IFK - LUK
HPK - SAI
ILV - KÄR
ÄSS - JUK
OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00

Voitto tai kuolema – Kärpät kuilun partaalla

LIIGA / Ennakko
Miehestä otetaan mittaa vielä ainakin kertaalleen.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Tapparalla on keskiviikkona mahdollisuus varmistaa Suomen mestaruus tutussa ympäristössä. Kirvesrinnat juhlivat myös edellistä mestaruuttaan Oulun Raksilassa vuonna 2003.

Finaalisarja on ollut tähän mennessä huikea. Kärpät ja Tappara ovat pistäneet parasta pöytään, mutta valitettavasti kolmannesta osapuolesta, tuomareista, ei voi sanoa samaa.

Nyt on käynyt niin, että sivuroolin vetäjät ovat varastaneet huomion itse pääroolin esittäjiltä. Keskiviikkona on aika palauttaa valokeilaan pelaajat, sillä he ovat tarjonneet kiekkokansalle hienon näytelmän.

Etenkin Tappara on ollut terästä. Kärpät on pelannut hyvin, mutta Tappara on pelannut paremmin. Tamperelaiset ovat vieneet oululaisia jokaisella osa-alueella. Kaukalossa, vaihtoaitiossa ja jälkipelissä.

Tappara vie, Kärpät vikisee

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäen linja pidättäytyä tuomaritoiminnan kommentoinnista on kunnioitettava. Tapparan piiskuri Jukka Rautakorpi harjoittaa täysin päinvastaista toimintaa. Tulos on se, että finaaleissa pelataan Tapparalle paremmin sopivalla tuomarilinjalla.

Toinen suuri teema finaalisarjassa on ollut kärkimiesten – etenkin ulkomaalaisvahvistusten – onnistuminen. Tapparan tuontimiehet ovat voittaneet Kärppien Ivan Humlin, Ben Maxwellin ja Adam Masuhrin. Eikä Juhamatti Aaltosestakaan ole näissä finaaleissa saatu vielä parasta irti.

Maalivahtirintamalla Tappara on ottanut niin ikään yliotteen Kärpistä. Juha Metsola on ensimmäisen pelin jälkeen vienyt nämä taistot nimiinsä. Etenkin Jussi Rynnäksen pelaamat kaksi viimeisintä ottelua ovat olleet kärppävahdille vaikeita.

Harmaita hiuksia Marjamäelle aiheuttaa myös oululaisten kolmospakkipari. Ari Vallinin rinnalla mies vaihtuu jokaiseen otteluun. Pakkipari pelaa selkeästi vähemmän kuin muut, mikä lisää kuormaa kärkipäässä. Erityisesti Ville Pokan pelissä liiallinen kuormitus näkyy virheinä.

Valmentajien kamppailussa Rautakorpi on niskan päällä. Tapparan perussapluuna keskialueen trapeineen on ollut kunnossa jo pitkään. Finaalisarjassa Rautakorpi tuntuu olevan Marjamäkeä aina askeleen edellä, ja säätää kirvesrintojen pelaamista tarpeen mukaan. Yhtenä esimerkkinä käy Tapparan reagointi Kärppien pelaavaan maalivahtiin. Rynnäksen pelatessa maskipelaaminen lisääntyi huomattavasti. Pienikokoisen Tomi Karhusen pelatessa kiekkoja ammuttiin järjestelmällisesti ylös.

Pelaako Kankaanperä? Kuka on Vallinin pakkipari?

Jotta Kärpät voittaisi ja pelit jatkuisivat, täytyy oululaisten kääntää edellä mainittuja ongelmakohtia edukseen. Maalille täytyy ajaa hanakasti, röyhkeyttä pitää löytyä kuten Tapparalta.

Vieraille peli on ehkäpä sarjan vaikein. Katkopeli ei ole ikinä helppo. Rautakorven leirissä tiedostetaan varmasti Kärppien vaarallisuus, jos oululaisille antaa yhtään löysää. Kotivoitto ja Tapparan kantaan nouseminen olisi Kärpille sellainen piristysruiske, joka voi kääntää vaikka koko sarjan.

Kärppien maalivahtivalinta on mielenkiintoinen, sillä mies maalinsuulla vaihtuu taas. Pari heikompaa ottelua pelannut Rynnäs vaihtuu kevään sensaatiomaisen hyvin pelanneeseen Karhuseen, joka aloitti finaalisarjan oululaisten maalilla. 

Puolustuksessa arpakone valinnee Vallinin pakkipariksi tällä kertaa Mikko Niemelän. Jokerikorttina voidaan pitää Mikko Lehtosta, mutta tämä vaihtoehto lienee erittäin epätodennäköinen.

Tapparan kokoonpanossa mielenkiinto kohdistuu siihen, pelaako Markus Kankaanperä vai ei. Jykevä puolustaja oli yllättäen pois joukkueiden edellisestä kohtaamisesta. Tapparan maalilla jatkaa Metsola. 

 

Seuraa Heitä

Juhamatti Aaltonen #50 | Skellefteå

Laitahyökkääjä

Iin taikuri ei ole esittänyt finaalisarjassa vielä ihmeitä. Aaltosen palattua liigaan hehkutettiin, että mies voi ratkaista pelejä vaikka yksin henkilökohtaisella panoksella. Nyt olisi paikka näyttää ja räväyttää.

Ville Nieminen #17 |

Laitahyökkääjä

Ehkä uran viimeinen peli Tapparassa. Iso peli Tampereen pojalle.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Mika Pyörälä 3 2 5
2.Ville Pokka 0 4 4
3.Esa Pirnes 1 2 3
4.Lasse Kukkonen 1 2 3
5.Joonas Kemppainen 0 2 2
Tappara M S P
1.Jan-Mikael Järvinen 0 5 5
2.Nick Bailen 3 2 5
3.Olli Palola 1 3 4
4.Pekka Jormakka 1 1 2
5.Ville Nieminen 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle