Kaakon derbyn kolmas näytös

LIIGA / Ennakko
Kouvolan jäähallissa riittää lauantai-iltana taas tunnetta.
Kuva © Jukka Rasimus / Kuvakori.fi
Viime koitoksesta on jo liki neljä kuukautta aikaa, mutta nyt on jälleen sen aika. Kaakon derbyn kolmas osaottelu kamppaillaan lauantai-iltana Kouvolassa SaiPan saapuessa KooKoon vieraaksi.

Edelliset ottelut

SaiPalla on kulkenut viime aikoina kovaa ja joukkue keikkuukin kuntopuntarin kärkisijoilla. Etenkin vieraspeleissä lappeenrantalaiset ovat olleet iskussa, sillä vierasvoittojen putkella on mittaa jo kuusi ottelua.

Perjantaina SaiPa koki kotonaan niukan 2−1-jatkoaikatappion Kärppiä vastaan, joten Kouvolaan saapuu mukavasti ärsytetty nippu.

Myös KooKoolla on edelliset pelit sujuneet plusmerkkisesti. Oranssimustat olivat perjantaina seitsemän pelin pisteputkessa, mutta 5−2-tappio JYPin vieraana katkaisi putken.

KooKoolla on puolestaan kulkenut kovaa kotonaan. Kouvolalaiset ovat viimeisestä kymmenestä kotiottelusta voittaneet kahdeksan, ja pisteittä sarjanousija on noista peleistä jäänyt ainoastaan kerran. Kotipelien hienoon sarjaan mahtuu muun muassa voitot Lukosta ja Kärpistä.

Kaakon derbyn kolmas näytös

KooKoo ja SaiPa ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kahdesti. Noista kohtaamisista on jo liki neljä kuukautta, sillä joukkueet pelasivat toisiaan vastaan Liigan avauskierroksilla.

Sarja-avauksessa KooKoo oli yllättää SaiPan Lappeenrannassa, mutta joutui taipumaan voittolaukauskilpailussa maalein 4−3. Kouvolassa KooKoon lataus meni kovaa ja korkealta yli, minkä seurauksena SaiPa murjoi kouvolalaiset jäänrakoon 7−2-lukemin.

Kouvolan jäähalliin on taas saapumassa suuri määrä SaiPa-kannattajia. Viimeksi kaakon derbyä oli seuraamassa 5251 silmäparia, ja lauantai-iltana on luvassa samankaltaiset lukemat. Tunnetta ei tule Kouvolan betonista puuttumaan.

Ratkaisun paikat

KooKoo on kauden aikana ottanut jatkuvasti virheistä opikseen, enkä usko latauksen menevän tällä kertaa puihin. Vierailijat lähtevät otteluun pienenä ennakkosuosikkina, mutta mitään viime kohtaamisen kaltaisia murskajaisia ei tulla lauantai-iltana näkemään. Avausmaalin merkitys on molemmille joukkueelle suuri flow'n kannalta.

SaiPan kannalta tärkein asia on pysyä poissa jäähyaitiosta. KooKoo on löytänyt kauden aikana todella tehokkaan ykkösylivoiman, jonka päällikkönä on toiminut oranssimustien kultakypärä Jarkko Malinen - Liigan viidenneksi kovin pistemies.

Kotijoukkueelle harmaita hiuksia aiheuttanee SaiPan tehoduo - David McIntyre-Chad Rau - joka viime kohtaamisessa paukutti viisi tehopistettä yhteensä. Joulun jälkeen McIntyre on nakuttanut viiteen otteluun tehot 2+7, ja Rau puolestaan johtaa tällä hetkellä Liigan maalipörssiä 19 osumallaan. KooKoo-puolustuksen täytyy ottaa kaksikolta kaikki tila ja aika pois, muuten viisi tehopistettä ovat jälleen tosiasia.

Seuraa Heitä

Mikko Lehtonen #46 | Toronto

Puolustaja

Noussut yhdeksi KooKoon johtavaksi puolustajaksi. Pystyy avaamaan peliä ja on iskenyt mukavasti tehopisteitäkin viime aikoina.

David McIntyre #7 | EV Zug

Keskushyökkääjä

Tulikuuma hyökkääjä ei ole paljoa joulun jälkeen kysellyt, sillä tehoja on tullut roppakaupalla. KooKoo-puolustuksella tulee tiukka ilta tämän herran kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle