Mestaruus ratkeaa Oulussa - Kärpät vai Tappara?

LIIGA / Ennakko
Tämä malja pääsee saunaan.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Lauantai-iltana Oulun Raksilassa lyödään lopullinen piste liigakaudelle 2014-2015. Seitsemänteen peliin edenneen huippujännittävän finaalisarjan päätteeksi mestaruutta juhlii joko Kärpät tai Tappara.

Oululaista kiekkoyleisöä on vuoden aikana hemmoteltu oikein urakalla. Kaksi finaalisarjan seitsemättä peliä on harvinaista herkkua missä tahansa kiekkokaupungissa. Oulussa tästä nautitaan nyt toisen kerran vuoden sisällä.

Sarja on todellakin ollut finaalihuipentuman arvoinen. Tappara kävi heti kättelyssä ryöstöretkellä Oulussa, mutta sitten Kärpät marssi vakuuttavasti voiton päähän Kanada-maljasta. 1-3-tappiolta Tappara on kuitenkin hinannut itsensä oululaisten rinnalle.

Viime vuonna joukkueet olivat vastaavassa tilanteessa. Silloin takaa-ajoon 1–3-tappiolta lähti Kärpät, joka eteni lopulta mestaruuteen saakka. Nyt Tapparan pitäisi toistaa Kärppien temppu.

Ratkaisevan finaalin oleellisin kamppailu käydään pelaajien pään sisällä. Se, kumpi joukkueista saa valmistettua itsensä henkisesti alle vuorokaudessa suureen loppunäytökseen, on hyvin lähellä Suomen mestaruutta.

Vaikka molemmat joukkueet vetävät aivan äärirajoilla, eikä kumpikaan pysty tarjoamaan toiselle enää pelillisiä yllätyksiä, voidaan viimeisen ottelun alla nostaa silti muutama pieni yksityiskohta esiin.

Maalivahtien taisto on mennyt tähän saakka Tapparan hyväksi. Juha Metsola on ollut sanalla sanoen huikea. Joonas Donskoi muistaa varmasti pitkään Metsolan loikan Donskoin kudin eteen perjantain ottelussa.

Kärpät on ajautunut taas maalivahtirulettiin, kun Lauri Marjamäki päätti vaihtaa viidennessä finaalissa Tomi Karhusen Iiro Tarkkiin. Sanotaan, että etenkin pudotuspeleissä maalivahti on yli puolet joukkueesta.

Tällä hetkellä maalivahtietu on Tapparalla.

Kärpät on ajautunut suuriin vaikeuksiin ulkomaalaispelaajiensa kanssa. Seitsemästä ulkomaalaisvahvistuksesta neljällä ei ollut esimerkiksi perjantain tapahtumiin ei osaa eikä arpaa. Ketjulotto näiden "vahvistusten" ympärillä on pyörinyt läpi kevään. Marjamäki sivuuttaa ongelman usein sanomalla, ettei ole ulkomaalaispelaajia, on vain kärppäpelaajia tai juttelemalla tuoreiden jalkojen saamisesta kokoonpanoon. Se on kuitenkin vain kuuman perunan pyörittelyä käsissä. Fakta on, että Kärppien vahvistukset ovat epäonnistuneet pahasti, eikä se voi olla vaikuttamatta joukkueeseen.

Kärppien tehot ovat levänneet läpi kevään Joonas Kemppaisen johtaman ketjun harteilla. Nyt vaikuttaa siltä, että vitjan maestro Kemppainen on aavistuksen väsähtänyt. Donskoi jaksaa painaa, mutta jää nyt hieman enemmän yksin kuin aiemmin.

Kahden edellisen kauden hopeajoukkue Tappara on taatusti nälkäinen nostamaan vihdoin Kanada-maljaa kahden perättäisen epäonnistumisen jälkeen. Tappara vaikuttaa tällä hetkellä erittäin harmoniselta joukkueelta. Ehkä Olli Palolan yläkulmaan suuntautuvan vedon edessä ei ole tänä vuonna kärppävahdin räpylää.

Seuraa Heitä

Joonas Donskoi #72 | Colorado

Laitahyökkääjä

Huippuiskussa oleva taikuri, jonka onnistumisilla on iso merkitys Kärppien menestykselle. Jaksaa painaa illasta toiseen uskomattoman kovalla tasolla.

Olli Palola #34 | Rögle

Laitahyökkääjä

Vuosi sitten Palolalla oli tuhannen taalan mahdollisuus ratkaista mestaruus Tapparalle. Avautuuko tänään uusi sauma?

» Lähetä palautetta toimitukselle