Katkeaako Sputnikin lento Kuopioon?

LIIGA / Ennakko
Lähtökohdat KalPan ja SaiPan väliseen otteluun ovat kutkuttavat: KalPa pelaa runkosarjan voitosta ja SaiPa pääsystä pudotuspeleihin. Molemmat tarvitsevat kipeästi voittoa.

Kuntokäyrät

Vierasjoukkue SaiPa saapuu Niiralaan kovat paineet niskassaan, kun pisteitä on lähdettävä mukaan. Loistavan kevätkauden pelanneiden lappeenrantalaisten pudotuspelipaikka on käsien ulottuvilla. Tappioon ei kuitenkaan ole varaa, koska TPS ja Lukko saattavat karata lopullisesta tiistain kierroksella.

SaiPa on kolmessa viimeisessä kamppailussa onnistunut keräämään viisi pistettä Jokereilta, Kärpiltä ja HIFK:lta. Sputnikien suoritusta voi pitää erinomaisena, kun edellä mainitut vastustajat ovat taistelleet suorasta pudotuspelipaikasta.

KalPan hyökkäyspeli oli Jyväskylässä melkoisen surkeaa. Ainoastaan ykköskentän Tuomas Kiiskinen, Sakari Salminen ja Matti Kuparinen pysyivät luomaan paikkoja.

Ailahtelevasti esiintyneille kuopiolaisille SaiPan kaataminen on todella tärkeää, koska se saattaisi varmistaa jo runkosarjan voiton KalPalla. Kalakukkokaupungin ylpeys on kuluvalla kaudella ollut SM-liigan paras kotijoukkue.


KalPan keskushyökkääjä Matti Kuparinen on ottanut ykköskentän jälleen komentoonsa.

Ratkaisun paikat

Kumpi kestää paremmin paineet? KalPan leirissä pelaajien pääkopassa saattaa kummitella edellisen kierron JYP-ottelu, jossa Hurrikaanipaidat pitivät savolaisia lähes pilkkanaan kaukalossa. Taistelutahtoinen SaiPa ei taatusti päästä KalPaa helpolla.

KalPan suurin ongelma Jyväskylässä oli, että joukkue ei pystynyt luomaan tilanteita maalintekosektoriin. Suhteellisen pehmeän hyökkäyskaluston omaavan KalPan hyökkääjät eivät olleet valmiita ottamaan tarpeeksi mustelmia maalinedustan sotatantereella. Jos KalPa hyökkääjät Iiro Pakarisen johdolla luovat tarpeeksi painetta SaiPan puolustukselle, on kotijoukkue lähellä voittoa.

Hurjalla asenteella taisteleva SaiPa on ollut KalPalla vaikea vastustaja, vaikkakin kuluvalla kaudella kuopiolaiset ovat vieneet toistaiseksi kaikki keskinäiset kamppailut. KalPa ei ole Niiralan montussa tottunut kovinkaan intensiiviseen pelaamiseen, vaan moni vastustaja on tyytynyt peruuttelemaan KalPan edessä. SaiPa tuskin sortuu siihen virheeseen.

Ylhäältä karvatessa SaiPan mahdollisuudet kasvat, kun KalPan puolustus on selvästi maalivahtipelin kanssa haavoittuvin osa-alue. Loukkaantumisen jäljiltä parasta virettään etsivät Henri Laurila ei tahdo aina ehtiä tekemään parhaita mahdollisia ratkaisuja.

Kamppailu ratkennee pieniin marginaaleihin. Suurta maali-ilottelua tuskin tullaan näkemään Kuopiossa, koska kummallakaan joukkueella ei ole varaa hävitä kamppailua.

Kokoonpanot

KalPalta sivussa on edelleen kapteeni Sami Kapanen. Muuten isännät pääsevät otteluun parhaalla kokoonpanolla.

SaiPalta sivussa ovat kautensa jo loukkaantumisien vuoksi päättäneet Brian Salcido ja Riley Armstrong. Anssi Löfman palannee kokoonpanoon.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

KalPa M S P
1.Jukka Hentunen 4 2 6
2.Sakari Salminen 2 3 5
3.Tuomas Kiiskinen 0 4 4
4.Tommi Jokinen 1 3 4
5.Jasse Ikonen 3 1 4
SaiPa M S P
1.Jesse Mankinen 2 4 6
2.Jesse Saarinen 1 4 5
3.Jarno Koskiranta 3 2 5
4.Ville Koho 1 2 3
5.Simon Backman 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle