BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Pysäyttääkö Koskinen entisen seuransa?

LIIGA / Ennakko
Kuopion lauantai-illassa kotijoukkuetta vastaan asettuu Espoon Blues. Ainakin yhdelle pelaajalle ottelu on tavanomaista suurempi. KalPan uusin maalivahtihankinta Mikko Koskinen yrittää katkaista entisen seuransa seitsemän ottelun voittoputken.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue KalPa palasi maajoukkuetauolta keskiviikkona Tampereella. Kilpipaidat olivat kolmannen erän alussa jo pahasti sillassa, mutta kampesivat lopulta Jukka Hentusen viime sekunnin maalilla voittoon. Pisteiden ansiosta KalPa nousi jälleen sarjan piikkipaikalle.

Espoon Blues marssii tällä hetkellä komeassa seitsemän ottelun voittoputkessa. Maajoukkuetauon jälkeen Blues on pelannut kaksi kotipeliä ja saaliina on ollut täysi pistepotti. Tiistaina kaatui Pelicans ja torstaina naapuriseura HIFK.

Ratkaisun paikat

Molemmat joukkueet pelaavat tällä hetkellä positiivista jääkiekkoa. Hyvä henki ja itseluottamus heijastuvat kaikesta tekemisestä. KalPa on totuttu näkemään kaukalossa paljon työtä tekevänä joukkueena, mutta nyt vastassa on vähintään yhtä työteliäs joukkue.

Kotijoukkueella on suuri työ murtaa espoolaisten tiivis viisikkopuolustaminen. KalPan on pystyttävä haastamaan vierailijat kaksinkamppailuissa niin kulmissa kuin erityisesti maalien edustoilla. Molemmat joukkueet perustavat tekemisen kovaan luisteluun ja aktiiviseen karvaukseen. Odotettavissa onkin vauhdikas kiekkoilta.


Blues väänsi Espoossa maalin verran tehokkaammin.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Vauhdista huolimatta joukkueiden puolustuspelivalmius on korkealla tasolla, joten isompia maalijuhlia tuskin nähdään. Pieni kysymysmerkki tosin voidaan heittää KalPan maalinsuulle, kun joukkueen tuki ja turva Ari Ahonen ei enää ole kiekkoja torjumassa.

Ahosen jättämiä suuria saappaita täyttämään tullut Mikko Koskinen oli jo keskiviikkona KalPan kokoonpanossa, mutta tolppien välissä seisoi Juha Toivonen. Lauantaina espoolaisen kiekkokoulun kasvatti Koskinen on jo torjuntavuorossa, mutta miehen vire on vähäisen pelituntuman vuoksi arvoitus.

Jos joukkueiden kauden otteita katsoo tilastojen valossa, on KalPa ennakkosuosikki. Savolaiset ovat jääneet kymmenessä kotiottelussaan vain kerran pisteittä. Bluesin vierassaldo sen sijaan on kymmenestä ottelusta saalistettu kolme suoraa voittoa ja 12 pistettä. Maaleja espoolaiset ovat vierasjäällä tehneet vain 20.

Kauden toistaiseksi ainoan keskinäisen kohtaamisen voitti kuitenkin Blues. Lokakuun lopussa sinipaidat olivat Espoossa maalin verran parempia, kun Tommi Huhtala osui kuopiolaisten verkkoon vajaa puoli minuuttia ennen peliajan loppua.

Kokoonpanot

Molemmissa joukkueissa on viime aikoina tapahtunut pieniä, mutta merkittäviä vaihdoksia. Ari Ahosen lisäksi KHL-seura Metallurg Magnitogorskiin matkasi myös Bluesin kultakypärä Ville Lajunen. Lajusen paikkaajaksi Blues hankki vanhan tutun Dale Clarken. Bluesin sairastuvalla ovat hyökkääjät Petri Lammassaari ja Matti Järvinen sekä puolustajat Mikael Kurki ja Ari Vallin.

KalPan terveystilanne on hyvä, sillä vain Jyri Junnila on kokoonpanosta sivussa. Kapteeni Sami Kapanen sai Tampereella ottelurangaistuksen, eikä pelaa lauantain kotipelissä. Kultakypärä Matti Kuparinen sen sijaan tekee paluun kaukaloon.

Näiden lisäksi KalPan päävalmentaja Tuomas Tuokkola on sairauslomalla, joten vastuun kotijoukkueen penkin takana jakavat Ari-Pekka Siekkinen ja Jari Laukkanen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Joakim Eriksson 4 1 5
2.Toni Kähkönen 3 1 4
3.Roope Talaja 2 1 3
4.Camilo Miettinen 1 2 3
5.Teemu Ramstedt 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle