Satanen paukkuu?

LIIGA / Ennakko
Kuopiossa kohtaavat kaksi viime aikoina heikosti pelannutta joukkuetta, kun TPS saapuu Niiralan monttuun. Turkulaisille kauden ensimmäinen voitto KalPasta tekisi terää, sillä joukkue putosi viime kierroksella jo yhdenneksitoista. KalPa puolestaan rikkoisi voitolla sadan pisteen rajan.

Kuntokäyrät

KalPan maajoukkuetauon jälkeiset pelit ovat sujuneet alavireisesti. Neljästä pelistä saaliina on vain viime lauantaina hankittu kotivoitto Tapparasta. Tiistaina savolaiset taipuivat Espoossa, vaikka johtivat ottelua jo kahdella maalilla. Kilpipaitojen sarjajohto uhkaakin sulaa runkosarjan viime metreillä.

Turun Palloseuran saldo tauon jälkeen on vielä kuopiolaisiakin synkempi, sillä alla on kolme pisteetöntä ottelua. Takkiin on tullut niin JYPiltä, Lukolta kuin tiistain kotiottelussa Ässiltä. Tappioidensa vuoksi turkulaiset tippuivat sarjataulukossa pois pudotuspelipaikkaan oikeuttavilta sijoilta.

Ratkaisun paikat

Molemmat joukkueet ovat päästäneet viime peleissä liikaa maaleja. Turkulaisten tauon jälkeisten kolmen pelin maalisuhde on seitsemän pykälää pakkasella ja KalPan verkko on heilunut edellisessä kuudessa pelissä peräti 23 kertaa. Suurimmaksi osaksi maalit ovat syntyneet karkeiden virheiden seurauksena.

Virheet ovat näytelleet suurta roolia myös TPS:n pelissä. Turkulaisten oman pään pelaamisessa on ollut huomattavia vaikeuksia ja merkkausvirheitä on sattunut paljon. On mielenkiintoista nähdä, kestääkö Palloseuran viisikko KalPan pyöritystä varsinkin, kun Tuomas Tuokkola on viime aikoina painottanut pitkien hyökkäysten merkitystä.


KalPa on tuuletellut voittoa kauden kaikissa kolmessa pelissä maalierolla 13-3.

Yhdeksi suureksi teemaksi ottelussa voi nostaa avauspelaamisen. TPS:n hyökkäyksiin lähdöt ovat olleet läpi kauden vaikeita, hitaita ja riskialttiita. Myös KalPa on sortunut omassa päässä virheisiin, vaikka kyse ei aina olekaan ollut pelkästään avauspelaamisen ongelmista, vaan yksittäisten pelaajien huonoista suorituksista.

Kuopiolaisten suurin murhe tällä hetkellä on ylivoimapelin tehottomuus. Muutamissa tappio-otteluissa joukkue on hallinnut peliä tasaviisikoin, mutta ylivoimilla vastustaja on häärinyt huomattavasti tehokkaammin. KalPalle ylivoiman hapuilu ei ole uutta, mutta kauden edetessä parannusta pakkopeliin ei ole tullut.

Alivoima KalPalla sen sijaan on toiminut. Kuopion torstai-illassa kohtaavatkin tilastojen mukaan liigan parasta alivoimaa pelaava kotijoukkue ja tehokkaimmin ylivoimaa pyörittävä vierailija. Palloseuran tilastoissa tehokas ylivoima ei kuitenkaan ole tuonut viime aikoina tulosta, vaikka koostumuksiakin on yritetty muuttaa.

Kokoonpanot

Kotijoukkueelta puuttuvat kotimaahan vammaansa kuntouttamaan lähtenyt Ryan Lannon, sekä jääharjoituksissa jo mukana oleva Henri Laurila. Blues-pelistä pienten lihasvammojen takia poissa olivat myös Sami Kapanen ja Matti Kuparinen. Molempien pelaaminen torstaina on mahdollista.

Vierailijoilta loukkaantumisten vuoksi ottelun väliin jättävät pitkäaikaispotilaat Miika Huczkowski, Janne Hauhtonen sekä Joni Tuominen. Timo Salo ei pelannut Ässiä vastaan, joten ikitaistelijan pelaaminen on epävarmaa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

KalPa M S P
1.Ryan Glenn 0 3 3
2.Tommi Miettinen 0 3 3
3.Sakari Salminen 1 2 3
4.Adam Masuhr 3 0 3
5.Jyri Junnila 0 2 2
TPS M S P
1.Jarkko Hattunen 3 1 4
2.Marko Virtala 0 2 2
3.Tapio Laakso 0 2 2
4.Juraj Mikus 2 0 2
5.Joni Ortio 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle