Ruutu vastaan Kapanen

LIIGA / Ennakko
Muutamia vuosia sitten Sami Kapasen ja Jarkko Ruudun kohtaamisesssa rapakon takana olisi voinut olla hallissa yleisöä toistakymmentätuhatta. Sellaista ryntäystä ei Kuopiossa tulla lauantai-iltana näkemään, mutta mielenkiintoinen ja tapahtumarikas veteraanien kohtaaminen silti varmasti.

Kuntokäyrät

Kotijoukkueen kuntokäyrä on vuodenvaihteen jälkeen mennyt vuoristorataa ja syksyn kaltaista pelivarmuutta ottelusta toiseen ei ole ollut havaittavissa. Neljästä edellisestä ottelustaa KalPa on onnistunut voittamaan kolme lukemin 4-1, mutta joukkoon mahtuu myös nöyryyttävä tappio Porissa Ässille. Edellisen ottelunsakin kilpirinnat voittivat, vaikka toisenkaanlainen tulos ei peliesityksen peruusteella olisi ollut vääryys.

Vierailijan viimeaikaiset otteet ovat myös olleet melkoisen ailahtelevie, joukkoon mahtuu muunmuassa pari selvää voittoa, mutta myös kolme kirvelevää ja varmasti itseluottamusta nakertavaa tappiota voittomaalikilpailussa.

Joukkueiden kauden aiemmat kohtaamiset ovat olleet värikkäita ja pääosin tasaisia. Illan vierasjoukkue on voittanut kaksi ensimmäistä kohtaamista, joista jälkimmäisen Ruudun hienolla voittolaukauksella. Viimeisin kohtaaminen Ilmalassa päättyi kuitenkin KalPan niukkaan voittoon.

Ratkaisun paikat

Kotijoukkue pääsee otteluun hyvin levänneenä, kun taasen narripaitojen edellisestä, pitkän kaavan mukaisesta, kohtaamisesta on ehtinyt kulua ottelun alkuun mennessä aikaa vajaa vuorokausi. Kovaan liikkeeseen perustuvan pelitavapansa takia KalPalla on tässä suhteessa selkeä etulyöntiasema. Huomioon tulee kuitenkin ottaa myös Jokeriporukan selkeä etu pelin fyysisellä osa-alueella, jonka kaikkia "hienouksia" esimerkiksi maestro Ruutu osaa varsin hyvin hyödyntää.

Kilpirintojen puolustuspelaaminen ei ole viimeaikoina varmasti vakuuttanut pääasiassa ketään. Tähän otteluun Niiralan jäälle luistelee kuitenkin uusi pakki Ryan Glennin muodossa.

Pystyykö Glenn rauhoittamaan kotijoukkueen puolustuspelaamisen toisen Ryanin (Lannon) loukkaantumista edeltävälle tasolle tai pystyykö hän yleensäkään sopeutumaan varsin erilaiseen pelifilosofiaan, kuin mihin hän Ilveksessä oli tottunut.


Tätä meininkiä Ryan Glenniltä odotetaan myös KalPan paidassa.
Jarno Hietanen - jarno.hietanen@jatkoaika.com

Värinää otteluun luo myös ehdottoman mielenkiintoinen taistelupari Kapanen-Ruutu, jotka ovat joskus kohdanneet myös hieman isommissa ympyröissä. Ruutu on viime otteluissaan yltynyt varsin hyvään pistevireeseen, turhien jäähyjen lomassa, ollen viiden viime ottelun perusteella joukkueensa kolmanneksi paras pistemies. Kapanen sen sijaan on samassa mittapuussa kotijoukkueen paras pistemies ja luistin on kulkenut lähes huippuvuosien malliin ja jäähyllä mies ei ole istunut lainkaan. Kuitenkin tämän taisteluparin historiassa on aiemmin nähty Kapasen kiehahtamisen Ruudun jatkuvaan pieneen tökkimiseen. Pysyykö KalPa-kippari tänään poissa boksista?

Ottelu tulee ratkeamaan lähinnä mentaalipuolen asioihin, eli siihen kumpi pystyy paremmin käsittelemään paineet ja toisen joukkueen vahvuudet. Vastakkain ovatkin kilpiryhmän pelinopeus ja jokeripakan fyysisyys.

Kokoonpanot

KalPan sairastuvan koostumus ottelun alla sisältää joitakin kysymysmerkkejä. Varmoina poissa ovat kuitenkin loppuakauden ajan Ryan Lannon ja hieman lyhyemmällä sopimuksella varustettu Henri Laurila. Kysymysmerkkejä sen sijaan on sairastelleen Sakari Salmisen, hampaansa edellisessä ottelussa hukanneen Jukka Hentusen ja samoin edellisessä ottelussa kylkeensä saaneen Tuomas Kiiskisen pelaamisen kohdalla.

Jokerien kokoonpano edellisen Ilves ottelun jäkimainingeissa ei myöskään ole täysin selvä. Riku Hahl on poissa, mutta jo perjantaina pelaamaan odotetun Ilari Filppulan tilanne on auki.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

KalPa M S P
1.Sami Kapanen 4 2 6
2.Matti Kuparinen 0 6 6
3.Jyri Junnila 2 3 5
4.Tommi Miettinen 1 4 5
5.Tuomas Kiiskinen 3 2 5
Jokerit M S P
1.Teemu Eronen 2 5 7
2.Teemu Pulkkinen 4 1 5
3.Nichlas Hardt 1 3 4
4.Teuvo Teräväinen 3 1 4
5.Janne Lahti 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle