KalPa varamiehisenä kotietujahtiin

LIIGA / Ennakko
Kuva © Nitta Soininen
Kuopiossa päätetään runkosarja ottelussa, jossa riittää panosta vain kotijoukkueelle.

Kotijoukkue KalPa hakee vielä kotietua pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Raumalaisvierailija Lukko voi puolestaan jo aloittaa keskittymisen puolivälieriin: se sijoittuu runkosarjassa kuudenneksi riippumatta päätöskierroksen tuloksista.

Joukkueiden kauden aiemmat kohtaamiset ovat olleet lukemiltaan tasaisia ja vähämaalisia: yhdessäkään ottelussa ei olla nähty kolmea maalia enempää. Raumalaisyhdistelmä on hieman niskan päällä keskinäisissä kohtaamisissa voitettuaan KalPan kertaalleen kotijäällä ja kerran Kuopiossa. KalPa vei nimiinsä toisen Raumalla pelatun kamppailun.

Lukko matkustaa Savoon orastavassa voittoputkessa: sillä on vyöllään kaksi maukasta kotivoittoa. Lauantaina kaatui runkosarjan ykkösjoukkue HIFK maalein 4-1.

Tiistaina Liigan tehokkain ylivoima osoitti voimansa Lahden Pelicansia vastaan. Lukko paukutti kolme maalia miesylivoimalla yhden viiden minuutin Pelicans-rangaistuksen aikana, eikä ottelun voittajasta ollut enää epäselvyyttä.

KalPan onnistui katkaista kolmen ottelun tappioputkensa tiistaina Tapparaa vastaan Tampereella. Kuopiolaisten viimeaikaisissakaan otteluissa ei olla maaleilla mässäilty: niin Tappara- kuin sitä edeltävä KooKoo-ottelukin tarjosivat yleisölle vain yhden maalin. KalPa on tehnyt pudotuspelijoukkueista selvästi vähiten maaleja, 126 kappaletta.

Koko kauden joukkuettaan reppuselässä kantaneen ykkösvahti Eero Kilpeläisen merkitys joukkueelleen on viime viikkojen loukkaantumissumassa korostunut entisestään, tiistaina Tampereella kuopiolaisten riveistä puuttui kahdeksan vakiopelaajaa. Joni Nikko on lähellä paluuta pelaavaan kokoonpanoon ja saattaa pelata jo Lukkoa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle