Perinteitä kunnioittaen

LIIGA / Ennakko
Tila on taas vähissä.
Kuva © Anna Ahola
Satakuntalaiset joukkueet aloittavat kautensa keskinäisellä kohtaamisella. Jo vuosia vallalla ollut perinne käynnistää joukkueiden taivalluksen tällä kertaa Raumalta. Uudistunut Lukko sekä ennakkokaavailussa vahvaksikin nimetty Ässät tuskin jättävät ketään kylmäksi iskiessään yhteen täyteen ahdetussa Rauman jäähallissa.

Kuntokäyrät

Lukon harjoituskausi ei paljotta lupaa. Jokainen ottelu liigajoukkuetta vastaan päättyi tappioon. Kaksi koitosta Lukko pelasi ulkomaalaisia vieraita vastaan ja ne päättyivät Lukon kannalta voitokkaasti.

Vierasjoukkue Ässät oli sen sijaan voitokas koko harjoituskauden. Kauden avannut Pitsiturnaus meni vielä puhtaasti totuttelun merkeissä, mutta sen jälkeen Ässät on ollut voittamaton.

- Pitkä odotus päättyy. Oli sitten ensimmäinen kausi tai kahdeskymmenes, niin kauden avausottelussa on aina oma täpinänsä, vieraiden päävalmentaja Karri Kivi muistuttaa.

- Satakunnan paikallispeleihin minulla ei ole vielä ehtinyt kehittyä juuri minkäänlaista tunnesidettä, mutta hienoa nyt päästä kokemaan sekin. Pitsiturnauksessa tosin sain jo vähän esimakua, miettii puolestaan Lukon päävalmentaja Risto Dufva.

Ratkaisun paikat

Ratkaisun paikka kauden avausottelussa voi olla mikä tahansa pelin osa-alueista. Liikettä löytyy varmasti molemmista joukkueista. Pelaajilla on näyttöhaluja niin katsojia kuin valmennusjohtoakin kohtaan. Ensimmäiset pelit ovat kuitenkin vielä niitä näyttöpaikkoja, joiden perusteella ne lopulliset kokoonpanot alkavat muodostua.

Kotijoukkueen päävalmentaja Dufva vaatii pelaajiltaan hyvää tekemistä myös puolustussuuntaan. Fakta on lisäksi se, että Lukko ei ole nimillä katsottuna mikään tähtisikermä. Näin ollen jokaisen on pystyttävä vastaamaan siihen haasteeseeen, joka valmennusjohdolta tulee. Pelkästään hyökkäämällä Lukko tuskin voittaa ensimmäistäkään kamppailua runkosarjassa.

Vierasjoukkue Ässien taitava kanadalaissentteri Stephen Dixon pystyy rakentamaan peliä ammattimiehen varmuudella. Keskushyökkääjän panos Ässissä on iso, mutta taustatukea löytyy laajalta rintamalta. Lahjakas Joel Armia on ollut paljon pois joukkueensa harjoitusotteluista maajoukkuekomennuksien takia, mutta nuorukaisen taidot riittävät ratkaisemaan koko kamppailun, vaikka yhteisharjoituksia puuttuukin.

Vanha klisee puhuu paljon omasta pelistä. Asiassa on totta ainakin toinen puoli. Toinen puoli on sitä, että kaukalossa on aina myös se vastustaja, joka pyrkii myös pelaamaan sitä omaa peliään. Kun nämä kaksi elementtiä lyödään vastakkain, voidaan kauden avausottelusta odottaa mitä lopputulosta vaan.

- Helsingin joukkueiden tappeluepisodi ei vaikuta meidän arvolataukseen millään tavoin, kertoo päävalmentaja Dufva.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen osalta kokoonpano otteluun selviää lopullisesti vasta ottelupäivänä. Hyökkääjä Lauri Tukonen huilaa kuitenkin varmuudella, mutta kaikki muut pelaajat ovat valmiina taisteluun käskyn niin käydessä.
Vierasjoukkue pääsee samoin yhtä vaille kaikkien kanssa matkaan, kun puolustaja Tommi Taimi jatkaa alaraajavammansa kuntoutustaan vielä viikkoja.

Maalivahtien peluutus on aina asia, joka herättää keskustelua. Kotijoukkueen Petri Vehanen lienee selvä valinta tolppien väliin, jos vaan terveyttä riittää. Vieraiden osalta raumalaiskasvatti Antti Raanta ei vuosi sitten samassa paikassa onnistunut mitenkään erinomaisesti, mutta se ei estä miehen pelaamista tässä ottelussa.

Seuraa Heitä

Jesse Virtanen #71 | Ambri-Piotta

Puolustaja

Harjoituskaudella ottanut rohkeasti kiekollista roolia ja sitä kautta paikka pelaavassa puolustajakuusikossa on selviö. Miten kovan laukauksen omaava pienikokoinen puolustaja pärjää isojen vastustajien ajaessa röyhkeästi kohti Lukon maalia?

Tuomas Pihlman #49 |

Oikea laitahyökkääjä

Muutto Jyväskylästä Poriin on tehnyt hyvää kokeneelle pelimiehelle. Miten sujuu kauden avausottelu täyden raumalaiskatsomon edessä?

» Lähetä palautetta toimitukselle