Kummallakin omat intressinsä kolmeen pisteeseen

LIIGA / Ennakko
Vaikka joukkueet eivät samoista sijoista taistelekaan, on jokainen saavutettu piste tässä vaiheessa kautta tärkeä. KalPa himoitsee runkosarjan voittoa ja Blues haluaa varmistaa paikkansa pudotuspeleissä. Kauden aiemmat kohtaamiset ovat olleet tiukkoja ja tasaisia.

Kuntokäyrät

KalPalla on taas voittoputki päällä. Lauantaina kuopiolaiset olivat IFK:ta etevämpiä kotipelissään. Tiistaina joukkue nuiji Hämeenlinnassa paikallisen pallokerhon jään pintaan. KalPa tähtää edelleen runkosarjan voittoon ja johtaa sarjaa kahden pisteen erolla Lahden Pelicansiin neljä kierrosta ennen runkosarjan päätöstä.

Blues hävisi ennen tiistaita kaksi edellistä otteluaan. 1-4-tappiot kirjattiin sekä SaiPalle että HIFK:lle. Tiistaina joukkue palasi kotihallissaan voittokantaan, tosin hieman nihkeän esityksen jälkeen. Tappara kaatui voittomaalikilpailussa 4-3. Espoolaisilla on kova vääntö vielä pudotuspeliviivan tuntumassa, sillä paikkoja jatkopeleihin ei ole vielä jaettu. Bluesin sijoitus on tällä hetkellä kahdeksas.

Ratkaisun paikat

Takaisin juonesta kiinni saanut KalPa suorastaan murskasi tiistaina vieraissa HPK:n. Erityisen ilahduttavaa Tuomas Tuokkolan suojattien otteissa oli se, että joukkue kerrankin pystyi lyömään vastustajalle luun kurkkuun nopeilla maaleilla paikkojen tullen.

Monesti on käynyt niin, että kuopiolaiset eivät pysty hyödyntämään esimerkiksi ylivoimatilanteitaan pienessä johtoasemassa, vaan vastustaja on pystynyt roikkumaan pelissä mukana loppuhetkille saakka. Tämä on johtanut tasoitusmaaleihin ja varmalta näyttäneen voiton menettämiseen, vaikka kilpipaidat olisivat olleet vastustajaansa pelillisesti edellä.


Kumpikin Miettinen teki tiistaina joukkueensa avausmaalin.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Koska kaikki kauden keskinäiset ottelut Bluesia vastaan ovat olleet tiukkoja ja vähämaalisia, KalPan tiistainen onnistuminen hyvissä ajoin ennen päätöserää voi osoittautua vielä tärkeäksi tempuksi torstain kiekkojännärissä. Bluesilla kun on ollut vaikeuksia ehjän 60-minuuttisen pelaamisessa jo pitemmän aikaa.

Blues meni Tapparaa vastaan nopeasti johtoon ja hallitsi peliä lähes puolet ottelusta. Espoolaisten liike loppui nopeasti toisen erän alun jälkeen ja Tappara onnistui punnertamaan tasoihin. Vastaavanlaista selän suoristamista ei Lauri Marjamäen suojateilta voi tapahtua sarjan kärkijoukkuetta vastaan, vaikka kuopiolaistenkin pelaaminen on viime viikkoina ollut ailahtelevaista.

Kokoonpanot

Blues-hyökkääjä Camilo Miettinen loukkaantui tiistaisen ottelun loppuhetkillä. Vamma osoittautui kuitenkin vain venähdykseksi, joten romuluisen hyökkääjän pitäisi olla mukana kokoonpanossa KalPaa vastaan.

Varmoja poissaolijoita ovat koko loppukauden sivussa olevat maalivahti Petri Koivisto, puolustaja Jani Hakanpää, sekä hyökkääjä Petri Lammassaari. Kuopiolaisyleisölle tuttu puolustaja Ville Varakas palaa jälleen kokoonpanoon huilattuaan tiistaina kymppitilin täyttymisen takia.

KalPa-kapteeni Sami Kapanen ei edelleenkään ole pelikunnossa. Myös puolustaja Adam Masuhr joutuu huilaamaan lauantaisen aivotärähdyksen jäljiltä. Ryan Lannon on sivussa koko loppukauden.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

KalPa M S P
1.Tuomas Kiiskinen 1 6 7
2.Jasse Ikonen 6 1 7
3.Sakari Salminen 2 5 7
4.Jukka Hentunen 3 3 6
5.Tommi Jokinen 1 3 4
Blues M S P
1.Joakim Eriksson 2 2 4
2.Camilo Miettinen 3 0 3
3.Juuso Ikonen 0 2 2
4.Dale Clarke 0 2 2
5.Mika Hannula 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle