Turkulaiset toureella

LIIGA / Ennakko
Turun Palloseura saapuu Raksilaan kohdattuaan perjantaina Espoossa Bluesin, ja vielä erittäin varamiehisenä. Kärpät otti torstaina pitkästä aikaan kuokkaansa Raumalla ja muistissa on Turussa kauden alussa saatu rökitys kauden ensimmäisessä kohtaamisessa.

Löytyykö TPS:ltä paikkaajia

Ennakkoasetelmien voisi olettaa olevan siis Kärppien puolella. Tarpeeksi monta kertaa em. asetelmien on voitu todentaa olevan sen pehmeän, keltaisen tahi harmaan rullalle käärityn paperin arvoista. Käytön jälkeen siis.

TPS:ssä on kato käynyt etenkin senttereiden kohdalla. Sivussa ovat tiettävästi ainakin Rautee, Koivu ja Lius. Lisäksi loukkaantuneiden kirjoissa on myös Tuokko. Rottaketjun ainoa ehjänä säilynyt jäsen Kiviharju onkin saanut tilaisuutensa pelata ykkösvitjassa ainakin perjantaina Espoossa.

Ensimmäisen kohtaamisen voittamiseen TPS:llä olisi riittänyt kuitenkin pelkästään yhden puolustajan maalit. Marko Kauppinen onkin tehnyt kauden kolmesta maalistaan kaksi juuri Kärppiä vastaan. Kauppinen on viime otteluissa kunnostautunu syöttöpisteiden keruussa, ja on varmasti yksi illan seuratuista TPS-pelureista. Se seuratuin on varmasti pyssynsä vireeseen saanut kultaranne Kai Nurminen.

Kärppien känkkäränkkä

Kärppien välillä vuolaana virranneet maalihanat ovat osoittaneet pienehköjä ehtymisen merkkejä. Nollille ei ole kuitenkaan jääty, ja alakerran pelaaminen on onnistunut kokonaisuutena hyvin joten pisteitäkin on näin herunut. Tehotykki Tenkratkaan ei kuitenkaan pelejä voi yksin voittaa, ja muut ulkomaan avut hyökkäyspäässä ovat kärsinet tehottomuudesta. Ton on kokenut parissa pelissä jopa vilttikomennuksen joka varmasti on kirpaissut JYPissä vietettyjen kuningaskausien jälkeen.

Pelivarmuuttaan koko ajan alkukaudesta parantaneen Kimmo Lotvosen loukkaantuminen jättää puolustukseen aukon. Hokin kanssa suoritettiin tilapäinen pelaajavaihto, jossa nuori Mikko Palomäki vaihtoi paikkaa kärppäkasvatti Sami Siltavirran kanssa. Ehkä Kärppien valmennus haluaa todentaa Siltavirran nykykunnon, sillä tuskin Siltavirta Palomäkeä parempaan ja varmempaan esitykseen kaukalossa pystyy.

Maalivahtien vuorottelu Kärpissä jatkuu, torstaina pelasi Bäckström ja nyt pelaa Korhonen. Kumpikin on pelannut hyvin, joten ykkösvahdin statusta on ollut vaikeaa toiselle antaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle