinteossa erinomaisesti. Vastaavasti omiin meni turhan monta kiekkoa. Ei ollut ihan tavanomaisia matseja kumpikaan TPS-kohtaaminen, kertailee viime viikkoa Lukon valmentaja Jesse Welling.

- HPK:ta vastaan meidän pitää huomioida etenkin heidän vahva ylivoimapelaamisensa. Toisaalta tähän varaudutaan myös välttämällä turhia jäähyjä, muistuttaa Welling.

HPK on pelannut tammikuussa vasta seitsemän ottelua. Tasaisiin kamppailuihin erikoistunut joukkue ei hävinnyt niistä ensimmäistäkään varsinaisella peliajalla. Kaksi suoraa voittoa ja viisi peliä pidemmän kaavan mukaan. Näistä lisäaikapeleistä joukkue käänsi edukseen kolme ottelua.

Sarjataulukossa sijoilla viisi ja seitsemän majailevat joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. HPK on häärinyt kukkona tunkiolla voittaen molemmat kamppailut, tosin pidemmän kaavan mukaan.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen osalta pois kokoonpanosta jää hyökkääjä Jussi Pesonen, joka matkaa seuraavaksi leikkauspöydälle huilaten koko loppukauden.

Hyökkääjät Janne Keränen ja Lauri Tukonen ovat ollet pois kokoonpanosta joukkueen edellisistä otteluista. Lauantain TPS-ottelussa pieniä kolhuja saaneen hyökkääjä Jarkko Kauvosaaren pelaaminen on myös epävarmaa.

Vierasjoukkueen osalta toipilasosastolla ovat puolustaja Juha Alén, joka huilaa loppukauden. Hyökkäjistä pois kokoonpanosta jäävät Jaakko Turtiainen sekä Juuso Honka.

 

Seuraa Heitä

Ryan Caldwell #16 |

Puolustaja

Otteet ovat välillä todella flegmaattisen näköisiä. Joko miehestä löytyisi kanadalaista kovuutta?

Johan Larsson #5 |

Puolustaja

Kunnostautunut viime otteluissa myös maalinteossa. Miten käy Äijänsuolla?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Tommi Kovanen 0 5 5
2.Josef Straka 3 1 4
3.Teemu Nurmi 3 1 4
4.Arttu Ilomäki 0 3 3
5.Justin Azevedo 1 2 3
HPK M S P
1.Ville Viitaluoma 5 3 8
2.Jere Sallinen 0 6 6
3.Johan Larsson 2 3 5
4.Borna Rendulic 1 3 4
5.Aleksi Laakso 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle