Siivittääkö Greenin juhlapäivä KooKoon uuteen lentoon?

LIIGA / Ennakko
Green saavutti lauantaina uuden rajapyykin.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
KooKoo kohtaa sekä tiistaina että keskiviikkona HIFK:n. Helsinkiläiset ovat vieneet joukkueiden molemmat kohtaamiset, mutta onko kouvolalaisilla tällä kertaa parempaa onnea?

Liigassa pelataan kuluvalla viikolla kaksi back-to-back-kierrosta. KooKoo saa alkuviikosta vastaansa HIFK:n ja loppuviikolla vastassa on SaiPa. Helsinkiläiset puolestaan ottelevat viikonloppuna HPK:ta vastaan. Pudotuspelihenkiset ottelut käynnistyvät tiistaina Kouvolassa, kun HIFK luistelee Stadin kirkkaista valoista kohti Kaakkoa.

Tiistain vierasjoukkue on sarjassa toisena ja viilettää viiden ottelun voittoputkessa. HIFK kaatoi viikonloppuna kahdesti Bluesin. Sitä ennen helsinkiläiset ryöstivät pisteet suvereenisti sekä Turusta että Hakametsästä.

KooKoolla on puolestaan takana kivisempi tie. Joukkue on kärsinyt pahoista loukkaantumisista, ja viidestä edellisestä ottelusta kouvolalaisilla on ainoastaan yksi kolmen pisteen voitto. Tiistain kotijoukkue kaatoi lauantaina Pelicansin, mutta sitä ennen se hävisi lahtelaisille niukasti.

Tiistaina betonibunkkerissa on myös syytä juhlaan, sillä Tapparasta Kouvolaan siirtynyt Josh Green pelasi lauantaina tuhannennen ottelunsa ammattilaisena. Uusi virstanpylväs voi antaa lisäenergiaa konkarille ja KooKoolle.

Loukkaantumisia ja tähtien loistetta 

Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti. Lokakuussa HIFK vei pisteet Kouvolasta lukemin 3−1, ja Helsingissä KooKoo joutui antautumaan maalein 2−4.

Edellisissä otteluissa helsinkiläiset pääsivät hallitsemaan kiekkoa, minkä vuoksi pisteet menivätkin HIFK:lle 6−0. KooKoo taisteli etenkin Helsingissä hyvin, mutta joutui lopulta nöyrtymään, sillä vastustajajoukkue sai maalipaikkoja kuin liukuhihnalta.

Kouvolalaisten loukkaantumistilanne on ollut joulun jälkeen vaikea, sillä kokoonpanosta oli pahimmillaan seitsemästä kahdeksaan pelaajaa sivussa. Muun muassa Oscar Eklund ja Toni Hyvärinen ovat jo palanneet kaukaloon, mutta sairastuvan puolella on edelleen tungosta.

Juha Järvenpää, Mikael Kurki ja Jarkko Malinen ovat melko varmasti sivussa tiistain ottelusta. Sen lisäksi Petri Lammassaari sai lauantaisessa Pelicans-kamppailussa aivotärähdyksen.

HIFK:lla ratkaisijoita on laajalla rintamalla, vaikka muutama pelaajista paranteleekin vielä vammojaan. Teemu Ramstedtin syöttökuviot ja muiden kärkipelaajien painavat laukaukset ovat ehdottomasti iso vaara kotijoukkueelle.

Ottelun asetelma on kieltämättä isät ja pojat-henkinen, mutta tiistainen kohtaaminen voi yllättää. HIFK on joukkue, joka sytyttää myös altavastaajajoukkueen taistelemaan entistä kovemmin. Myös Greenin merkkipäivä voi antaa joukkueelle lisäenergiaa. 

Seuraa Heitä

Juha-Pekka Haataja #72 |

Laitahyökkääjä

Haataja teki lauantaina Pelicansia vastaan peräti kaksi maalia. Edellisistä osumista oli kulunut jo tovi, joten HIFK:n on syytä olla varuillaan, kun hyökkääjä luistelee kentälle.

Henri Tamminen #74 |

Laitahyökkääjä

Tamminen pelaa Kouvolassa vanhaa seuraansa vastaan. Nuori voimahyökkääjä teki lauantaina myös uransa toisen liigamaalin, joten tiistaina luvassa voi olla lisää osumia.

» Lähetä palautetta toimitukselle