TPS ilman Sextonia kärppäjahtiin

LIIGA / Ennakko
Nähdäänkö tiistainakin pientä painia?
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Tiistain Kärppien ja TPS:n välinen ottelu on turkulaisille ensimmäinen ilman Venäjälle kaupattua Dan Sextonia. Pudotuspelimahdollisuutensa käytännössä jo menettäneet turkulaiset voivat lähteä otteluun ilman paineita, kun taas Liigan kärkijoukkue Kärpät hakee kuumeisesti muutosta viime aikojen otteisiinsa.

Tällä kaudella tehot 16+21 nakuttanut Dan Sexton ei enää tiistain ottelussa TPS-paitaa päällensä pue. Tiistain ottelun lähtökohta on, Sextonin kanssa tai ilman, että Kärpät saapuu otteluun valtaisana ennakkosuosikkina. Viime ajat ovat kärppäleirissä sujuneet varsin mollisointuisissa merkeissä. Oululaisryhmällä on allaan kaksi perättäistä tappiota voittomaalikisan jälkeen. Kärpät lähtee varmasti ahnaasti hakemaan muutosta tuohon tilastoon Liigan jumbona majailevaa TPS-ryhmää vastaan.

Kärppien peli kaukalossa ei katastrofin aineksia täytä, mutta viimeinen tappajan vaisto siitä tällä hetkellä uupuu. Tästä johtuen tulokset eivät aivan syyskauden tapaisia ole. Joukkueen vaisuuteen on tarjolla varsin kliseisiä lääkkeitä. Kova työnteko ja kärsivällisyys tuottavat varmasti ajan kanssa jälleen sen parhaan mahdollisen tuloksen. Onneen ei ole oikoteitä.

Nuorten maailmanmestaruuden voittaneet Ville Pokka ja Saku Mäenalanen palasivat lauantaina Kärppien kokoonpanoon. MM-kisojen maalikuninkuuden voittanut Mäenalanen jatkoi kuumaa maaliputkeaan myös Liigassa ja onnistui KalPan maalivahdin ohittamisessa. Tiistaina on vuorossa esiintyminen kotiyleisön edessä pitkästä aikaa. Nähtäväksi jää, jatkuuko maaliverkkojen pöllyytys myös tulevassa ottelussa?

TPS paineetta ryöstöretkelle

Helppoa pistepottia TPS ei oululaisille kuitenkaan varmasti tarjoa tiistaina. Joukkue voi lähteä otteluun paineetta näyttämään osaamistaan ilman Venäjälle kaupattua tähteään ja tekemään kiusaa kärkipaikalla majaileville pienpedoille. Kun Sexton ei enää kuvioissa ole, kääntyvät katseet tiistain ottelussa sellaisiin nimiin kuin Niclas Lucenius ja Brian Willsie. He ovat TPS:n hyökkäyksen selkeitä johtonimiä nyt, joilta odotetaan kovaa tulosta ja vastuunkantoa.

Turkulaisryhmällä on tällä hetkellä meneillään kahden ottelun mittainen voittoputki. Lauantaina se kukisti kotonaan niukin 1−0-lukemin Rauman Lukon. Tuossa ottelussa maalivahti Fredrik Norrena oli loistavassa vireessä ja kirjasi 39 torjunnan lisäksi kauden ensimmäisen nollapelinsä. Jatkaako kokenut veräjänvartija hienoja otteitaan myös Kärppiä vastaan? Vireen jatkuminen helpottaisi joukkueen pisteiden metsästystä huomattavasti.

Tiistain ottelu on joukkueiden välillä kauden neljäs. Kolmesta edellisestä kamppailusta Kärpät on voiton napannut kahdesta, ja TPS on kertaalleen päässyt voittoa tuulettamaan. Pisteet ovat menneet oululaisille lukemin 6-3.

Seuraa Heitä

Saku Mäenalanen #8 |

Laitahyökkääjä

Kuuma, kuumempi, Mäenalanen. Heiluuko verkko jälleen tiistaina?

Ben Maxwell #49 |

Keskushyökkääjä

Maxwell ei viime aikoina ole suuria mainetekoja hyökkäyspäässä onnistunut esittämään. Miten esiintyy tiistaina?

Fredrik Norrena #30 |

Maalivahti

Alla loistava peli Lukkoa vastaan. Myös tiistaina paljonvartijana.

Niclas Lucenius #10 | EHC Lustenau

Keskushyökkääjä

Peri kultakypärän Venäjälle matkanneelta Sextonilta. Luceniuksen tehot olisi turkulaisille tarpeen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Ivan Huml 0 5 5
2.Joonas Donskoi 2 3 5
3.Joonas Kemppainen 1 2 3
4.Toni Kähkönen 1 2 3
5.Ben Maxwell 0 2 2
TPS M S P
1.Brian Willsie 3 1 4
2.Dan Sexton 0 3 3
3.Niclas Lucenius 1 2 3
4.Tadas Kumeliauskas 1 1 2
5.Matias Sointu 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle