TPS tulee Ouluun päättämään putkeaan

LIIGA / Ennakko
Kukkonen juhli kärppämaalia Turussa.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Oulun Kärppien ja Turun Palloseuran välinen edellinen kohtaaminen päättyi lukemiin 5-2. TPS:n kauden avannutta ottelua Turussa seurasi reilut 10 000 katsojaa. Kerääkö joukkueiden toinen kohtaaminen tiistai-iltana Raksilan hornankattilan täyteen?

Joukkueet lähtevät otteluun levänneinä, sillä molemmat pelasivat edellisen kerran lauantaina. Kärpät ja TPS majailevat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla samoilla pistemäärillä. TPS on pelannut yhden ottelun Kärppiä vähemmän, joten joukkue on sijalla viisi Kärppien pitäessä kuudetta sijaa.

Erityisen mielenkiintoisen ottelusta tekee se, että TPS ei ole voittanut Kärppiä varsinaisella peliajalla viimeisissä kahdeksassa kohtaamisessa. Onnistuuko TPS peittoamaan mörön ja voittamaan Kärpät heidän kotiareenallaan?

Joukkueiden erikoistilannepelaaminen ei ainakaan tilastojen valossa näytä kovinkaan toimivalta. TPS:n alivoimaprosentti on Liigan huonoin, vain 75,00%, kun Liigan tehokkainta alivoimaa pelanneella Ässillä sama prosentti on 88,57. Kärppien ylivoima taas on Liigan kolmanneksi heikointa, kun ylivoimaprosentti on vain 13,56%. Vertailun vuoksi Liigan prosentuaalisesti tehokkainta ylivoimaa pelanneella HPK:lla kyseinen luku on 25,53%.

Turkulaisten kärkipelaajat tehokkaampia kuin Kärppien

Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli lopputuloksesta huolimatta tiukka. TPS:n viime kaudesta valtavasti vahvistunut joukkue antoi viime kauden mestareille kunnon vastuksen. Vahvistunut joukkue tulee taistelemaan tosissaan kaataakseen Kärpät varsinaisella peliajalla ja viedäkseen kolme pistettä Turkuun.

TPS:n kovin kärki on alkukauden aikana ollut vahvempi kuin Kärppien. Turkulaisten Ryan Lasch, Tero Koskiranta ja Radek Smolenak ovat tilastoissa reilusti edellä Kärppien tehokkainta kolmikkoa Julius Junttilaa,  Joonas Donskoita ja Juha-Pekka Haatajaa.

Tilastoista ja edellisistä kohtaamisista huolimatta, tiistai-illan ottelusta tulee kova taisto. Joukkueet taistelevat sarjapisteistä kynsin ja hampain ja haluavat todistaa olevansa täydessä iskussa lokakuun tiiviissä ottelutahdissa.

Seuraa Heitä

Tero Koskiranta #60 |

Keskushyökkääjä

Koskiranta iski edellisessä kohtaamisessa tehot 1+1. Mies on myös iskenyt tehoja melkein piste per peli-tahdilla.

Juha-Pekka Haataja #72 |

Laitahyökkääjä

Myös Haataja oli iskussa joukkueiden edellisessä kohtaamisessa iskien tehot 2+1. Yhteys toissa kauden tutkapari Ivan Humliin on alkanut löytyä. Joko parivaljakko alkaisi mättää maaleja tuttuun tapaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle