HPK - IFK
ILV - PEL
JUK - SPO
JYP - KAL
KOO - SAI
ÄSS - KÄR
LUK - TPS
BUF - NYR 2.00
CAR - EDM 2.30
MIN - NJD 3.30
ANA - BOS 5.00
PHI - DET 20.00
PIT - CGY 20.00
COL - STL 22.00

Joko on JYPin vuoro?

LIIGA / Ennakko
Kuopiossa Väli-Suomen herruusottelussa kohtaavat KalPa ja JYP. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja molemmilla kerroilla savolaiset ovat hakeneet Jyväskylästä täyden pistepotin. Pitääkö vierastaika myös Kuopion tiistai-illassa?

Kuntokäyrät

KalPa on marraskuun maajoukkuetauon jälkeen kulkenut voitosta voittoon. Viiden peräkkäisen voiton ansiosta joukkueen sarjajohto on venähtänyt jo kuuteen pisteeseen. Viikonloppuna KalPa kukisti kahteen otteeseen SaiPan. Kotiottelussa pisteisiin tarvittiin voittomaalikilpailu, mutta vierasottelusta irtosi täysi potti.

JYP on tauon jälkeen pelannut neljä ottelua, joista puolet on päättynyt hurrikaanipaitojen voittoon. Viikonlopun ainoassa ottelussaan JYP teki voittoon tarvittavan maalin Jokereita vastaan vasta voittomaalikilpailussa. Sarjataulukossa jyväskyläläiset löytyvät sijalta seitsemän, vain pisteen suoraan pudotuspelipaikkaan oikeutettavasta kuudennesta sijasta.

Ratkaisun paikat

Vierasjoukkue JYP on kauden mittaan ottanut uuden valmentajansa Jyrki Ahon johdolla askeleen kiekkokontrollijääkiekon suuntaan. Muutos on ollut selvä, vaikka myös viime vuosilta tutut JYP-elementit ovat olemassa. Aggressiivinen, kova karvaus ylhäältä on edelleen keskisuomalaisten tavaramerkkinä.

Avainasemassa onkin se, miten KalPa pystyy paineen alla pelaamaan omaa peliään. Muutamissa otteluissa KalPan alakerta on joutunut paineen alla roiskimaan kiekkoa, joka hajottaa savolaisten kiekkoa kontrolloivan pelitavan. Mikäli taas KalPa pystyy tulemaan JYPin karvauksen alta kiekon kanssa pois, on kotijoukkue vahvoilla.


Jyväskylän peleissä KalPa oli terävämpi.

Sama pätee myös toiseen suuntaan, sillä myös KalPa karvaa usein ylhäältä ja koettaa pakottaa vastustajan hätäisiin avauksiin. Hyökkääjien onkin autettava puolustajia hakemalla vauhtia riittävän alhaalta ja tarjoamalla laadukkaita syöttöpaikkoja. Viisikon on liikuttava tiiviisti ja juuri tässä asiassa KalPa on kauden aiemmissa kohtaamisissa ollut JYPiä parempi.

Erikoistilanteissa vaaka kallistuu hivenen kotijoukkueen suuntaan. KalPa on sekä yli- että alivoimissa liigan eliittiä. JYPkään ei ole tilastojen valossa ollut erityisen heikko, mutta viime peleissä ylivoima ei ole toiminut. Jo pakkopelin rauhoittaminen hyökkäysalueelle on ollut usein hankalaa. Helppoa ei tule olemaan tiistainakaan, sillä KalPan aggressiivinen alivoima on toiminut kauden mittaan hyvin.

Kokoonpanot

KalPalta poissa on varmuudella ainoastaan Jyri Junnila. Lappeenrannassa alkukaudella huilannut Sami Kapanen pelasi poikkeuksellisesti keskushyökkääjän tontilla, vaikka kuopiolaisten sentteriosastolla ei loukkaantumisia olekaan.

JYPiltä loukkaantuneena on laitahyökkääjä Jani Tuppurainen. Sen sijaan Tuomas Pihlman pelasi jo perjantaina Jokereita vastaan. Myös puolustaja Arto Laatikainen on toipunut pelikuntoon.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

KalPa M S P
1.Jukka Hentunen 4 3 7
2.Sakari Salminen 3 3 6
3.Matti Kuparinen 1 3 4
4.Joonas Riekkinen 1 3 4
5.Adam Masuhr 1 2 3
JYP M S P
1.Antti Jaatinen 4 1 5
2.Éric Perrin 0 4 4
3.Juha-Pekka Hytönen 1 3 4
4.Olli Sipiläinen 1 2 3
5.Harri Pesonen 3 0 3

» Lähetä palautetta toimitukselle