Tappara todistaa Kärppien juhlaa

LIIGA / Ennakko
Tähän se päättyi viime kaudella ja tästä se jatkuu nyt.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Liigakausi 2014-2015 polkaistaan käyntiin keskiviikkona Oulussa. Tappara matkustaa Raksilaan seuraamaan mestaruusviirin nostoa hallin kattoon. Sen jälkeen tamperelaisten tähtäimessä on maukas revanssi Kärpistä.

Kärppien mestaruusjoukkueen ydin on säilynyt melko hyvin kasassa. Pelaajia on lähtenyt kärkipäästä, mutta tilalle on hankittu päteviä vahvistuksia. Harjoituskaudella Kärpät voitti enemmän kuin hävisi. Myös CHL on alkanut oululaisilta mukavasti. Saldona eurokentiltä on kolme voittoa ja yksi tappio.

Ketjukoostumukset ovat olleet koko alkukauden melko vakiot. Ykkösketju on rakennettu tuoreen hankinnan Nicolas Deschampin ympärille. Toisessa laidassa hyökkää Patrick Davis ja toisessa Mika Pyörälä. Oululaisten kakkosketjun ytimen muodostaa toissa kaudella tuhoja tehnyt parivaljakko Ivan Huml - Juha-Pekka Haataja. Joonas Kemppaisen johtama kolmoskenttä on kokonaisuudessaan tuttu viime kaudelta, joten Kärpillä on heittää kaukaloon kolme maalintekovoimaista kenttää.

Puolustuksessa pakkipari Ryan Glenn - Dan Spang on ollut hieman vaisu alkukauden aikana. Entinen SaiPa-kaksikko ei ehkä sovi niin hyvin yhteen kuin valmennusjohto haluaisi. Molempien täytyy parantaa jatkossa.

Kärppien maalilla Tomi Karhunen on pelannut selvästi enemmän alkukauden aikana kuin Iiro Tarkki. Kärpät mestariksi torjunut Karhunen lienee maalilla myös Tapparaa vastaan.

Tappara on vahva myös tällä kaudella – ainakin paperilla. Tehopakki Nick Bailen on poissa, mutta Bailenin tilalle Tappara hankki Tuukka Mäntylän. Poissa on myös seuraikoni Ville Nieminen, sekä ennen kaikkea päävalmentajan pestinsä Tampereella jättänyt Jukka Rautakorpi.

Tapparan hyökkäyspäässä vastuuta kantavat tutut miehet. Liiga-avauksessa niin Josh Greenin, Kristian Kuuselan kuin Pekka Jormakankin tulee onnistua, jotta pisteet matkaavat Tampereelle. Myös Olli Palolan täytyy pyyhkiä pois mielestään se seitsemännen finaalin jatkoajan laukaus, jonka eteen Karhunen venytti hanskansa.

Kumpikaan joukkue ei ole muuttanut pelitapaansa viime kaudesta oleellisesti. Uudet säännöt luovat avausottelun päälle oman mielenkiintonsa. Yksi ottelun ratkaisukohdista onkin se, kumpi osaa käyttää niitä paremmin hyödykseen esimerkiksi erikoistilannepelaamisessa.

Tapparalla on varmasti myös jotain hampaankolossa viime keväältä. Se iskee väistämättä oman leimansa illan otteluun.

Ennen peliä kannattaa tutustua vielä molempien joukkueiden liigaennakkoon, joissa joukkueet on analysoitu tarkemmin.

Seuraa Heitä

Juha-Pekka Haataja #72 |

Laitahyökkääjä

Vuoden tauon jälkeen paluu Ouluun ja kasvattajseuraan. Edellisen visiitin jälkeen poistui maalikuninkaana. Odotukset ovat tapissa nytkin.

Juha Metsola #77 | Kloten

Maalivahti

Edellinen Oulun vierailu päättyi murheelliseen jatkoaikatappioon, joka oli Metsolalle varmasti kova pala. Keskiviikkona Raksilassa nähdään varmasti hyvässä vireessä oleva Metsola.

» Lähetä palautetta toimitukselle