KalPan hyökkäyspelin avaimet hukassa

LIIGA / Ennakko
Jari Laukkasen tiirikointitaitoja tarvittaisiin KalPan hyökkäyspelin avaamiseen.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
KalPan vain viisi tehtyä maalia viimeiseen viiteen peliin kertoo kaiken olennaisen. Lukko on pelannut vuoristoratamaisesti, eikä pistepussi ole lihonut kovin kovalla vauhdilla.

Kaksi mollivoittoisesti kautensa avannutta joukkuetta iskevät yhteen peräpään kamppailussa Niiralan montussa. Kotijoukkue KalPa on hävinnyt peräti viisi peliä keräämättä ainuttakaan pistettä.

Lukko puolestaan hävisi edellisellä kierroksella Lappeenrannassa 3-1 SaiPalle. Viikonloppuna raumalaiset voittivat HIFK:n kotikaukalossaan lähes näytöstyyliin 5-2. Potentiaalia joukkueesta siis löytyy.

Kotijoukkue KalPan peliä voi kuvata parilla adjektiivilla: halutonta ja tehotonta. Ihmetystä herättävät myös päävalmentaja Jari Laukkasen puheet hyvien maalintekopaikkojen tasaisista määristä vastustajajoukkueeseen nähden.

Todellisuudessa KalPalla on tuottanut suurta tuskaa päästä maalintekosektoriin. Röyhkeitä nousuja, blokkeja, takakarvaa ja kroppansa likoon laittamista ei nykyisessä KalPassa nähdä. Laukaukset lähtevät huonoista sektoreista, jos edes lähtevät. Ei tarvitse olla kovinkaan kaksinen analyytikko että ymmärtää, miksi KalPa on tehnyt vähiten maaleja koko Liigassa.

Hyökkääjistä Janne Kolehmaisella olisi potentiaalia sytyttää joukkuetta ryhdikkäämpään menoon. Ylivoimalla laituri osaa olla maskimiehenä, mutta miksi tasakentällisin peli tökkii pahasti? Myös Jyri Junnilla, Ossi Saarinen ja Kasperi Kapanen ovat pelaajia, joilta voi odottaa enemmän juuri sytyttäjinä.

Myös raumalaisten leirissä riemun kiljahdukset ovat olleet vähissä. Risto Dufvan suojatit ovat valahtaneet epätasaisten otteiden myötä lähes jumboksi. Valopilkkuna ovat olleet ottelut HIFK:ta vastaan, joista Lukko on kerännyt lähes puolet pisteistään.

Paperilla Lukon hyökkäyksestä löytyy ratkaisuvoimaa ja syvyyttä, mutta kentällä joukkue ei ole onnistunut mittaamaan kaikkea potentiaaliaan. Pahasti loukkaantumisista kärsivää KalPan puolustusta vastaan raumalaisten hyökkääjillä on selvä iskun paikka. Nähtäväksi jääkin, uskaltaako Dufva peluuttaa hivenen normaalista rohkeampaa koko kentän karvauspeliä?

Suurta maalijuhlaa Niiralassa tullaan tuskin näkemään. KalPan maalilla Pekka Tuokkola on pelannut tasaisen varmasti. Raumalaisten peräpäässä Ryan Zapolski on ollut myös joukkueensa avainpelaajia.

KalPan loukkaantuneiden lista peräpäässä on pitkä. Antti Halonen, Marko Kauppinen ja Jussi Timonen ovat poissa. Hyökkääjistä Jukka Voutilainen on edelleen sivussa. Puolustajapuolan myötä Sami Kapanen jatkaa pakkina. Surkean alkukauden pelanneelle Antti Kerälälle KalPa antoi potkut.

Lukolta kokoonpanosta puuttuvat ainakin pitkäaikaispotilas Steven Zalewski ja Joni Nikko.

Seuraa Heitä

Kasperi Kapanen #42 | St. Louis

Laitahyökkääjä

Piti tulla suuri läpimurto heti kauden alkuun. Pelannut kärkikentissä ja ylivoimalla, mutta tehot tyystin kateissa. Jättäisi turhat kikat ja pelaisi suoraviivaisemmin ja röyhkeämmin. Todistetusti osaa myös niin tehdä.

Lauri Tukonen #34 |

Laitahyökkääjä

Loukkaantumiset ovat jarruttaneet läpi uran peliesityksiä. Kaipaisi terävyyttä otteisiinsa ja ennen kaikkea onnistumisia. Edellisessä kamppailussa tilastomerkinnät jäivät kahteen koukkausjäähyyn.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

KalPa M S P
1.Luke Pither 2 1 3
2.Ossi Saarinen 1 2 3
3.Adam Masuhr 0 2 2
4.Artturi Lehkonen 0 2 2
5.Jyri Junnila 1 1 2
Lukko M S P
1.Toni Koivisto 1 3 4
2.Lauri Tukonen 1 3 4
3.Ilkka Mikkola 1 2 3
4.Matt Generous 0 3 3
5.Aki Uusikartano 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle