Maaleja, maaleja, enemmän maaleja

LIIGA / Ennakko
Saako Jari Laukkanen hyökkäyspelin loksahtamaan kohdalleen?
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
Liigakartan itäisimpien joukkueiden kohtaamisesta ei ole odotettavissa erityisiä maalikarkeloita. Molemmat saapuvat Kuopioon perjantaiset tappiot niskassaan. KalPan puolustus on entistä ohuempi.

Kummallakin joukkueella on pelituntuma tuoreessa muistissa edellisillalta. Tosin tappiollinen sellainen. KalPa kävi kuittaamassa niukkaakin niukemman 0-1-tappion Jyväskylästä. SaiPa puolestaan joutui nöyrtymään kotonaan nousukuntoiselle Tapparalle parin maalin erolla.

Maalien tekeminen on KalPan suurin heikkous tällä hetkellä. Liigassa vähiten osuneet kuopiolaiset olivat perjantaina hyvin mukana pelissä, mutta sota-alueella tuli valitettavan usein sormi suuhun. Sama ongelma oli havaittavissa myös tiistaisessa kotipelissä HIFK:ta vastaan, jossa kilpipaidat saivat sentään yhden osuman aikaiseksi.

Alakerta toimii edelleen mallikkaasti, vaikka kotijoukkueen alakerta on pahasti varamiehinen. Maaleja ei omiin ole kolissut, sillä tiiviin viisikkopuolustuksen takana on vielä yksi liigan kuumavireisimmistä maalivahdeista – Pekka Tuokkola.

SaiPa asettaa varmasti kuopiolaisten alakerralle kovan luokan testin, sillä lappeenrantalaiset ovat karvanneet yleensä KalPaa vastaan todella aggressiivisesti syvälle vastustajan puolustusalueelle. KalPa on yleensä saanut käännettyä alkukauden otteluissa pelin nopeasti omista ylöspäin, mutta rajulla intensiteetillä päälle singahtelevat sputnikit tekevät hyökkäyksien käynnistämisen taatusti vaikeaksi.

Vaikka SaiPa on voittanut mukavasti otteluitaan, varsinaisia maalijuhlia ei ole idän ihmekään saanut järjestettyä. Voitot ovat kuitenkin irronneet yleensä maalin tai parin erolla. Merkittävä ero kotijoukkueeseen nähden on kiekollisessa pelaamisessa. SaiPa ajaa määrätietoisesti maalille ja pyrkii luomaan maalipaikkoja läheltä. KalPalla tämä osa-alue on päässyt edellisissä otteluissa hieman unholaan.

Ylivoimapeli ei ole ollut lappeenrantalaisten vahvuus tällä kaudella, joten KalPan erittäin hyvin toiminut alivoima voi osoittautua isoksi haasteeksi. JYP tosin rokotti perjantain ainoan osuman pakkopelillä, mutta pääsääntöisesti nelikko on ollut hyvä ja aggressiivinen.

KalPasta ovat sivussa edelleen Jussi Timonen, Antti Halonen, Jukka Voutilainen ja Joona Harjama. Petri Lammassaari oli Jyväskylässä poissa kokoonpanosta. Marko Kauppinen sai perjantaina iskun jalkaansa, eikä pysty pelaamaan SaiPaa vastaan. Tämä tarkoittaa sitä, että Sami Kapanen joutuu pelaamaan puolustajana. Hyökkääjistä Joonas Riekkinen on jo muutaman pelin ajan luutinut alakerrassa.

Kuopiolaisyleisöllekin tuttu Simo-Pekka Riikola on ainoa mies vierasjoukkueen sairaslistalla.

Seuraa Heitä

Ville Hämäläinen #27 |

Keskushyökkääjä

Oli nostamassa KalPaa liigaan melkein kymmenen vuotta sitten. Ei ole koskaan paistatellut otsikoissa, mutta on sitäkin arvokkaampi joukkuepelaaja etenkin alivoimalla.

Jeff Foss #3 |

Puolustaja

Alkukaudesta näytti siltä, että jenkkipakki ei pysy edes pystyssä luistimillaan. Sai kuitenkin sopimuksen koeajan jälkeen ja on nyt vakiinnuttanut paikkansa kokoonpanossa. Ei yritä mitään ylimääräistä. Sopimus osoittautui lopulta oivaksi peliliikkeeksi, sillä kuopiolaisten alakertaa on harvennettu kovalla kouralla alkukauden aikana.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

KalPa M S P
1.Marko Kauppinen 1 1 2
2.Adam Masuhr 0 2 2
3.Janne Kolehmainen 2 0 2
4.Artturi Lehkonen 0 1 1
5.Saku Kinnunen 0 1 1
SaiPa M S P
1.Ville Koho 2 3 5
2.Ryan Glenn 2 2 4
3.Stefano Giliati 1 2 3
4.Tommi Jokinen 1 2 3
5.Patrick Davis 2 0 2

» Lähetä palautetta toimitukselle