Oulussa tarjolla tamperelainen pääruoka

LIIGA / Ennakko
Huippuvireeseen äitynyt Sebastian Aho juhli jo joukkueiden edellisessä kohtaamisessa.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Kärpät nautti tamperelaisittain alkuruuan torstaina Hakametsässä Ilvestä vastaan. Lauantai-iltaisessa kärkikamppailussa vastaan asettuu kuitenkin itse pääruoka kovavireisen Tapparan muodossa.

Sarjakärki Tappara on esittänyt viime peleissään vakuuttavia otteita. Tamperelaisten viisi viimeisintä ottelua tuottivat yhteensä neljä voittoa ja huikean maalieron 17-5. Sekä SaiPaa että Turun Palloseuraa vastaan maaliverkko heilui kirvesrintojen toimesta peräti seitsemän kertaa.

Kotijoukkue on puolestaan voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme. Maaliero 13-10 ei kuitenkaan aivan pärjää Tapparan vastaavalle. Ryhdistäytyneen oululaisjoukkueen peli on kuitenkin ollut ajoittain varsin lupaavaa. Lauantaisessa Lukko-pelissä Kärpät onnistui pelaamaan yhden kauden ehjimmistä peleistään. 

Edellinen joukkueiden välinen ottelu Hakametsässä päättyi maalikarkeloihin tamperelaisten vieden lopulta pidemmän korren lukemin 6-5.

Molemminpuolinen koittelemus

Tappara tuntuu olevan tällä hetkellä kotimaisessa Liigassamme lähes ylivoimainen ainakin peliesitysten puitteissa. Hyökkäyspeli on tehokasta ja Tomi Karhusen koko ajan parantuneiden otteiden sekä tiiviin puolustuspään pelin myötä myös oma pää pysyy useimmiten puhtaana. 

Vaikka Kärppien kokonaisvaltainen peli paranee koko ajan aikataulun mukaan, on joukkueen syytä kiittää erityisesti ykköskenttäänsä viime peleissä kairatuista pisteistä. Etenkin Sebastian Ahon ja Mika Niemen välille muodostunut kemia on ollut ratkaisevana tekijänä voitetuissa otteluissa. Parivaljakko viimeisteli Ilvestä vastaan torstaina peräti neljä pistettä mieheen.

Kärppien tulee olla tarkkana ylittäessään keskialueen Tapparaa vastaan, sillä kiekonriiston sattuessa tamperelaiset hakevat kärkkäästi nopeita ylivoimahyökkäyksiä, usein myös onnistuneesti. Yksilötaitoa molemmissa joukkueissa piisaa, mutta tähän asti Tappara on saanut hyödynnettyä sen huomattavasti paremmin etenkin nopeassa pelin avauksessa.

Mikäli Tappara kykenee paineistamaan Kärppien puolustajia oikeaoppisesti ja riistämään kiekon ennen keskialuetta, on se todennäköinen suosikki voittamaan ottelun. Onnistuessaan ylittämään keskialueen ryhmittyneenä viisikkona Kärpät luo kuitenkin lähes poikkeuksetta vaarallisen maalipaikan. Tapparan vanhemman kaartin puolustajille Pekka Saravo ja Teemu Aalto etunenässä on luvassa hikinen iltapuhde nuorten ja vikkelien oululaisten perässä.

Huippulupausten kohtaaminen

Kaksi Suomen kohutuinta juniorilupausta kohtaavat toista kertaa tällä kaudella. Jesse Puljujärven ja Patrik Laineen välinen taisto jäi viimeksi Hakametsässä torsoksi Laineen loukkaannuttua heti ensimmäisessä erässä. Lauantai-iltana runsaslukuinen kiekkoväki saa uuden mahdollisuuden todistaa nuorten lupausten nykyvireen.

Kärppien ja Tapparan välisistä kamppailuista povataan lähes poikkeuksetta vähämaalisia puolustustaisteluita, joissa vastustajan vähäisistä virheistä rankaistaan armotta. Joukkueiden viimeisin kamppailu kuitenkin todisti, että myöskään maalikarkelot eivät ole poissuljettu vaihtoehto. Illan kamppailulta voi odottaa ihan mitä vain maan ja taivaan väliltä.

Teräksinen Tappara voi osoittautua Ilvestä vaikeammaksi nieltäväksi Oulun pienpedoille.

Seuraa Heitä

Sebastian Aho #20 | Carolina

Keskushyökkääjä

Pienikokoinen Kärppäkasvatti on hiipinyt kaikessa hiljaisuudessa pistepörssin kärkikymmenikköön. Fiksu ja taitava pelaaja, joka harvemmin tekee kaukalossa väärän ratkaisun. Löytänyt Mika Niemen rinnalla myös lisää tehoja hyökkäyspeliinsä.

Kristian Kuusela #71 |

Laitahyökkääjä

Koko Liigan pistepörssiä johtava Kuusela on syttynyt ilmiliekkeihin hieman vaikean alkukauden jälkeen. Myös Kärpissä urallaan kiekkoilleelta hyökkääjältä voidaan odottaa pisteitä myös illan kohtaamisessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle