Panokset kovenevat

LIIGA / Ennakko
Taistelu runkosarjan herruudesta kovenee Kuopiossa, kun HIFK saapuu Savoon testaamaan KalPan kotivireen. Heikkoa jaksoa pelaava KalPa näytti heräämisen merkkejä Länsirannikon kiertueella ja HIFK sytyttää taatusti Niiralan montun isännät ja yleisön.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue KalPan peli on kulkenut sydäntalvella yskähdelleen. Viikolla joukkue kävi pelaamassa kaksi onnistunutta vierasottelua, joissa Lukko kaatui kovan loppukirin jälkeen Raumalla 6-4 ja Ässät kaatoi lopulta KalPan 4-3 rankkareiden jälkeen.

Onnistuneet vierasottelut ja HIFK sytyttävät taatusti KalPan parhaimpaansa täydessä Niiralan montussa. Myös toipilaana olleen ykkössentteri Matti Kuparisen palaaminen kaukaloon on isännille todella tärkeää.

HIFK on ollut todella teräksisessä vireessä talvisesongin ajan. Viimeisestä kolmestatoista ottelusta HIFK on voittanut yksitoista ja noussut taistelemaan jopa runkosarjan voitosta.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Helsingissä HIFK onnistui katkaisemaan pitkän tappioiden sarjan keskinäisissä otteluissa. Nyt panoksena on taistelu runkosarjan voitosta. Jos HIFK ei pysty voittamaan KalPaa, alkaa joukkueiden piste-ero olla liian suuri kirittäväksi runkosarjan viimeisillä kierroksilla.


Keskushyökkääjä Jasse Ikonen on noussut KalPa-hyökkäyksen kulmakiveksi.

Ratkaisun paikat

Kuka tekee KalPan maalit? Joukkueen tehot ovat olleet liiaksi hyvin pelanneen ykköskentän varassa. Viimeisissä kamppailuissa Jasse Ikonen on ollut liekeissä päästessään Sakari Salmisen ja Tuomas Kiiskisen rinnalle. Ronskisti pelaava sentteri viimeisteli kaksi maalia Lukkoa vastaan ja heti perään yhden häkin Porissa.

Jos KalPa löytää tehoja ykköskentän lisäksi muista ketjuista, tulee HIFK:lle hikinen iltapuhde. Parhaimmillaan KalPa pystyy ratkaisuihin laajalla rintamalla, mutta liian moni pelaaja on alisuorittanut viimeisissä otteluissa.

HIFK laittaa varmasti koville KalPan epävarmasti esiintyneen Mikko Koskisen. KalPan puolustuspää joutuu kamppailemaan läpi kamppailun härskisti maalinedustalle ajavien HIFK-hyökkääjien kanssa. Jos helsinkiläiset onnistuvat järkyttämään Koskisen itseluottamusta, on HIFK lähellä täyttä pistepottia.

Kauden aiemmissa Kuopion kamppailuissa tunteet ovat nousseet pintaan. HIFK:lla ei ole varaa istua jäähyaitoissa, koska KalPa osaa käyttää hyväkseen Niiralan montun suuren kaukalon.

Kokoonpanot

KalPa saa kokoonpanoonsa odotetun vahvistuksen, kun keskushyökkääjä Matti Kuparinen on jälleen pelikuntoinen. Kuparinen pelaa yhdessä Kalle Kermanin ja Iiro Pakarisen kanssa KalPan kolmoskentässä. Hyvässä vireessä ollut Jasse Ikonen jatkaa Tuomas Kiiskisen ja Sakari Salmisen kentässä.

KalPa puolustuksesta sivussa ovat loukkaantumisesta toipuva Henri Laurila ja A-nuorten pudotuspelejä pelaava Simo-Pekka Riikola. Hyökkäyksestä sivussa on kapteeni Sami Kapanen.

HIFK:n ykköskentässä edellisessä Blues-kamppailussa olivat Markus Granlund, Ville Peltonen ja Eero Somervuori. Kakkoskenttää johti Tyler Redenbach laidoillaan Kimmo Kuhta ja Tuomas Huhtanen. Jos HIFK ei saa sairastuvalta pelaajia, joukkueen kärkikentät jatkanevat samoissa koostumuksissa.

HIFK:n hyökkäyspään kärkipelaajista Petteri Wirtanen on varmuudella poissa käsivamman jäljiltä. Flunssasta kärsivät Mikael Granlund ja Janne Pesonen jättänevät välistä kamppailun KalPaa vastaan. Puolustuksesta sivussa ovat Mikko Jokela ja Mikko Kurvinen.

Muuta

HIFK kiinnostaa pöndellä

HIFK sytyttää aina savolaisyleisön. Kaksi edellistä Kuopion kohtaamista ovat olleet loppuun myytyjä. Tällä kertaa Niiralan montun istumapaikat myytiin loppuun jo viikkoja sitten ja katsomo täyttyy jälleen ääriään myöten.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

KalPa M S P
1.Sakari Salminen 2 4 6
2.Tuomas Kiiskinen 1 3 4
3.Jasse Ikonen 4 0 4
4.Marko Kauppinen 1 2 3
5.Ryan Glenn 0 3 3
HIFK M S P
1.Toni Söderholm 2 4 6
2.Ville Peltonen 1 4 5
3.Mikko Kousa 2 3 5
4.Eetu Pöysti 2 2 4
5.Markus Granlund 2 2 4

» Lähetä palautetta toimitukselle