Tarjolla paikka pudotuspeleihin

LIIGA / Ennakko
Viimeinen liigaviikko lähtee käyntiin Raumalla mielenkiintoisella kohtaamisella, kun Lukko saa vastaansa Bluesin. Voittamalla jo paikkansa pudotuspeleissä varmistaneen espoolaisryhmän myös raumalaiset varmistaisivat jatkopelit runkosarjan jälkeen.

Kuntokäyrät

Kotijoukkueen muutaman pelin tappioputki katkesi lauantaina todella maukkaaseen paikkaan, kun Lukko haki tärkeät kolme pistettä Oulusta. Tiiviisti puolustanut raumalaisryhmä oli tehokas paikoissaan ja nappasi todella tärkeät pisteet taistelussa viimeisistä pudotuspelipaikoista.

– Oulussa pelasimme yhden kauden parhaista peleistämme puolustuksellisesti. Kärpät-voitto antoi rohkeutta ja samoilla aseilla lähdemme Bluesin kaatoon, tyytyväinen Juha Vuori kertaili ennen runkosarjan päätösviikkoa.

Bluesin viikonloppu oli myös onnistunut, kun joukkue oli suvereeni isäntä HPK:ta vastaan. Selvä voitto takasi Bluesille jo varman paikan pudotuspeleihin, mikä varmasti helpottaa joukkueen henkistä tilaa päätösviikkoa silmällä pitäen.

Lukko ja Blues ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti, ja joka kerta raumalaisryhmä on poistunut voittajana ottelusta. Kaikki joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tiukkoja vääntöjä, joten tiistailtakin on odotettavissa tasainen taistelu pisteistä kotietua ja kevättä silmällä pitäen.


Lukko on ollut joukkueiden aiemmissa kohtaamisissa terävämpi.
Jussi Kivimäki

Ratkaisun paikat

Lukko sai lauantaina tärkeitä onnistumisia, kun joukkue onnistui nousemaan Kärppiä vastaan tappioasemasta vahvan päätöserän turvin. Voitto oli erityisen tärkeä henkiselle puolelle, sillä kaksi edellistä ottelua olivat kääntyneet johtoaseman sulamisen myötä tappioiksi.

Vuori teki pelin alla kovan päätöksen, kun joukkueen tehokkain puolustaja Richard Lintner huilaa myös lauantaina. Erityisesti ylivoimalla loistaneella puolustajalla on ollut vaikeuksia oman pään pelissä. Diplomaattinen Vuori kommentoi kierrellen syitä penkityksen takana.

– Olen aina vierastanut sitä sanontaa, että joukkueessa on ”tähtiä”, jotka ratkovat pelejä ja ovat ylitse muiden. Minun ajatusmaailmassa joukkue on aina se, joka yhdessä tekee asioita, Vuori muotoili.

Myös Blues sai edellisessä kohtaamisessaan paljon kaivattuja onnistumisia, kun joukkue marssi jo avausvaihdosta lähtien vaisun HPK:n yli. Vaikka ylivoimassa oli vieläkin hakemista ratkaisuiden kanssa, näyttivät erikoistilanteet menevän oikeaan suuntaan espoolaisten pelissä. Kun Lukon ylivoima on ollut viime aikoina hakemista, nähdään tälläkin osa-alueella mielenkiintoinen kamppailu pelin sisällä.

Blues ja Lukko ovat tällä kaudella esittäneet tiukkoja kohtaamisia, joissa marginaalit ovat olleet erittäin pieniä. Kun vastakkain on kaksi vahvaan kamppailupeliin luottavaa joukkuetta, nousevat henkinen valmius ja kamppailupelaaminen suureen rooliin.

Viime aikoina suurta luottoa Lukko-puolustuksessa nauttinut joukkueen kapteeni Otto Honkaheimo odottikin fyysistä ja tiukkaa kamppailua.

– Blues on melko samantyyppinen ryhmä kuin me. Tulevat kovaa päälle, ja heiltä löytyy hyviä duunareita, puolustuksen johtohahmo totesi pelipäivän aattona.

Kokoonpanot

Lukko jatkaa samoilla kokoonpanoilla kuin lauantaina. Poissa ovat loukkaantumisten takia Mikko Kuukka, Jussi Pesonen sekä Lauri Tukonen. Voitokkaasti Oulussa torjunut Simon Nielsen aloittaa jälleen maalin suulla.

Lauri Marjamäen mukaan Bluesilta ei ole odotettavissa sairastuvalta palaavia pelaajia kokoonpanoon vielä tiistaille. Poissa ovat edelleen Petri Koivisto, Petri Lammassaari, Jani Hakanpää, Teemu Ramstedt ja Tomi Sallinen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Björn Melin 2 2 4
2.Otto Honkaheimo 0 4 4
3.Mark Bomersback 3 1 4
4.Perttu Lindgren 2 1 3
5.Jarkko Kauvosaari 1 2 3
Blues M S P
1.Camilo Miettinen 2 3 5
2.Joakim Eriksson 1 3 4
3.Roope Talaja 2 1 3
4.Ville Varakas 1 2 3
5.Kristian Kuusela 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle