Revanssin paikka

LIIGA / Ennakko
KalPa ja Ilves kohtaavat viikon sisään toistamiseen, tällä kertaa Niiralan montussa Kuopiossa. Viime tiistain ottelussa Ilves hallitsi selvästi pelitapahtumia, mutta ei pystynyt ohittamaan KalPa-vahti Ari Ahosta. Nyt tupsukorvat saavat uuden mahdollisuuden.

Kuntokäyrät

Sarjakakkosena majailevan kotijoukkueen otteet olivat viime viikolla kuin vuoristoradasta. Tiistaina Ilves-pelissä laiskasti liikkunut ja huolimattomasti syötellyt kilpipaitaryhmä selvisi maalin voittoon onnen, Ari Ahosen ja Ilveksen kehnon viimeistelyn ansiosta. Perjantain kotiottelussa Kärppiä vastaan mikään ei enää auttanut. Sekavan ja löysän pelaamisen jälkeen KalPa hävisi kotonaan 1-4-lukemin. Osansa tappiosta sai kantaa myös epävarmasti torjunut kakkosvahti Juha Toivonen.

Lauantai muutti kuitenkin kaiken. Latautunut kuopiolaisryhmä saapui Jyväskylään kuin uudesti syntyneenä. Aktiivisesti liikkunut, ärhäkkäästi karvannut ja tasapainoisesti puolustanut KalPa jätti JYPin vaille mahdollisuuksia. Ilmiliekeissä pelannut kilpipaitojen ykkösketju mätti riittävät maalit, ja KalPan voitto kirjattiin lukemin 1-4.

Surkeasti kautensa aloittanut Ilves pelasi sen sijaan nousujohteisen viikon. Nuori Ilves-joukkue oli viime kauden isompia yllätyksiä ja tällä kaudella nousun odotettiin jatkuvan. Tupsukorvien alkukausi on ollut kuitenkin todella vaikea. Joukkueen peli ei ole luistanut oikeastaan millään osa-alueella, suurimpana ongelmana surkea hyökkäyspelaaminen. Viimein viime viikolla pelitapamuutoksien myötä tupsukorvien peli loksahti uomiinsa.


Matti Kuparisen johtama ykkösketju on laittanut vastustajat useasti polvilleen. KalPa tarvitsisi kuitenkin myös muiden ketjujen onnistumisia.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

KalPaa vastaan Ilves hallitsi kiekollista peliä mielin määrin ja hyydytti kilpipaitojen kiekollisen pelin täydellisesti. Maalinteko oli kuitenkin täyttä tuskaa, eikä petopaidat saaneet kiekkoa edes tyhjään maaliin ja KalPa voitti jalkapallolukemin 0-1. Maalintekovaikeudet jatkuivat perjantaipelissä Pelicansia vastaan. Myös Pelicans-ottelussa Ilves pysyi pelissä hyvin mukana, mutta maalinteko oli jälleen kerran enemmän kuin vaikeaa. Lopulta kolmannessa erässä Pelicans karkasi omille teilleen ja voitti ottelun 4-0-lukemin.

Lauantaina Ilveksen työ vihdoin palkittiin. Tupsukorvat pystyivät murtamaan maalinteon kipsinsä ja tamperelaiset saivat kiekon Lukko-maaliin peräti neljä kertaa. Ilveksen peliesitys oli muutenkin tasapainoinen ja ehyt. Viikko päättyi ansaittuun 4-2-voittoon Hakametsässä. Paremmalla viimeistelyllä Ilves olisi ottanut pisteitä jo viikon aiemmista peleistään.

Ratkaisun paikat

Viime viikon kohtaamisessa Ilves otti kuskinpaikan KalPan omilla aseilla. Vahvasti kiekkokontrolliin nojannut tamperelaisjoukkue yllätti kilpipaidat hyvällä kiekollisella pelillään. Kuopiolaiset näyttivät olleen pahasti hukassa, kun kiekkoa pitikin vastustaja, eikä KalPa saanut parasta asettaan käyttöön.

Varmaa on, että viime kohtaamisen kaltainen esitys ei tule riittämään kuopiolaisille tällä kertaa. Petopaidat saivat varmasti lisää itseluottamusta Lukko-ottelun onnistumisistaan ja nyt maalinteko ei enää ole yhtä tuskaista. Sarjatilanteesta huolimatta Ilves-ryhmässä tiedetään varmasti myös se, että KalPa on täysin kaadettavissa.

Vastaavasti KalPan on jatkettava samoin ottein kuin lauantaina Jyväskylässä tai tiistai-illasta on tulossa kuopiolaisittain äärimmäisen vaikea. Kuopiolaisten pelisysteemi vaatii toimiakseen laadukasta syöttötyöskentelyä, joka ei viime viikolla JYP-ottelua lukuun ottamatta toteutunut.

Kotietunsa myötä KalPa saanee kiekollisen pelin hallinnan. Ilveksellä on mahdollisuus voittoon, jos se pystyy tukkimaan kuopiolaisten syöttölinjat yhä tehokkaasti kuin viikko sitten. Avainasemassa on myös se pystyykö Ilves hyödyntämään vastaiskuista aukeavat maalipaikat paremmin kuin viime viikolla. Vastaavasti KalPa tarvitsisi pikku hiljaa tulitukea loistavan ykkösketjunsa ulkopuolelta. Viime ja edellisviikolla KalPa hengitti ykkösketjun onnistumisien kautta.

Ilveksen urakkaa voi helpottaa merkittävästi se, jos KalPa-luotsi Tuomas Tuokkolan valinta maalinsuulle on perjantain ottelussa pahasti epäonnistunut Juha Toivonen. Ari Ahosen ollessa maalissa KalPa taistelee voitosta myös huonnommalla pelillä. Joka tapauksessa kuopiolaiset lähtevät peliin selkeänä ennakkosuosikkina.

Kokoonpanot

KalPan kokoonpanosta puuttuuvat edelleen pitkäaikaispotilaat Jussi Timonen, Ryan Lannon ja Sami Kapanen.

Ilveksen kokoonpanosta ovat poissa Joonas Rask, Teemu Kesä, Michael Keränen ja Vesa Toskala.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

KalPa M S P
1.Sakari Salminen 3 3 6
2.Matti Kuparinen 2 3 5
3.Marko Kauppinen 0 4 4
4.Tuomas Kiiskinen 2 2 4
5.Kalle Kerman 2 1 3
Ilves M S P
1.Ville Koistinen 0 3 3
2.Jesse Niinimäki 0 2 2
3.Niko Peltola 1 1 2
4.Masi Marjamäki 1 1 2
5.Ville Korhonen 2 0 2

» Lähetä palautetta toimitukselle