HIFK jatkaa 19 tunnin tauon jälkeen

LIIGA / Ennakko
Tommi Taimi onnistui maalinteossa joukkueiden edellisessä kohtaamisessa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Rauman lauantai-iltapäivässä kohtaavat Lukko ja HIFK. Ottelu on molemmille runkosarjan kolmanneksi viimeinen ja samalla neljäs keskinäinen.

Aiemmat pelit

Lukon osalta oli jo näkyvissä virheää valoa, mutta kulunut viikko muutti majakkalampun värityksen punaisempaan suuntaan.

Kuluvan viikon tappiot matkapeleissä niin KooKoon kuin SaiPankin vieraina lisättynä TPS:n voitolle Jyväskylässä tiesivät sitä, että Lukko valahti sarjataulukossa pykälän alemmaksi. Nyt sijoitus on seitsemäs, ja tie ylöspäin on mutkikas ja kivinen.

Vastaan nimittäin luistelee jo lähes varma runkosarjan voittaja HIFK, jonka viimeaikaiset ottelut ovat olleet komeaa katsottavaa. Siinä missä Lukko painii perustekemisensä kanssa, HIFK luistelee kaukaloon ja kahden ja puolen tunnin kuluttua palaa pukukoppiin ottelun voittajana.

Ratkaisun paikat

SaiPa-ottelussa Lukko sai mukavan määrän laukauksia kohti Jussi Markkasen vartoimaa SaiPa-maalia. Itseluottamus ei kuitenkan ollut tapissa, joten tulos jäi laihaksi. Päävalmentaja Risto Dufva oli omiensa esitykseen pääosin tyytyväinen, vaikka tappio lappeenrantalaisille tulikin. Syynä oli raumalaisten kiekollinen hallinta.

Jääkiekko on maalintekopeli, jossa otteluita voitetaan tekemällä osumia vastustajaa enemmän. Joku näennäinen hallinta ei silloin merkitsee oikeastaan yhtään mitään. Liigan mittapuulla isolla budjetilla operoiva raumalaisjoukkue ei ole suorittanut joulun jälkeen kuin hetkittäin materiaaliaan vastaavalla tasolla.

Viime viikolla Raumalla oteltu Kärpät-ottelu oli oiva esimerkki siitä, mitä Lukko osaa. Nyt ei tarvitse kuin pelata samalla tavoin, niin Lukkokin voi voittaa.

HIFK tarvitsee yhden pisteen lisää, jotta joukkue tekee seurahistoriaa, ja ottaa ensimmäisen runkosarjavoittonsa Liigassa. Vierasjoukkue on taatusti otteluun valmis, koska edellinen peli hallitsevaa mestaria vastaan päättyi 19 tuntia ennen lauantain ottelun alkua.

Pitkään sarjaa johtanut HIFK on ollut todella kovassa kunnossa vierasotteluissaan. Edellinen tappio on parin kuukauden takaa Porista.

Seuraa Heitä

Filip Riska #24 |

Keskushyökkääjä

Nelosketjun keskushyökkääjä tekee harvemmin maaleja. Onnistui kuitenkin joukkueen edellisessä ottelussa. Olisiko ruuti vielä kuivaa?

Siim Liivik #72 |

Keskushyökkääjä

Osui tolppien väliin viimeiseksi joukkueen otellessa Sportia vastaan. Käykö nyt samoin?

» Lähetä palautetta toimitukselle