BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Vuoristoratojen kohtaaminen

LIIGA / Ennakko
Lauantai-illan ottelussa Raksilassa nähdään kahden epätasaisesti etenevän joukkueen kohtaaminen, kun HPK:n niukasti voittanut Tappara saapuu toiselle tamperelaiselle joukkueelle menneellä viikolla hävinneen Kärppien vieraaksi.

Kuntokäyrät

Kärpät kerkesi napata maajoukkuetauon jälkeen jo kolme voittoa putkeen, ennen kuin Ilves osoittautui paremmaksi Hakametsän tiistai-illassa. Tampereella Kärppien otteisiin palasi vanha tuttu mörkö, epätasaisuus, ja vahva 20 minuutin mittainen pätkä ei riittänyt tupsukorvien haastamiseen.

– Tasaisemmaksi pitää suorittaminen saada, se on ihan selvä. Se on aina suhteessa vastustajaan, tilanteeseen ja sen sellaiseen, mutta Ilves oli tänään hyvä ja annan kaiken krediitin heille tästä pelistä, Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta Ilves-ottelun jälkipuinneissa.

Myös lauantain vierasjoukkueen, Tapparan, otteissa on ollut näkyvissä teeman mukaista epätasaisuutta ja pidemmällä aikavälillä vuoristoradan tyylistä voitosta tappioon kulkemista. HPK-voiton yhteydessä päävalmentaja Risto Dufva antoi yhden selityksen vaihteleviin otteisiin.

– Meidän rutiinitaso on tällä hetkellä tämä. Meidän pitää työskennellä aivan ydinalueella kokoajan, että pystytään voittoon. Mutta olihan nämä tässä sarjassa meille aika merkittävät pisteet. Kymmenen sakkiin noustaan jos ansaitaan, Dufva joukkueen suorittamisesta HPK-ottelun yhteydessä.


Juha-Pekka Haataja hakee vielä kauden avausosumaa. Onko Tappara vastustaja, jota vastaan vapauttava osuma näkee päivänvalonsa?
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Ratkaisun paikat

Lauantain ottelun ehdoton ratkaisun paikka löytyy illan vireestä. Syttyykö Kärpät pelaamaan kotiyleisön edessä, vai saako Tappara vieritettyä ottelun alkuun Kärpille ison henkisen taakan onnistumisien kautta, mitä oululaiset eivät pysty enää ottelun aikana voittamaan?

Tappara on ollut hankala vastustaja tällä kaudella Kärpille. Syksyllä Oulussa kirvesrinnat eivät yltäneet aivan voittoon asti, kun Ivan Humlin ja Ilkka Mikkolan maaleilla oululaiset onnistuivat kääntämään ottelun niukasti hyväkseen lukemin 2-1. Tampereella oli vuorostaan Tapparan vuoro juhlia, kun se onnistui ohittamaan Kärppien maalilla torjuneen Ville Hostikan kolmesti 60-minuuttisen aikana.

Lauantaina Kärppien on oltava hereillä alusta asti ja laajan hyökkäyskaluston on pystyttävä ohittamaan Tapparan tiivis puolustuspaketti. Otteiden on oltava tasaisen varmoja, jotta vastustajalle ei aukea pelin sisällä iskunpaikkoja oman heikon pelaamisen myötä.

– Ailahtelu on korvien välistä kiinni. Ei peli muutamassa päivässä häviä mihinkään. Suhteessa vastustajaan se on aina, jokainen peli elää omaa elämäänsä, yhteenveti torstaina Ilves-ottelun yhteydessä Kärppien päävalmentaja Aravirta, puhuttaessa lääkkeistä tulosten kääntämisestä positiivisemmalle puolelle.

Kokoonpanot

Molempien joukkueiden sairastuvat näyttävät tällä hetkellä positiivisilta. Tapparalta ainoa varma poissaolija on pitkäaikaispotilas Aleksi Elorinne.

Kärpät vuorostaan saa parhaimman kokoonpanon käyttöön lauantai-illan otteluun. Michal Vondrkan lähdettyä kokoonpanoon mukaan on noussut Mestiksen puolella Kiekko-Laserissa alkukauden aikana pelituntumaa hakenut Mikko Alikoski, kun taas puolustuksessa nuori Ville Pokka on ollut viime peleissä Jan Snopekin paikalla. Snopek kuitenkin palaa lauantaina kokoonpanoon.

Maalilla Tomi Karhunen on pelannut kaksi edellistä ottelua, mutta Ville Hostikka palaa lauantaina tolppien väliin nivusvammasta toipuneena.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Ivan Huml 3 1 4
2.Jari Viuhkola 0 4 4
3.Ilkka Mikkola 2 1 3
4.Kimmo Koskenkorva 1 2 3
5.Julius Junttila 2 1 3
Tappara M S P
1.Jussi Makkonen 0 5 5
2.Jukka Peltola 2 3 5
3.Antti Erkinjuntti 4 1 5
4.Jerry Ahtola 1 1 2
5.Olli Palola 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle