HIFK:n vieraskiertue jatkuu Kuopion #24-illassa

LIIGA / Ennakko
Eero Kilpeläinen on ollut erittäin hyvä KalPa-maalilla.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
KalPa palaa tänä iltana kotihalliinsa kolmen vierasvoiton jälkeen. HIFK:n vierasreissu sen sijaan jatkuu vielä: illan ottelu on sille jo viides perättäinen vieraskaukalossa. Näistä viidestä ottelusta se on voittanut neljä. Peliä edeltävissä seremonioissa KalPa-ikoni Sami Kapasen paita numero 24 nostetaan Niiralan montun kattoon.

Edelliset ottelut

KalPa on onnistunut kääntämään kurssiaan kohmeisen syyskuun jälkeen. Kolme viimeistä peliä joukkue pelasi vieraissa ja keräsi näistä otteluista täydet pistepotit päästämättä maaliakaan. KalPa-vahti Eero Kilpeläinen on ollut erittäin hyvässä torjuntavireessä. Torstain Lukko-ottelussa nollapeli tuli 30 torjunnalla kärkijoukkueen tehokasta hyökkäystä vastaan.

HIFK pelasi viimeksi eilen Jyväskylässä, kun se voitti JYPin lukemin 2-3. Tämä oli jatkoa HIFK:n hyvälle vieraspelaamiselle. Viikko sitten lauantaina joukkue voitti Pelicansin jatkoajan jälkeen maalein 2-3 ja keskiviikkona kaatui KooKoo lukemin 1-3.

Eilisessä JYP-ottelussa kotijoukkue oli pääosin hallitsevassa asemassa, mutta Ville Husso oli vakuuttava HIFK-maalilla.

Joukkueet kohtasivat viimeksi syyskuun puolivälissä Helsingissä, jolloin HIFK nappasi 2−1-voiton.

Ratkaisukohdat

KalPan ja HIFK:n kohdatessa nähdään kahden lähes vastakkaisen pelityylin kohtaaminen. KalPa luottaa jo tavaramerkiksi muodostuneeseen kiekkokontrollipelaamiseensa, kun taas HIFK pyrkii pelaamaan paljon suoraviivaisempia hyökkäyksiä. KalPa alkoi löytämään vieraskiertueellaan omaa peliään paremmin ja onnistui tylsyttämään vastustajan aseet hyvin. Maalien määrällä mässäily ei ole kuitenkaan ollut kuopiolaisryhmän tavaramerkki ja viimeistelytehokkuus on ollut paikoin joukkueen akilleen kantapää.

HIFK pelaa parhaimmillaan hienosti etenkin hyökkäyssuuntaan, mutta kiekollisessa pelissä on silti vielä parannettavaa. Etenkin hyökkäyksiinlähdöt tuottavat välillä vaikeuksia. Niin ikään laukausten laatu on paikoin ailahdellut. Toisaalta joukkueen hyvästä taistelutahdosta kertoo se, että voittoja on tullut vähän huonommallakin pelillä.
KalPaa vastaan maalipaikat täytyy hyödyntää todella terävästi kovassa kunnossa olevan Eero Kilpeläisen ohittamiseksi.

HIFK pelasi eilen illalla Jyväskylässä JYPin vieraana ja KalPa haluaa varmasti lähteä otteluun heti alusta aktiivisella pelaamisella. HIFK:n täytyy pyrkiä tukkimaan keskialue ja yrittää pysäyttää kuopiolaishyökkäykset siihen. KalPan pitkät hyökkäysmyllyt ovat vastustajalle raskaita puolustaa.

Tilastopoiminta

KalPan lisäksi Sami Kapanen pelasi Suomessa liigatasolla vain HIFK:n paidassa. Kaudella 1994-95 Kapanen pelasi punanutuissa 49 runkosarjaottelua ja 3 pudotuspeliottelua. Pisteitä kertyi 14+28=42.

Seuraa Heitä

Jonne Tammela #74 | Ässät

Laitahyökkääjä

Pelaa aktiivisesti vaihdosta toiseen, mutta on onnistunut tekemään vasta yhden maalin tälle kaudelle. Onnistuuko tänään?

Teemu Ramstedt #46 |

Keskushyökkääjä

HIFK:n ykkössentteri on löytämässä sille tasolle, mitä häneltä odotetaan. Iskenyt kolmeen viimeisimpään otteluun tehot 1+6=7.

» Lähetä palautetta toimitukselle