Game 7 – Sankarin roolia tarjolla

LIIGA / Ennakko
Rynniikö Blues välieriin?
Kuva © Petteri Äikäs
KalPan ja Bluesin puolivälieräsarja päättyy maanantaina Kuopiossa legendaariseen seitsemänteen peliin. Tekeekö Blues historiaa nousemalla ensimmäisenä joukkueena kolmen pelin takaa-ajoasemasta sarjan voittoon?

Ratkaisun paikat

KalPa pääsi jo haistelemaan välieräpelien tuoksua sunnuntaina Espoossa, kun joukkue johti toiseksi viimeisellä peliminuutilla ottelua 3-2. Blues tuli tasoihin pelatessaan ilman maalivahtia ja kuittasi puolustajajätti Oskari Korpikarin jatkoerämaalilla puntit tasoihin. Niinpä ratkaisu siirtyi seitsemänteen peliin.

Kotijoukkueella on pelissä valtavat paineet. Blues on ajanut runkosarjan voittajan nurkkaan ja sinipaidat voivat lähteä otteluun vapautuneemmin. Savolaisten kotiedulla ei enää tässä vaiheessa ole mitään merkitystä, sillä peliä koko ajan parantaneet espoolaiset ovat pysyneet KalPan vauhdissa mukana myös Niiralassa.

Bluesilta ei ihmetekoja ennen pudotuspelejä odotettu, mutta joukkue on venynyt uskomattomalla tavalla. Seitsemännen pelin ratkaisun avain on jaksaminen. Fyysinen rasitus on ollut molemmille joukkueille kova, mutta henkisen jaksaminen on jopa fyysistä tärkeämpää. Bluesin kolmen voiton putki ja edellisen pelin jatkoaikavoitto antavat edun espoolaisille.

Paras yhdestä –pelissä pienetkin asiat nousevat suureen arvoon. Yksi pieni suuri asia on aloitukset. Kuudennessa pelissä Blues oli terävänä aloitusympyrässä ja se palkittiin maaleilla. Myös Korpikarin voittomaali oli välitöntä seurausta voitetusta hyökkäyspään aloituksesta.

Kokoonpanot

Lisähaastetta KalPalle tuo kokoonpano, joka on monilta osin kysymysmerkki. Adam Masuhr ei edelleenkään ole pelikuntoinen ja kuudennesta pelistä sivussa olleiden Ryan Glennin ja Jukka Hentusen pelaaminen on epävarmaa. Lisäksi Espoossa Jussi Timonen ja Jasse Ikonen jättivät pelin vamman vuoksi kesken. Pienoinen arvoitus on myös pystyykö pitkältä pelitauolta palannut Sami Kapanen pelaamaan peräkkäisinä päivinä.

Bluesin kokoonpanoon ei ole suuria muutoksia luvassa. Kuudennen pelin huilannut Ari Vallinin tilannetta tarkkaillaan viime metreille, joten kokenut puolustaja voi olla Kuopiossa espoolaisten kokoonpanossa. Vallinin panosta Blues tarvitsisi, sillä vierailijoiden pakkikalusto on ohut.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Mika Hannula 1 4 5
2.Toni Kähkönen 3 2 5
3.Joakim Eriksson 0 4 4
4.Roope Talaja 4 0 4
5.Juuso Ikonen 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle