Vastakkaiset kurssit kohtaavat Raksilassa

LIIGA / Ennakko
TPS:n maalilla on riittänyt suhinaa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Kärppien ja Turun Palloseuran kuntopuntarit ovat varsin päinvastaisia. Kärpät pystyy tällä hetkellä voittamaan pelejä keskinkertaisellakin esityksellä, kun taas turkulaisten surullisessa saagassa ei mikään tunnu onnistuvan.

TPS:n edellisestä vierailusta Ouluun ei ole kuin viikon päivät. Tuolloin turkulaiset olisivat voineet jopa voittaa ottelun, mutta Kärpät väänsi 2-1-voiton väsyneelläkin suorituksella. Tuon ottelun kaltainen esitys on käynyt molemmille tutuksi viime aikoina.

Kärpät seilaa tällä hetkellä Liigassa neljän ottelun voittoputkessa. Yhdestätoista edellisestä ottelustaan joukkue on hävinnyt vain yhden, ja menettänyt 33 mahdollisesta pisteestä vain kolme. Putken myötä oululaisjoukkue on ottanut paikan sarjataulukon keulilta.

Tällä viikolla Kärpät piipahti tiistaina CHL-ottelussa Göteborgissa. Peli venähti ylitöiden puolelle jääongelmien vuoksi. Raskas reissu tuotti lopulta kahden maalin tappion. Länsinaapurista Kärpät matkusti suoraan Satakuntaan. Torstain ottelusta Lukkoa vastaan joukkue punnersi lopulta jatkoaikavoiton kärsivällisellä pelillä.

Lauantain isännän kokonaispaketti on hyvin kasassa ja maalivahtipeli on toiminut loistavasti. Ongelmia on tuottanut lähinnä maalinteko, sillä viimeistely on edelleen ollut lähinnä Joonas Kemppaisen johtaman kentällisen harteilla. Väsymys on näkynyt kokeneessakin kaartissa, mikä on vaikuttanut myös peluutukseen. Esimerkiksi torstain ottelussa Adam Masuhr istuskeli koko kamppailun ajan vaihtopenkin päässä.

TPS:n tämän hetken tilanteesta on vaikea kaivaa positiivisia asioita. Kolmestatoista edellisestä kamppailusta taskussa on vain yksi voitto ja vaivaiset viisi pistettä. Sarjataulukossa joukkue on valahtanut pohjalle, ja jumbona koko kauden ollut Vaasan Sport on enää neljän pisteen päässä. Joukkue on ollut monessa pelissä suhteellisen lähellä pärjäämistä, mutta se on turkulaisille laiha lohtu.

Viimeisimmän pelinsä TPS pelasi juuri Sportia vastaan. Varsin erikoinen ottelu päättyi lopulta Sportin 5-4-voittoon, vaikka TPS vei esimerkiksi laukaisutilaston ylivoimaisesti.

Surkeasta tilanteesta johtuen TPS:n pelistä on vaikea erotella hyviä ja huonoja asioita. Torstaina positiivisia seikkoja olivat tosin tehokas ylivoima sekä ykköspyssy Ryan Laschin tehot 2+2. Yksi iso murheenkryyni on puolestaan maalivahtipeli, joka on takkuillut pahasti.

Molemmat joukkueet kokivat torstaina myös ison menetyksen hyökkäyspäähän, kun Kärppien Ivan Huml ja TPS:n Matias Sointu joutuivat jättämään kamppailut kesken loukkaantumisten vuoksi. Täten kumpikin joukkue joutunee rukkaamaan kärkikenttiään uusiksi lauantain taistoon.

Seuraa Heitä

Arto Laatikainen #42 |

Puolustaja

On ollut talven aikana joukkueensa varmimpia pakkeja. Torstaina pakille sattui harvinainen virhe, joka johti Lukon maaliin. Kokenut pelimies ei vähästä silti säikähtäne.

Elmeri Eronen #63 | Timrå

Puolustaja

Joukkueen hankala tilanne voi joillekin myös mahdollisuus. Toisen polven liigapakki saa vastuuta nyt myös ylivoimapelissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle