Lukko haluaa vieraskoreudesta eroon

LIIGA / Ennakko
Fyysisyys on ollut sarjan suurimpia elementtejä.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Lukon ja Bluesin välinen taisto välieräpaikasta jatkuu Raumalla sarjan kolmannella ottelulla. Aiemmat pelit ovat päättyneet vierasvoittoihin.

Lukon ja Bluesin välinen sarja noudatti kahden ensimmäisen pelin osalta hyvinkin samanlaista kaavaa. Ensin kotijoukkue meni kahden maalin karkumatkalle ja siitä vierasjoukkue ajoi maali kerrallaan eron kiinni. Lopulta vierasjoukkueet olivat myös hyökkäysrohkeampia ja veivät ottelut nimiinsä.

Kahden maalin johtoaseman sanotaan olevan vaikein tilanne jääkiekossa, eikä kumpikaan onnistunut sen puolustamisessa kotihallissaan. Kyseessä on kuitenkin hienoinen ihmetyksen aihe, koska runkosarjassa näin ei juurikaan käynyt.

Lukko menetti vain kerran kyseisen johtoaseman ja sitä kautta myös voiton ottelun kolmannessa erässä. Blues oli tässä tilastossa vieläkin parempi häviämättä kertaakaan kyseisestä tilanteesta.

Nyt kuitenkin pudotuspelien tuoma tärkeys on lisännyt jännitystä pelaajien puseron sisällä, ja sarja on näin aloitettu kahdella vierasvoitolla.

Lukko tiedostaa asian perin pohjin, ja päävalmentaja Risto Dufva aloitti valmistautumisen sarjan kolmanteen peliin heti toisen pelin päätyttyä kertomalla joukkueelle juuri tästä asiasta.

Mutta ei Bluesin leirissä sen tietämättömämpiä asiasta olla. Kaksi peli-iltaa peräkkäisinä päivinä meni samalla kaavalla. Kyllä tuollainen jää jokaisen mieleen ilman erityistä selittämistäkin.

Sarja on ollut hieman erikoinen siinä mielessä, että maaleja on tehty jo tusina täyteen. Keskiarvoksi tulee kuusi osumaa ottelua kohden, joka on pudotuspeleihin erittäin suuri määrä.

Yksittäisten pelaajien helppoja virheitä on näkynyt molemmissa otteluissa. Niiden virheiden kautta myös otteluiden voittajat ovat löytyneet.

Olisi sangen ihmeellistä, mikäli joukkueet haluaisivat jatkaa sarjaa ajatuksella maalintekokilpailusta. Puolustaminen on päivän sana, ja siihen tullaan sarjan kolmannessa kohtaamisessa kiinnittämään entistä enemmän huomiota.

Sarjan kaksi ensimmäistä peliä olivat varsin fyysisiä kohtaamisia, ja sitä tullaan näkemään lisää. Kova kontaktipeli tosin on sellaista, että se myös helposti avaa peliä. Näin tilanteet saattavat vyöryä päästä toiseen, eikä kumpikaan oikeastaan hallitse tapahtumia.

Kokoonpanot

Pudotuspelimaailmassa joukkueiden terveystilanteet ovat verrattavissa suuriin valtiosalaisuuksiin. Asioista ei kerrota julkisuuteen mitään, koska vastustaja voi saada sieltä jonkin pienen etulyöntiaseman. Otteluiden videot ovatkin lähes ainoat lähteet, joiden kautta voi löytää yksittäisten pelaajien loukkaantumisia.

Molempien osalta terveystilanne sarjan alkaessa oli hyvä, eikä näkyviä loukkaantumisia ole sattunut sen jälkeen.

Lukon osalta toipilaina jatkavat puolustaja Otto Honkaheimo sekä hyökkääjä Jarkko Kauvosaari.

Bluesin kokoonpanosta sivuun jäävät puolustajat Joni Tuominen ja Santeri Arousva sekä hyökkääjä Nico Nyberg.

Seuraa Heitä

Jerry Ahtola #28 |

Laitahyökkääjä

Kaksi peliä ja molemmissa komea maali lähietäisyydeltä. Miten käy sarjan kolmannessa pelissä?

Tomi Sallinen #40 | Malmö

Keskushyökkääjä

Taskussa tehopisteet 1+2 siirryttäessä kolmanteen koitokseen. Jatkuuko hyvä vire?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Ville Vahalahti 2 2 4
2.Filip Riska 0 3 3
3.Olli Sipiläinen 0 3 3
4.Aaron Gagnon 0 2 2
5.Erik Riska 2 0 2
Blues M S P
1.Kim Hirschovits 1 2 3
2.Philip McRae 1 2 3
3.Jussi Makkonen 1 1 2
4.Joonas Jalvanti 1 1 2
5.Tommi Huhtala 2 0 2

» Lähetä palautetta toimitukselle