Runkosarjan viimeinen kotipeli

LIIGA / Ennakko
Rauman Lukko pelaa runkosarjan viimeisen kotiottelunsa lauantaina Espoon Bluesia vastaan. Panosta kamppailusta ei ainakaan puutu, sillä kotijoukkue tappelee kaikin keinoin pääsystä play offiin, kun taas vierasjoukkue yrittää pysytellä sarjassa neljän parhaan sakissa saadakseen kotiavauksen pudotuspeleihin.

Yleisöä ainakin luulisi tämän pelin kiinnostavan, sillä tuskin juuri mielenkiintoisempaa ja jännittävämpää päätösviikonloppua voisi toivoa.

Irti hengityskoneesta

Lukon kultakypärä ja paras hyökkääjä Pasi Saarela totesi viikko sitten pelatun Ilves-trillerin jälkeen Lukon joutuneen hengityskoneeseen kesken pelin. Samanlainen tilanne on nytkin, sillä Lukko putosi sarjassa yhdeksänneksi torstain kierroksen jälkeen, ja enää play offiin pääsy ei ole omissa käsissä, vaan apuja kaivataan muilta joukkueilta.

Joukkuehenki Lukossa on kuitenkin tällä hetkellä erittäin korkealla, ja kun valmentaja Lehkonenkin on viimein löytänyt toimivat ketjukokoonpanot, Lukko lähtee suurella itseluottamuksella Bluesin kaatoon. Joukkueiden edellinen peli Raumalla itsenäisyyspäivän aikoihin päättyi tasapeliin 2-2, kun taas Espoossa pelatuista kahdesta pelistä voitot ovat tasan.

Uusia loukkaantumisia Lukolle ei ole tullut, joten vain Toni Porkka on merkittävä poissaolija. David Schneiderin kyvyistä kun ei lyhyeksi jääneen kauden takia saatu koskaan täyttä kuvaa.

Ketjumuutoksiinkaan ei ole mitään syytä. Lukko pelaa seitsemällä puolustajalla, joista varsinkin Teemu Kesän ja Topi Lehtosen olisi syytä parantaa otteitaan, mikäli pudotuspeleihin aiotaan mennä.

Bluesilla kotietu tavoitteena

Kenenkään on turha luulla, että Blues tulisi Raumalle pelaamaan varovaisesti play offeja ajatellen, sillä espoolaiset käyvät tiukkaa taistelua JYPin kanssa play offien kotiedusta. Tällä hetkellä eroa on espoolaisten eduksi yksi piste, ja Bluesilla on vielä kaksi peliä pelaamatta kun jyväskyläläisillä on vain yksi.

Valmentaja Hannu Kapasen mukaan Blues aikoo ottaa voiton molemmista viikonlopun peleistä. Rauma on ollut lähes aina vaikea paikka espoolaisjoukkueille, niin Bluesille kuin sen edeltäjälle Kiekko-Espoollekin. Tosin Bluesin edellisestä tappiosta Raumalla on jo kulunut jo yli kaksi vuotta, silloin kirjoitettiin päivämäärä 23.1.2001.

Bluesille lauantain Rauman peli on viikon ensimmäinen. Takana on viikon tauko, edellisessä pelissä kaatui viime lauantaina Jokerit 4-2. Raumalle Blues pääsee lähes terveellä miehistöllä sillä poissa on varmuudella vain Mikko Viitanen. Miika Elomo on kärsinyt käsivammasta, mutta saattaa palata jo kaukaloon.

» Lähetä palautetta toimitukselle