BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Pystyykö loukkaantumisten runtelema JYP viimein voittamaan KalPan?

LIIGA / Ennakko
Väli-Suomen paikalliskamppailut ovat olleet tällä kaudella harvinaisen yksipuoleisia. Liigakärki KalPa on kukistanut JYPin kaikissa keskinäisissä otteluissa. Voitto on varmasti tiukassa tälläkin kertaa, sillä jyväskyläläiset kamppailevat pahan loukkaantumissuman keskellä.

Kuntokäyrät

JYPillä on mennyt viime viikkoina lujaa. Joukkue on napsinut voitot neljästä edellisestä ottelustaan. Tiistaina voitto irtosi vaikeuksien jälkeen, sillä jyväskyläläiset olivat alakynnessä kotonaan Turun Palloseuraa vastaan. Kotijoukkueen onneksi turkulaiset eivät saaneet yhtä ainuttakaan maalia aikaiseksi, joten täysi pistepotti jäi Keski-Suomeen JYPin osuttua kahdesti.

Pisteiden hinta oli kova, sillä ensin kaukalon joutui jättämään maalivahti Riku Helenius. Myöhemmin ottelun aikana jyväskyläläiset saivat lisää murheita, sillä tähtipuolustaja Sami Vatanen mursi sormensa. Anaheimin varaus joutuu olemaan sivussa useita viikkoja.

Vierasjoukkue on tiukassa keskikastissa niukasti kuudentena, mutta Kärpät hönkii niskaan ainoastaan pisteen päässä kaksi ottelua vähemmän pelanneena.

KalPa puksuttaa edelleen komeassa sarjajohdossa. Eroa takana olevaan Pelicansiin on kymmenen pistettä. Edellinen ottelu tiistaina Jokereiden vieraana oli jännittävää ja hyvätasoista kiekkoviihdettä. Viihdearvoa kuopiolaisittain paransi kummasti se, että KalPa pystyi nitistämään narripakan vieraissa ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen.


Tämän kauden paikallisotteluiden henki tiivistettynä.

Ratkaisun paikat

JYPin vaikeutena on ollut saada pelaaminen tasaiseksi. Joukkueella on vaikeuksia pelata koko ottelua ehjästi. Taso heittelee pelin sisällä liiaksi.

Puolustukseen JYP tuskin tulee kaatumaan. Maaleja on mennyt koko kauden aikana omiin toiseksi vähiten. Varsin tehoton hyökkäys tulee tosin olemaan ongelmissa KalPan tiukkaa puolustusviisikkoa vastaan. Maaleja on tullut valitettavan vähän, eikä hyvässä vireessä torjuva Mikko Koskinen helpota yhtään jyväskyläläisten pyrkimyksiä.

KalPan esitys tiistaina oli sitä luokkaa, että saman vireen jatkuessa varamiehisellä JYPillä on suuria vaikeuksia vastata kotijoukkueen vahvaan liikkeeseen ja tiiviiseen viisikkopeliin. Syöttöpeli ei meinannut toimia joulutauon jälkeen, mutta tiistaina kiekko liikkui lavasta lapaan jälleen entiseen malliin.

Kokoonpanot

JYPin poissaololista on murheellista luettavaa. Sivussa ovat Filip Riska, Antti-P. Jaatinen ja Pavel Skrbek. Jani Tuppurainen on edelleen sairaana. Sami Vatanen ja maalivahti Riku Helenius loukkaantuivat kesken tiistaisen TPS-ottelun.

Myös KalPa sai huonoja uutisia miehistön terveydentilasta. Puolustaja Henri Laurila on pois vahvuudesta maaliskuuhun asti. Hyökkääjistä sivussa on edelleen Kalle Kerman. Ryan Lannonin pitäisi olla toipunut pelikuntoon sairasteluistaan.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

KalPa M S P
1.Tuomas Kiiskinen 1 3 4
2.Iiro Pakarinen 2 1 3
3.Sami Kapanen 1 2 3
4.Ossi Saarinen 1 2 3
5.Sakari Salminen 2 1 3
JYP M S P
1.Sami Vatanen 2 4 6
2.Juha-Pekka Hytönen 4 1 5
3.Jani Tuppurainen 1 3 4
4.Arto Laatikainen 0 3 3
5.Éric Perrin 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle