Putki poikki?

LIIGA / Ennakko
SM-liigaa johtava KalPa on ollut kuluvan kauden pisteautomaatti Kärpille. Savolaisten voittosarakkeessa on pyöreä nolla oululaisia vastaan neljän kohtaamisen jälkeen.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue KalPa lähti maaottelutauolle piikkipaikalta, vaikkei kuopiolaisten peli ollutkaan aivan uomissaan viimeisissä kamppailuissa. KalPan vaikeimmiksi vastustajiksi ovat muodostuneet Ässät, Pelicans ja Kärpät.

Runkosarjan voitosta kamppailevan KalPan onkin korkea aika kaataa Kärpät kauden ensimmäistä kertaa, muuten takaa tulevat Pelicans ja Ässät pääsevät iskuetäisyydelle. Kuopiolaisten kauhuksi on vielä mahdollista, että Kärpät ja KalPa saattavat kohdata puolivälierissä.

Kärppien otteet kaukalossa ovat olleet yhtä vuoristorataa. Oululaiset ovat onnistuneet napsimaan pisteitä kuntopuntarin kärkipäässä olevilta joukkueilta, kunnes ovat sortuneet lähes luokattomiin otteisiin altavastaajina otteluun lähteneitä joukkueita vastaan.

Oululaiset ovat hivuttautuneet kamppailemaan suorasta puolivälieräpaikasta. JYP, Jokerit ja Kärpät ovat kolmen pisteen sisällä, kun runkosarjassa on pelaamatta vain tusinan verran kamppailuja. Jos Kärpät vain löytää tasaisuutta otteisiinsa, on joukkueella hyvä mahdollisuus taistella itsensä kuuden joukkoon.


Savolaistunut porilainen Sakari Salminen on dominoinut KalPan hyökkäyspeliä.

Ratkaisun paikat

Ottelussa katseet kohdistuvat molempien joukkueiden maalinsuulle. KalPan maalilla Mikko Koskinen ei ole ollut aivan parhaassa mahdollisessa vireessä. KalPa-kassari aloitti vakuuttavasti savolaisten maalinsuulla, mutta tammikuu oli isokokoiselle maalivahdille melkoista tuskaa.

Monen yllätykseksi Juha Toivonen torjui KalPalle tärkeitä pisteitä, kun Koskinen ei ollut aivan parhaimmillaan. Nyt Koskisen on aika todistaa olevansa voittava maalivahti ja pystyvänsä viemään savolaisia kohti Kanada-maljaa.

Kärppien maalia vartioi puolestaan kesken kauden saapunut ruotsalaisvahti Johan Backlund. Haparoiden kautensa aloittanut veräjänvartija on parantanut otteitaan ja osoittanut pystyvänsä pelaamaan SM-liigassa vaaditulla tasolla.

Molemmat joukkueet pystyvät parhaimmillaan erittäin kurinalaiseen puolustuspelaamiseen, joten pienten marginaalien kamppailussa maalivahdit nousevat suurimpaan osaan.

Kokoonpanot

KalPan sairastuvalta on kuulunut savolaisille positiivisia uutisia. Puolustaja Adam Masuhr ja siirtotakarajan alla saapunut Ryan Glenn ovat pelikuntoisia. Miehekkäitä otteita edellisissä kamppailuissa esittänyt Simo-Pekka Riikola on myös toipunut alavartalovammastaan. Henri Laurila jatkaa edelleen sairastuvalla ja palailee kaukaloon runkosarjan loppukierroksilla. Ryan Lannon on sivussa koko loppukauden.

Hyökkääjät Sami Kapanen ja Tuomas Kiiskinen joutuivat jättämään Euro Hockey Tourin maaottelut välistä pikku vammojen vuoksi. Molemmat palaavat tositoimiin Kärppiä vastaan.

Kärpiltä sivussa on kaksi kokenutta pelimiestä. Mikko Lehtonen kärsii selkäkrampista ja Jari Viuhkolan käsivamma ei ole ehtinyt parantua maaottelutauolla.

Vahvasti kautensa aloittanut Miikka Salomäki palaa kaukaloon KalPaa vastaan. Nuori oululaishyökkääjä on pelannut viimeksi SM-liigaottelussa yli kaksi kuukautta sitten, joten pelituntuma lienee vielä haussa. Myös Ville Mäntymaa on jälleen pelikuntoinen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle