Taasko se alkaa?

LIIGA / Ennakko
Tämä mies ei irvistyksestään huolimatta ole loukkaantunut.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärppien kausi on lähtenyt pisteitten valossa hienosti käyntiin mutta taivaalle on noussut tuttuja tummia pilviä. Miehiä tippuu tasaisesti pelaavasta kokoonpanosta sairasosaston puolelle. Tilannetta hyödyntämään saapuu viime kierroksella tappion kärsinyt TPS.

Kärppien kokoonpanosta putoaa miehiä pois huolestuttavaa tahtia. Jo ennen torstain peliä sairastuvalla olivat ykköspyssyt Juhamatti Aaltonen ja Ben Maxwell sekä Simon Suoranta. Torstain pelin jälkeen miehistöstä putosivat lisäksi Jussi Rynnäs, Mikko Lehtonen ja Mikko Alikoski. Mieleen hiipii väkisinkin ajatus: Taasko se alkaa?

Loukkaantumisista huolimatta Kärpät keikkuu sarjataulukossa varsin korkealla. Kärpät on saanut tiukat yhden maalin pelit käännettyä voitoiksi. Kotiyleisö janoaa kuitenkin aina Oulussa varsinaisia maalijuhlia, mutta voittojen tiellä pysyminen on kuitenkin paljon tärkeämpää. Pääasia on, että maaleja syntyy enemmän kuin vastustajalla.

Ykkösketjun voimin

TPS:n joukkueen tekemistä vaivaa tällä hetkellä selkeästi epätasaisuus. Pistepörssin kärkisijoja lähes jokaisessa kategoriassa kolkuttelee useampikin ykköskentän mies.

Kärkiketjujen takana pelaaminen onkin ollut sitten paljon vaisumpaa ja vaara vaaniikin lähinnä omassa päässä. Varsinkin paljon rapaa niskaansa saanut pakkipari Veli-Matti VittasmäkiMarkus Seikola on ollut viime peleissä helisemässä. Miesten yhteinen miinussaldo näyttää jo tässä vaiheessa rumaa lukemaa -13. Kovia odotuksia lastattiin kauden alla molempien niskaan mutta toistaiseksi kausi on ollut katastrofaalinen heidän osaltaan.

TPS:n puolustuspelaamista on yleisesti muutenkin leimannut ajoittainen haparointi ja vikkelien kärppähyökkääjien kanssa he joutunevat erityisen koville. Kiekko pitäisi saada omista pois todella nopeasti.

Jos Kärpät onnistuu horjuttamaan TPS puolustusta, on kotijoukkue vahvoilla. Toki TPS:n superketjulla on varmasti myös pienoinen vaikutuksensa illan lopputulokseen.

Seuraa Heitä

Julius Junttila #13 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Julius Junttila on aloittanut kautensa pirteästi. Ivan Humlin kanssa pelaava laituri on saanut onnistumisia ja lisää on luvassa.

Steven Seigo #6 |

Puolustaja

Kiekollinen puolustaja, joka pääsee nauttimaan hyökkäyspään vapauksistaan täysin siemauksin. Pakkipari hoitaa puolustusvelvoitteet tarvittaessa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Lasse Kukkonen 1 3 4
2.Ivan Huml 2 2 4
3.Julius Junttila 1 2 3
4.Mika Pyörälä 1 1 2
5.Mikko Lehtonen 2 0 2
TPS M S P
1.Francis Paré 4 2 6
2.Dan Sexton 3 2 5
3.Shaone Morrisonn 0 4 4
4.Tero Koskiranta 2 2 4
5.Steven Seigo 1 3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle