Maxwell ja Kaspar suoraan lentokentältä Tapparan kaatoon

LIIGA / Ennakko
Joonas Komulainen tuskin mahtuu tällä kertaa Kärppien kokoonpanoon.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärpät esittelee Raksilan yleisölle perjantai-illan Tappara-ottelussa eilen julkistamansa vahvistukset Ben Maxwellin ja Lukas Kasparin. Sekoittaako kahden uuden pelaajan tulo kärppäpakan?

Viimeisen kymmenen ottelun kuntopuntarissa Kärpät ja Tappara ovat sijoilla kaksi ja kolme. Joukkueiden edellä on ainoastaan huikeassa iskussa oleva Espoon Blues.

Viime kauden finaalipari on kohdannut tällä kaudella kahdesti. Liigan avauskierroksella ottelun vei nimiinsä Kärpät, mutta kuukautta myöhemmin oli Tapparan vuoro juhlia voittoa. Joukkueiden viimeisin kohtaaminen on niinkin kaukaa kuin 17. lokakuuta.

Kärppien peli on ollut tuloksellisesti hyvällä mallilla jo pitkään. Pelillisesti oululaisilla riittää tekemistä puolustuspelaamisessa, sillä Kärppien verkkoon on isketty kiekko luvattoman usein viime kierroksilla. Tämän vastapainoksi toki Kärpätkin on onnistunut viimeistelyssä hyvin, joten pistetili on karttunut mukavasti.

Kärppien tuki ja turva on ollut edelleen Joonas Kemppaisen johtama hyökkäystrio. Tuoreet hankinnat Ben Maxwell ja Lukas Kaspar tulevat melkein suoraan lentokentältä peliin. Heidät sijoitettanee ykkös- ja kakkosketjuihin, mutta koostumukset varmistuvat tarkemmin vasta pelipäivänä.

Pakistossa riittää päävalmentaja Lauri Marjamäellä pohdittavaa. Dan Spang ja Arto Laatikainen eivät ole viime kierroksilla olleet kummoisessa iskussa. Lainapestiltään Pelicansista palannut Mikko Niemelä on puolestaan ollut - yllättäen etenkin tuloksellisesti.

Maalivahtivalinta on mielenkiintoinen. Edellisessä ottelussa Lukkoa vastaan Marjamäki päätyi vaihtamaan haparoineen Tomi Karhusen Iiro Tarkkiin. Pelaava maalivahti selviää vasta joukkueen aamujäiden jälkeen.

Tapparalla on Liigan runkosarjassa vielä paljon panosta, sillä se taistelee kynsin hampain suorasta pudotuspelipaikasta. Nykyvireensä ansiosta on jopa todennäköistä, että se tavoitteensa myös saavuttaa. Tällä hetkellä Tappara on ensimmäinen joukkue bubbling under -osastolla kaksi pistettä Lukkoa perässä.

Tappara on saanut viime aikoina sairastuvalta miehiä takaisin kokoonpanoon, mikä on eheyttänyt ketjuja ja tuonut hyvin tehoja.

Viime kierroksella Tapparan kapteeni Jukka Peltola oli huikeassa iskussa saalistaen Sportia vastaan kolme tehopistettä.

Molemmat joukkueet ovat saaneet ylivoimapeliinsä ryhtiä. Myös alivoimalla sekä Kärpät että Tappara ovat liigan eliittiä. Joukkueiden kohtaamiset ovat usein vähämaalisia, joten erikoistilannepelaaminen noussee jälleen ratkaisevaan asemaan. Tapparalla on heittää viivaan tykkimies (Teemu) Aalto. Kärpät luottaa viivakuteja enemmän B-pisteiden tuntumassa päivystäviin hyökkääjiin.

Seuraa Heitä

Ben Maxwell #49 |

Keskushyökkääjä

Viime kauden mestarujoukkueen tärkeä pananen tekee paluun Raksilaan. Onko käsi kunnossa? Onko mies iskussa? Ketä ketjukavereiksi?

Jukka Peltola #81 |

Laitahyökkääjä

Viime aikoina ollut mukavassa iksussa. Monesti onnistunut ihan hyvin Oulussa. Maali myös tänään?

» Lähetä palautetta toimitukselle