Hallitseva mestari ja runkosarjan voittaja kohtaavat

LIIGA / Ennakko
Paikallisväännöllä aloitetaan.
Kuva © Atte Rissanen - http://atterissanenphotography.com
Perinteisesti avauskierros käynnistyy paikallisotteluilla. Hyväksi havaitusta kaavasta ei poiketa tälläkään kertaa, sillä KalPa ja JYP aloittavat liigakautensa keskinäisellä väännöllä Kuopiossa. Mielenkiintoa rakkaiden vastustajien välillä ei ainakaan vähennä ne tosiasiat, että JYP on hallitseva mestari ja KalPa voitti viime kaudella runkosarjan.

Kauden avaus ja paikallisottelu on yhdistelmä, jota kiekkojännärit ovat jo pitkään odottaneet. Tupa on täysi – tai ainakin lähelle täyttä, ja Jyväskylästä saapunee tuttuun tapaan pari bussillista joukkueensa tukijoita Savon pääkaupunkiin. Harvoin on tunne ja lataus vähissä, kun KalPa ja JYP kohtaavat.

Lähtökohdat ovat mielenkiintoiset. JYP on uusiutunut kesän aikana rajusti, eikä viime kevään mestari lähde ykkössuosikkina alkavaan kauteen. Joukkue on kuitenkin taatusti vahva, vaikka monta nimimiestä on joukkueesta poistunutkin. Jyrki Ahon suojatit petrasivat rajusti viime kaudella kevään sarastaessa, eikä mikään estä keskisuomalaisia tekemästä vastaavaa tempausta uudestaan.

Kuopiossa sen sijaan odotellaan pölyn laskeutumista harjoituskauden myllerrysten jäljiltä. Kapasten johtoryhmä tekee parhaansa vältellessään Tuomas Tuokkolan potkuihin johtaneiden asioiden puhumisesta, ja samaan aikaan uusi vastuuvalmentaja Jari Laukkanen valmistautuu joukkueen kanssa tositoimiin. Ei siis aivan ideaalitilanne millään tavalla.

Tulosvetovihje: 2-5?

Joukkueet kohtasivat heti KalPan valmennussotkujen jälkeen kahdesti European Trophyn otteluissa sekä Jyväskylässä että Kuopiossa. Molemmat ottelut päättyivät vierasjoukkueen 5-2-voittoon. Kotijoukkueet olivat kohtaamisissa pelillisesti todella heikkoja. Muutenkin molemmilla joukkueilla on ollut harjoitusotteluissa todella paljon vaikeuksia viisikkopelissään.

Pelin kangertelu on toki luonnollista tähän aikaan vuodesta, mutta kummankin joukkueen pelissä on ollut vaikeuksia vähän joka osa-alueella. Maalivahdit ovat ottaneet pesäpallosta mallia ja pudottavat koppeja alas, ja varsinkin KalPalla kenttäpelaajien etäisyydet ja sijoittumiset ovat olleet vielä pahasti pielessä.

Valmentajien suurin haaste onkin nyt saada ehjä ja tasapainoinen avaus kauden alkajaisiksi. Odotettavissa voikin olla sangen nihkeä ja varovainen peli, jossa kumpikin joukkue välttelee riskejä. Maalipaikoilla tuskin mässäillään.

Joukkueiden terveystilanteet ovat perjantain otteluun lähdettäessä siinä mielessä hyvät, että terveydellisten syiden takia sivussa on kummaltakin ainoastaan yksi pelaaja. Tosin joukkueen tärkeysjärjestyksessä ukot ovat hieman eri päistä asteikkoa. JYPistä sivussa on duunarihyökkääjä Jari Jääskeläinen ja KalPan riveistä on puolestaan sivussa joukkueen ykköspyssy Sakari Salminen. Kumpikin palannee lähiaikoina takaisin riveihin.

Seuraa Heitä

Antti Kerälä #44 |

Keskushyökkääjä

Jokereista saapunut HPK-kasvatti teki läpimurtonsa liigassa toissa kaudella. Valmennusjohdon papereissa taitosentteri on istutettu alustavasti kakkosketjun keskelle. Iski JYPiä vastaan ensimmäisessä keskinäisessä harjoituspelissä kolme maalia.

Ramzi Abid #16 |

Laitahyökkääjä

NHL-kokemuksellakin marinoitu laitahyökkääjä saapui Jyväskylään Itävallan liigasta. Montrealissa syntynyt kanukki iski taidolla ja tuurilla kypärätempun KalPan verkkoon toisessa joukkueiden välisessä harjoitusottelussa. Täyttääkö kauden edetessä vahvistuksen mitat?

» Lähetä palautetta toimitukselle