”Tuokko tulee törmäämään nyrkkeihini ja kovaa”

LIIGA / Ennakko
Kauden aikana on Turussakin joutunut koetukselle maine liigan viimeisenä valmentajan turvasatamana josta ei potkuja tule. Maine kesti, ja tahti on joukkueella sittemmin muuttunut kalkkiviivoille saavuttaessa. Näyttää siltä että tänäkään vuonna ei pleijareita pelata ilman TPS:ää.

Kevätjäitä tähyillen

Vaikka mitään ei ratkaistu vielä olekaan, näyttävät HIFK ja TPS kampeavan itsensä väkisin viimeisille pudotuspelipaikoille. Tämä toisi kieltämättä lisävärinää pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, kun piikkipaikoilla porhaltavat HPK ja Jokerit saisivat em. joukkueet vastaansa. Tämä yhtään väheksymättä Lukkoa ja Saipaa joilla on sanansa asiaan vielä sanottavana.

Kojon eväät

TPS:n kuntopuntarissa (6 voittoa putkeen) ovat pääniminä häärineet ne arkkitehdit joilta tehoja on ollut koko ajan lupa odottaakin; Alatalo, Nurminen, Lius... ja todella hyvää kautta pelaava oululaisten myös Tuton riveistä muistama ”vihtahousu”-Vahalahti. Myös alkukaudesta pitkään loukkaantumisten takia hajallaan ollut Turun ulkopuolisen Suomen suuresti rakastama rottaketju Tuokko-Rautee-Kiviharju on koossa tuomassa kiekkokentille väriä.

Maalivahtien tuottamisessa on Turku omaa luokkaansa Suomessa tätä nykyä. Ainoastaan Tampereella päästään lähelle. Tuorein tuotos liigakentille on Teemu Lassila, joka on kohonnut veskaripörssissä jo toiselle sijalle kovin prosentein ja on torjunut jo viisi nollapeliä. Pääasiassa kaudella torjuntavastuun hoitanut Elliot voi olla myös tilastoihinsa tyytyväinen.

Karin karpaasit

Kärpät ovat kuntopuntarissa tyydyttävällä tasolla, piste per peli viimeisestä viidestä ottelusta. Taso tuntuisi hieman heilahtelevan ottelusta toiseen ja väliin jäädään aivan aseettomaksi (HIFK, Pelicans). Ehkäpä runkosarjan lopun häämöttäminen vaikuttaa jonkin verran kun veitsi kurkulla ei tarvitse pelata.

Kaksi ketjua on parissa aiemmassa ottelussa noussut muita selvemmin esille. Se jossa Petr Ton pelaa eli tällä hetkellä Lieversin vitja ja Nielikäisen mukaan tulon jälkeen oikeutetusti ryminäketjun tittelin saanut nelosvitja (joka tapaa vastustajan koutsiltakin saada nykyään huomiota ottelun jälkeen, mieltymyksistä riippuen positiivista tahi negatiivista...). Petr Tenkratin kuiva kausi sen kun jatkuu vain, eikä kiekko menee enää tyhjistäkään sisälle. Ton on noussut maaleissa jo rinnalle, ja veikkauksia otetaan vastaan kumpi tekee aiemmin kauden 20:nnen maalinsa.

Huonon HIFK-matsin jälkeen katseli kärppien ykkösveska Bäckström Lukko-pelin penkiltä. Nyt on arvatenkin jälleen vastuun paikka.

Ja viitataanpa sitten otsikkoonkin. Syksyisistä puheista huolimatta, saanee Tuokkokin varoa vain jysähteleviä taklauksia. Mikäli siis samaan aikaan kaukalossa Nivalan lehmipojan kanssa on...

» Lähetä palautetta toimitukselle