Asetelma on selvä - Voitto tai kuolema

LIIGA / Ennakko
Kumpi joukkue vääntää viimeistä kertaa tällä kaudella?
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
Maanantai-iltana se ratkeaa. Seitsemäs ottelu Rauman Äijänsuolla päättyy toisen osapuolen juhlintaan välieräpaikan johdosta, toisen nuollessa haavojaan ja miettiessä, mikä meni vikaan. Asetelma on selvä, osapuolten roolit eivät.

Kummankaan seuran historiassa ei ole nähty legendaarisia seitsemänsiä otteluita kovinkaan paljon, johtuen jo pelkästään siitä, että pudotuspelit ratkottiin pitkään paras viidestä-järjestelmällä. Blues on pelannut näinkin pitkän kaavan kautta sarjan neljästi, voittaen niistä kolme. Lukolla on takana vastaavan pituisia sarjoja vain yksi, mutta sekin päättyi lopulta sinikeltaisten juhlaan.

Oman mielenkiintonsa sarjan päätösotteluun tuo molempien historia aiemmin tässä sarjassa. Ensimmäiset neljä ottelua päättyivät kaikki vierasvoittoihin, kun taas sen jälkeen ollaan menty kotivoittojen tahtiin. Näiden faktojen pohjalta on mahdotonta sanoa ennakkoon, että kumpi tästä parista jatkoon menee.

Sallisen kentällinen kovaan prässiin - Mikä on Huhtalan tilanne?

Bluesin 25-vuotias sentteri Tomi Sallinen on ollut tulikuuma, mistä kertoo myös hänen piikkipaikkansa pudotuspelien pistepörssissä. Kolme maalia ja kahdeksan syöttöä saalistanut Sallinen on ollut Lukon pelaajille paha pideltävä, eikä häntä olla saatu kuriin kuin yhdessä ottelussa. Viidennessä ottelussa Sallisen kentällinen, jossa laitureina ovat viilettäneet Tommi Huhtala sekä Miro Aaltonen, pelattiin Lukon neloskentällisen toimesta täysin pimentoon. Tätä on odotettavissa myös tänään.

Oman mausteensa tämän kentällisen pelaamiseen tuo Huhtalan tilanne. Teemu Nurmen taklauksen johdosta ottelun kesken jättänyt 26-vuotias laituri oli sen verran sekaisin Nurmen antaman töötin jälkeen, että olisi pienimuotoinen ihme, jos hänet kaukalossa nähdään.

Huhtalan mahdollinen poissaolo asettaa myös valmennusjohdon vaikean valinnan eteen. Kuka korvaa joukkueelleen runkosarjassa eniten maaleja iskeneen pelurin? Eikä hänen poissaolossaan ole kyse pelkästään tehopisteistä, vaan kokonaisvaltaisesta työstä, jota Huhtala tekee joukkueelleen. Kaiken kaikkiaan Huhtalan poissaolo vie kevytrakenteisen Aaltosen ja enemmän pelinrakentajatyyppiä olevan Sallisen viereltä pois kaivinkoneen, joka röyhii, raastaa ja tekee tilaa ketjukavereilleen.

Ratkaisijoiden astuttava esiin - Omat pojat puolustuksessa ylpeyden aihe

Raumalaisten puolella on odotettu selkeää joukkuetta johtavaa tehomiestä nousevaksi massasta. Sellaista ei kuitenkaan ole löytynyt. Erityisesti runkosarjassa Ville Vahalahden ja Aaron Gagnonin tandemi toimi mainiosti, mutta tässä sarjassa heidän osastollaan on ollut hiljaista. 

Pudotuspelien hienous on kuitenkin siinä, että toisten ollessa pimennossa, toiset astuvat esiin heitä paikkaamaan. Raumalaisten riveistä on jonkun noustava esiin ja otettava sankarin hulmuava viitta harteilleen. Leveyttä ja kyvykkäitä miehiä tähän rooliin kyllä löytyy. 

Lukon parhaimmistoon on lukeutunut viimeisessä kahdessa ottelussa joukkueen omista kasvateista kasattu pakkipari, jonka muodostavat Jesse Virtanen sekä Juho Tommila. Tommila nousi kokoonpanoon viidenteen otteluun Petteri Nummelinin jäädessä sivuun ja on esiintynyt edukseen. Tommila on vasta 21-vuotias, mutta hän pelaa jäätävän varmasti ja kylmähermoisesti kiekon kanssa. Samaa voidaan sanoa häntä kaksi vuotta vanhemmasta Virtasesta. Nummelinin ollessa poissa joukkueen ylivoimasta ja siniviivapelaamisesta yleensä puuttuu jotain olennaista. Onnistuvatko nuoriso-osaston miehet tämän muuttamisessa?

Kokoonpanot

Raumalaisten lasaretissa jatkavat varmasti Otto Honkaheimo sekä Jarkko Kauvosaari. Nummelinin pelaamisesta ei ole mitään varmuutta, eikäNurmenkaan pelaaminen ole viime ottelun tapahtumien johdosta kiveen hakattu. 

Bluesin sairastupaa miehittävät edelleen Nico Nyberg, Santeri Arousva sekä Joni Tuominen. Huhtalan tilanne on hämärän peitossa, mutta isoja toiveita hänen pelaamiselleen ei kannata asettaa.

 

Seuraa Heitä

Aki Uusikartano #31 |

Keskushyökkääjä

Kevätauringon noustessa on 36-vuotias sentteri alkanut näyttämään heräämisen merkkejä. Rauhoittaa ylivoimalla ja tasapainoittaa tasakentällisin viisikon pelaamista. Ratkaisijaosaston miehiä tänään?

Justin DiBenedetto #81 |

Hyökkääjä

Kanadalaislaiturilla on asenne tapissa ja paikkoja on, mutta mistään ei uppoa. Jääkiekkojumalat eivät pidä tästä miehestä. Pudotuspelimaali tähän paikkaan olisi nannaa. Onnistuuko?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Filip Riska 0 2 2
2.Juho Tommila 0 1 1
3.Lauri Tukonen 0 1 1
4.Janne Keränen 0 1 1
5.Teemu Nurmi 0 1 1
Blues M S P
1.Eetu Pöysti 2 0 2
2.Miro Aaltonen 0 1 1
3.Ilmari Pitkänen 0 1 1
4.Jussi Makkonen 0 1 1
5.Arto Laatikainen 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle