Kolmas peli kolmannessa päivässä

LIIGA / Ennakko
Sekä Lukko että Ässät pelaavat tänään kolmannen pelinsä kolmannessa päivässä, joten on mielenkiintoista nähdä miten virtaa riittää jaloissa.

Ässät hävisi perjantaina puhtaasti 5-0 Tapparalle Tampereella, mutta otti eilen yhtä puhtaan voiton Pelicanseista kotonaan. Lukko puolestaan aloitti oman urakkansa kaatamalla HIFK:n niukasti 4-3 kotonaan ja kävi eilen hakemassa pisteet Ilvekseltä hienoin 6-2 voittonumeroin.

Lukon ulkomaalaiset tärkeässä roolissa

Lukon ulkomaalaiset ovat viime otteluissa ottaneet ison roolin maalinteossa. Etenkin ketju Kron-Ulmer-Cisar on ollut parissa viime ottelussa hurjassa vedossa. Ulmer on ollut molemmissa IS:n tähtipelaaja. Lisäksi Cisar on alkanut näyttää heräämisen merkkejä ja kun Kron järjestää jokaisessa ottelussa vieruskavereilleen monta hyvää tekopaikkaa, niin Ässien on syytä varoa tätä ketjua.

Ässillä jälleen paljon poissaolijoita

Ässät on koko kauden kärsinyt loukkaantumisista ja kun vihdoin alkoi näyttää vähän paremmalle niin loukkaantumisia alkoi jälleen sadella. Janne Seva on koko loppukauden poissa keuhkoveritulpan takia ja miehen koko ura saattaa olla vaarassa. Richard Rochefortin selkä on jälleen kipeytynyt ja miehen pelaaminen on epävarmaa kuten myös Jarkko Gladin joka potee olkapäätään. Kaiken lisäksi Ässien puolustuksen selkeä johtohahmo Pasi Peltonen sai lauantain Pelicans pelissä ottelurangaistuksen ja huilaa tämäniltaisen ottelun.

Molemmille tärkeät pisteet

Pisteet ovat tänään molemmille erittäin tärkeät pudotuspelejä ajatellen. Ässät on tällä hetkellä kuusi pistettä Lukkoa ja viimeistä pudotuspeli paikkaa jäljessä ja mikäli Lukko tänään voittaa, viiva karkaa jo kahdeksan pisteen päähän. Tämä saattaa olla liian iso ero loppukautena kiinni otettavaksi.

Lukko puolestaan on vaihteeksi viivan yläpuolella. Ero yhdeksäntenä olevaan Saipaan on tällä hetkellä kolme pistettä, mutta Saipalla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Näin ollen kaksi pistettä olisi Lukollekin erittäin tärkeitä ja auttaisivat Lukkoa nousemaan liigassa seitsemänneksi ohi HIFK:n joka on vain pisteen Lukkoa edellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle