Pyyhe kehässä kaukaloon

LIIGA / Ennakko
KalPan maskotilla Ruusterilla on riittänyt elintilaa puolityhjän Niiralan montun katsomossa.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
Kapteeni vuokrattu, parhaat pelaajat myynnissä, talous kuralla ja pudotuspelipaikka menetetty. KalPa on kattanut pöydän koreaksi SaiPalle.

Niin maailma muuttuu Eskoseni. Näin kirjoitti kansalliskirjailijamme Aleksis Kivi Nummisuutarit-teoksessaan. SaiPa kamppailee parhaillaan kotiedusta pudotuspeleihin ja KalPa on juuttunut Liigan häntäpäähän. Kuka olisi uskonut asioiden olevan näin pari vuotta sitten?

SaiPa on ollut kuluvalla kaudella yksi Liigan pirteimmistä yllättäjistä. Lappeenrantalaiset palasivat edellisessä HIFK-ottelussa vakuuttavasti voittojen tielle. Sputnikit ovat vahvasti kiinni runkosarjan kolmannessa tilassa.

Pekka Tirkkosen suojateilla on erinomainen mahdollisuus hakea Kuopiosta täysi pistepotti ja vahvistaa tilannettaan pudotuspelipaikkoja jaettaessa. Viikon jäljellä olevissa kamppailuissa SaiPa kohtaa Jokerit ja Pelicansin, joten ennakkoon helpoimmat pisteet ovat noudettavissa Kuopiosta.

KalPan tilanne on todella vaikea. Loukkaantumiset ovat runnelleet seuraa todella pahasti, yleisökato Niiralan montussa on ollut suuri ja joukkueen uskottavuus on pahasti koetuksella. Koko organisaatio on parhaillaan tuuliajolla pelillisesti ja taloudellisesti.

Suuressa mittakaavassa täytyy kuitenkin muistaa, että KalPan pelillinen romahdus on kestänyt vain kuluvan kauden ajan. KalPan kevään tärkeimpänä tavoitteena organisaatiolla on luoda positiivisia mielikuvia faneille ja kiekkoa seuraavalle kansalle, että kuopiolaiset aikovat tulla takaisin. Siinä on Sairaalakadun porukalle vähintäänkin riittävästi työsarkaa.

Niiralassa nähdään siis kaksi hyvin erilaista tilanteista lähtevää joukkuetta. Pystyykö KalPa asennoitumaan oikein kamppailuun? Myös SaiPan puolelle voi heittää kysymyksen, että osaavatko lappeenrantalaiset saapua Kuopioon selvinä ennakkosuosikkeina?

Kuopiolaisten pelaajaralli on saanut viime päivinä jopa surkuhupaisat piirteet. Lauantaina KalPalla oli vain kolme kentällistä pelaajia mukana Oulussa Kärppien vieraana. Sen jälkeen kuopiolaisten riveihin ovat liittyneet Arttu Ilomäki Tapparasta, sekä Tomi Körkkö ja Ville Leskinen Kärpistä. Ilves-hyökkääjä Jussi Pesonen jatkaa vielä SaiPaa vastaan KalPan riveissä. Kapteeni Jukka Voutilainen puolestaan vuokrattiin Tapparaan loppukaudeksi. Puolustaja Marko Kauppinen palaa sairastuvalta pelaavaan kokoonpanoon.

Loukkaantuneiden lista on todella pitkä ja masentava. Hyökkääjistä poissa ovat Artturi Lehkonen, Sami Kapanen, Kasperi Kapanen, Ossi Saarinen, Joona Harjama, Heikki Liedes ja Luke Pither. Puolustajissa lasaretissa jatkaa Antti Halonen.

SaiPa lähtee kamppailuun huomattavasti paremmassa terveystilanteessa kuin KalPa. Lappeenrantalaisilla sivussa ovat puolustajat Rony Ahonen, Simon Backman ja Lauri Taipalus. Hyökkääjistä poissa on Jesper Piitulainen.

Seuraa Heitä

Arttu Ilomäki #75 | Luleå

Keskushyökkääjä

Saapui KalPaan vaihtokaupassa Jukka Voutilaiseen. Juonikkaalle nuorukaiselle on varmasti paljon vastuuta luvassa.

Ville Leskinen #21 | HIFK

Laitahyökkääjä

Kärppien nuorukainen pelaa loppukauden Kuopiossa. Vauhdikas hyökkääjä oli aiemmalla KalPa-pestillään kuopiolaisten parhaita pelaajia.

Ville Koho #8 |

Keskushyökkääjä

SaiPan kapteeni on pelannut erittäin vahvaa kautta. Sentteri on loistaa monipuolisuutensa ansiosta kentän molemmissa päissä.

Jaakko Rissanen #28 | Linköping

Keskushyökkääjä

Vaihtoi kesken viime kauden KalPasta SaiPaan. Kasvanut Lappeenrannassa luottosentteriksi nopeassa tahdissa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

KalPa M S P
1.Petri Lammassaari 0 2 2
2.Kasperi Kapanen 1 1 2
3.Jussi Timonen 0 2 2
4.Saku Kinnunen 1 1 2
5.Miikka Pitkänen 2 0 2
SaiPa M S P
1.Janne Tavi 1 4 5
2.Tommi Jokinen 2 2 4
3.Jesse Mankinen 3 1 4
4.Ville Koho 2 1 3
5.Simo-Pekka Riikola 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle