Liigan finaaliklassikko - Game seven

LIIGA / Ennakko
Viimeistä kertaa napit vastakkain.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Aikoinaan oli tapana sanoa, että kaikki tiet vievät Roomaan. Tämän kauden runkosarja antoi vahvoja viitteitä siitä, että kaikki tiet vievät Kärppien ja Tapparan välisiin finaalipeleihin, kenties jopa ottelusarjan seitsemänteen peliin. Monien ennustama finaalipari saa arvoisensa päätöksen, kun mestaruus ratkaistaan lauantaina Raksilan täpötäydessä jäähallissa.

Tappara ja Kärpät ovat kohdanneet tällä kaudella toisensa jo kymmenen kertaa. Voitot joukkueiden välillä ovat runkosarja mukaan lukien 5–5. Edelliset yhdeksän kohtaamista ovat päättyneet maalin erolla suuntaan tai toiseen. Tämän tasaisempaa finaaliparia harvoin nähdään.

Pääsiäisen aika oli Kärpille kärsimystä, sillä se hävisi kaikki sinä aikana pelatut kolme kohtaamista. Kärpät jäi ottelusarjassa tappiolle lukemin 3–1. Moni uskoi kolmannen tappion olevan Kärpille kuolemaksi.

Toisin kuitenkin kävi.

Ottelusarjan suunnanmuutos

Tappara jäi viidennessä pelissä tiukoista numeroista huolimatta alakynteen ja hävisi pelin. Kärppien tehottomuus maalintekopaikoissa piti lukemat tasaisina. Kärpät alkoi kolmannen tappion jälkeen karvata hyökkäyspäässä aggressiivisemmin ja se aiheutti Tapparalle vaikeuksia avata peliään.

Samalla Kärpät lisäsi taklausten määrää ja voitti viidennen peli taklaukset lukemin 30–16. Myös Tapparan huipputehokas ylivoima oli saatu aktiivisemmalla liikkeellä kuriin, vaikka Tappara yhden komean ylivoimamaalin tekikin.

Kuudes ottelu alkoi Kärppien hallinnalla ja se meni ensimmäisessä erässä jo kahden maalin johtoon. Loppua kohden Tappara pääsi hallitsemaan peliä ja vyörytti jatkuvasti hyökkäyksiä Kärppien päähän. Lopulta se kuitenkin hävisi ottelun maalilla, kun Ivan Huml ratkaisi ottelun.

Juha Metsola voitti maalivahtien taistossa molemmat pelinsä Jussi Rynnästä vastaan, mutta Tomi Karhunen on ollut hieman Metsolaa parempi. Rynnäksen ennustettiin maalille takaisin päästyään pelaavan loput finaaliottelut, mutta loppukauden maalivahtisensaatio Karhunen ryöväsi paikan takaisin ja on ollut paluuotteluissaan vakuuttavan hyvä.

Kokoonpanot

Kokoonpanomuutoksia ei tässä kohtaa kautta tehdä kuin pakon edessä. Tapparan ruotsalainen veteraanipakki Johan Larsson joutui jättämään kuudennen pelin kesken ja näytti loukanneen polveaan. Entinen kärppäpelaaja Teemu Aalto pelannee lauantaina Tapparan puolustuksessa. Maalivahti Metsola sai ottelun jälkeen kovaa julkista ryöpytystä Tapparan maalivahtivalmentaja Petri Tuonoselta.

Kärppien kokoonpanoon ei ole muutoksia tiedossa. Vladimir Eminger ja Mikko Niemelä ovat vuorotelleet Kärppien puolustuksessa, mutta Niemelä on pelannut viime peleissä. Joonas Komulainen on pelannut kolmessa viime pelissä eikä seuralegenda Jari Viuhkola ole mahtunut kokoonpanoon.

Kumpi tahansa ottelun voittaakaan, niin yhdestoista kerta toden sanoo!

Seuraa Heitä

Juhamatti Aaltonen #50 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Pudotuspelien maalipörssiä johtava iiläinen tekee halutessaan vastustajien puolustajista pilkkaa. Penaalista löytyy useita kärkikyniä.

Juha Metsola #77 | Salavat Julajev

Maalivahti

Metsolan muistot viime vuoden finaaleista eivät ole hyviä. Kestääkö Metsolan pää ratkaisupelin paineet Raksilan huutomyrskyssä?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Juhamatti Aaltonen 4 1 5
2.Ivan Huml 2 2 4
3.Esa Pirnes 2 1 3
4.Ben Maxwell 0 3 3
5.Ville Pokka 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle