BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Kaksi joukkuetta, kaksi pelitapaa

LIIGA / Ennakko
Kuopiossa tiistai-illan kierroksella isäntäjoukkueen haastaa viime peleissä piristäytynyt Rauman Lukko. Ottelussa kohtaa myös kaksi toisistaan poikkeavaa pelityyliä. Viekö suoraviivaisuus voiton länsirannikolle?

Kuntokäyrät

Kotijoukkue KalPan vuosi alkoi maukkailla voitoilla Jokereista ja JYPistä. Molemmissa otteluissa kuopiolaiset jättivät vastustajansa nollille. Viimeisin peli lauantaina sen sijaan päättyi niukkaan tappioon HIFK:lle. Ratkaisu Helsingissä nähtiin vasta voittomaalikilpailussa, jossa isännät olivat parempia.

Lukon viime viikko oli nousujohteinen. Tiistaina kettupaidat kärsivät tappion Tapparalle, mutta torstaina joukkue kaivoi jatkoaikavoiton Espoosta. Viikon kruunu oli lauantain kotivoitto Hämeenlinnan Pallokerhosta. Varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä raumalaiset olivat selvästi vastustajaansa edellä.

Ratkaisun paikat

Kuopiossa kohtaa kaksi varsin erilaista pelitapaa. KalPan kiekkokontrolli alkaa olla jo suomalaisessa jääkiekkoilussa käsite ja tuttu asia. Lukko puolestaan perustaa pelinsä suoraviivaisuuteen, eikä KalPasta tuttua alaspäin pelaamista juurikaan nähdä. Myös hyökkäyspäässä Lukko pyrkii vahvasti kohti maalia. Onkin mielenkiintoista nähdä, kumpi tapa tuottaa paremmat hedelmät.

Voi toki olla, että Juha Vuoren luotsaama raumalaisryhmä lähtee sarjajohtajan vieraana hieman viime peleistä poikkeavalla pelisapluunalla. Kotijoukkueen kannalta voimakkaasti maalille ajava joukkue voi juuri nyt olla hankala pala, sillä kuopiolaisten suurimmat alakerran luudat Henri Laurila ja Ryan Lannon ovat loukkaantuneina.

– Tilanteelle ei voida mitään. Alkukauden kaksi vakiopakkia on poissa, joten Joonas Riekkinen pelaa puolustajana. Ei me voida itkeä sitä, ketä meillä ei ole. Me pelattiin hyvä peli Jokereita vastaan, jossa Riekkinen oli pakkina, joten en näe sitä yksittäisen pelin ongelmana. Pitkässä juoksussa me ei voida ilman pakkeja tätä sarjaa pelata. Se on selvä asia, KalPan päävalmentaja Tuomas Tuokkola toteaa.


KalPa on ollut joukkueiden aikaisemmissa kohtaamisissa potkun edellä.

KalPan leirissä Lukon suoraviivainen pelitapa on pantu merkille. Myös ratkaisumallit vastustajan pysäyttämiseen on olemassa.

– Meidän pitää syöttää ensimmäinen syöttö nopeasti. Toivottavasti ne tulee suoraviivaisesti vastaan. Kova joukkue Lukolla on kasassa ja ryhtiliike siellä on tapahtunut. Viime viikon kaltaisesta pelivalmiudesta meidän ei pidä päästää yhtään irti.

Erikoistilanteissa molempien alivoima on ollut viime peleissä hyvällä tasolla. Lukon joulun jälkeen hukassa olleet ylivoimatehot löytyivät lauantaina ja joukkue sai tärkeitä onnistumisia. KalPalla ylivoiman trendi on ollut laskeva, sillä joulun jälkeen joukkue on tehnyt vain yhden ylivoimamaalin, joka sekin tuli joulukuun puolella.

Varsinkin lauantaina KalPan ylivoima oli todella tehotonta. Kiekkoa syötellään liikaa ja haetaan täydellistä paikkaa niin kauan, että vastustaja pääsee väliin. Ottelun lopussa savolaisilla oli vaikeuksia saada edes pakkopeliä rauhoitettua. Huonon ylivoiman jälkeen pelin hallinta kallistuu usein vastustajalle, joka saa jäähyn tappamisesta lisää energiaa.

– Ylivoima nyt vähän huolestuttaa, kun Helsingissä ei saatu edes kunnon paikkoja. Varsinkaan Kuparisen ylivoima ei paikoille päässyt. Parempaan pitää pystyä, mutta meidän pitää olla kärsivällisiä. Tänään [maanantaina] sitä viimeksi harjoiteltiin ja katsottiin, mitä asioita meidän pitää tehdä paremmin.

Kokoonpanot

Lukon loukkaantumistilanne on paranemaan päin. Poissa ovat puolustajat Mikko Kuukka, Johan Björk ja Jesse Virtanen sekä hyökkääjä Teemu Nurmi. Vuoren rotaation mukaisesti kokoonpano elää pelistä toiseen, eikä lopullista miehistöä tiedä kuin vasta pelipäivänä.

KalPan hyökkääjien terveystilanne on hyvä, sillä vain Kalle Kerman on sivussa. Sen sijaan puolustus on vajaamiehinen, koska Lannonin ja Laurilan lisäksi myös nuorten MM-kisojen rasituksista toipuva Simo-Pekka Riikola ei ole vielä kuopiolaisten kokoonpanossa.

Sentteristä jälleen puolustajaksi siirtyvä Joonas Riekkinen luutii kokoonpanoon palaavan Matti Koistisen parina. Muutoin KalPan kokoonpano pysyy lauantain kaltaisena. Maalilla torjuu viime viikolla kaksi nollapeliä napannut Mikko Koskinen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

KalPa M S P
1.Sami Kapanen 3 2 5
2.Sakari Salminen 3 1 4
3.Mikko Kukkonen 0 3 3
4.Jukka Hentunen 2 1 3
5.Iiro Pakarinen 1 2 3
Lukko M S P
1.Perttu Lindgren 2 2 4
2.Richard Lintner 1 3 4
3.Lauri Tukonen 0 4 4
4.Jussi Pesonen 3 1 4
5.Jere Laaksonen 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle