Kestääkö hermokontrolli, riittääkö kiekkokontrolli?

LIIGA / Ennakko
Kuva © Nitta Soininen

Kotijoukkue KalPa nitisti runkosarjan kalkkiviivoilla Pelicansin ohi ja kuittasi itselleen kotiedun villi kortti -kierrokselle. Näin se sai yhden kokonaisen päivän aikaa harjoitella ja valmistautua kotimaisemissaan samalla, kun lahtelaiset joutuvat käyttämään omaa valmistautumisaikaansa matkustamiseen.

KalPan kevätkausi oli pelillisesti rikkonainen ja se menetti jonkin verran asemiaan sarjataulukossa runkosarjan loppuviikkojen aikana. Päätöskierrokset toivat kuitenkin mukanaan päivänpaistetta, kun savolaiset ottivat sekä Tapparan että Lukon päänahat. Varsinkin Tapparaa vastaan KalPa jäädytti isäntien peliä mestarillisesti.

Mikä KalPan kannalta tärkeintä, se saa pitkältä toipilaiden listalta avainmiehiään takaisin kokonpanoon. Alkuviikosta KalPalta puuttui vielä kahdeksan vakionimeä eriasteisten vammojen vuoksi, mutta etenkin haaksirikkoinen puolustus vahvistuu juuri sopivasti pudotuspeleihin, kun Juuso Riikola ja Joonas Lyytinen ovat jälleen pelikuntoisia. Myös unkarilaissentteri Balasz Sebökin paluuta tervehditään ilolla.

Ylilyöntejä vai hallittua aggressiivisuutta?

Pelicans on nostattanut otsikoita läpi kauden pitkälti muista kuin kauniiseen kiekkokontrolliin liittyvistä syistä, mutta se on petrannut myös peliään viime aikoina. Varsinkin viisikkopuolustaminen on ollut runkosarjan lopulla parempaa kuin koko kaudella aiemmin.

Lahtelaiset ottivat helmi-maaliskuun vaihteessa neljä peräkkäistä voittoa, mutta runkosarjan loppu kääntyi lopulta kuitenkin mollivoittoiseksi, kun päijäthämäläisryhmä hävisi kaksi viimeisintä otteluaan, tiistaina Lukolle Raumalla ja torstaina kotijäällä Kärpille.

KalPa hallitsi joukkueiden välisiä kohtaamisia runkosarjassa. Savolaiset voittivat kaikki neljä koitosta vähintään kahden maalin erolla. Se ja kuluneen viikon vire huomioiden Niiralan montun isännät lähtevät sarja-avaukseen suosikkeina. Pystyykö KalPa hallitsemaan pelin virtausta, pääseekö se lahtelaisten aggressiivisen karvauksen alta pois ja onnistuuko se turhauttamaan isokokoisemman lahtelaisryhmän liikkeellään?

Entä pysyykö Pelicansin keskittyminen olennaisessa? Kaksi viimeisintä runkosarjaottelua kaatui joukkueen kauden perisyntiin - jäähyihin. Pelicansin on pystyttävä horjuttamaan kuopiolaisten pelihuumoria, mutta pysyttävä samalla itse poissa jäähyaitiosta. Lauantaina sillä on tilaisuus ottaa yliote fyysisyydellään, mutta ylilyönteihin sillä ei ole varaa.

Seuraa Heitä

Antti Kalapudas #51 | JYP

Keskushyökkääjä

Nuorten maailmanmestari on löytänyt yhteisen sävelen Jonne Tammelan kanssa. Kärppälaina oli Lukkoa vastaan kentän parhaimmistoa.

Miro Hovinen #22 | KOOVEE

Puolustaja

Palasi pitkältä sairauslomalta viimeiseen runkosarjapeliin eikä pelaamattomuus näkynyt missään. Selkeä vahvistus Pelicansin muutenkin ohueen pakistoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle