Koko eväskori Oulussa, mediapelillä maustettuna

LIIGA / Ennakko
Nuoret tähdet käsikynkässä.
Kuva © Jarno Hietanen

Kärpät selviytyi välieriin kukistettuaan Turun Palloseuran otteluvoitoin 4-2. TPS tarjosi Kärpille kovan vastuksen ja yllätti monet pirteillä otteillaan. Voidaan jopa sanoa otteluvoittojen mairittelevan oululaisia lievästi, sillä sarjan seitsemäs kohtaaminen oli enemmän kuin lähellä.

Jos välierävastus Kärpät on Tapparalle vanha tuttu, sitä oli myös Lukko puolivälierissä. Kirvespaidat ovat vääntäneet raumalaisten kanssa pudotuspeleissä neljänä viime kautena. Tappara on vienyt pidemmän korren joka kerta. Kahtena edelliskautena ratkaisua haettiin aina seitsemännestä osaottelusta, kun taas tänä vuonna Tappara päätti katkaista homman lyhyeen jo viidessä pelissä.

Mediapeliä vai ihan vaan lätkää?

Viime kausien finalistit herättävät kannattajakunnissa tunteita laajalla skaalalla. Milloin tuomarit suosivat Kärppiä tai Tappara kahvaa kohtuuttomasti. Mielipiteitä löytyy varmasti laidasta laitaan.

Kaiken tämän fanien keskuudessa elävän kohun keskellä on kuitenkin hyvä muistaa, että kyseessä on kaksi tämän aikakauden kiistatta kovinta joukkuetta. Ovatpahan joukkueet tänäkin vuonna mitalipeleissä mukana.

Kansa kuitenkin rakastaa kohuja. Tämän tiedostaa myös Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola. Mediapeli aloitettiin jo ennen kuin kiekko ehti sarjassa edes koskettaa jäätä.

Tapola vihjaili Ylen haastattelussa Lauri Marjamäen omaavan taidot vaikuttaa tuomarilinjaan. Vastaavia kommenteja tarjosivat jo puolivälierissä TPS:n Ari-Pekka Selin sekä Jarno Pikkarainen.

Tapolan vihjailussa voi hyvinkin piillä jonkin asteen totuus. Samaa mieltä hänen kanssaan ei tarvi olla, mutta on varmaa, että kyseiset kommentit ovat omiaan tuomaan lisää sähköä sarjan ympärille.

Pieni sähkö onkin aina hyvästä. Toivottavasti salamoinnilta kuitenkin vältytään.

Tuiki tuiki tähtönen...

Oulussa alkavalla kamppailulla on koko vaadittava kattaus tarjota varsin mehevä välieräsarja. Kaksi perinteikästä seuraa, nuoret nousevat valmentajat ja ennen kaikkea lukematon tähtisikermä.

Nimilistalta löytyy muun muassa runkosarjan kirkkaimmat kultakypärät Kristian Kuusela sekä Sebastian Aho, konkaripuolustajat Lasse Kukkonen ja Pekka Saravo unohtamatta nuorta hymypoikaa Jesse Puljujärveä saatika sitten kylmänviileää ratkaisijaa Patrik Lainetta.

Mikäli tämä ei vielä riitä, tarjolla on myös Mika Pyörälää, Jani Lajusta, Markus Nutivaaraa, Jere Karjalaista... Löytyypä katsomon puoleltakin vielä muuan herrat Ivan Huml ja Kim Hirschovits, jotka odottavat kärkkäänä kutsua karkeloihin.

Kaikki eväät loistavaan kiekkosarjaan siis löytyvät, enää puuttuvat eväsretkeilijät.

Seuraa Heitä

Saku Mäenalanen #8 |

Laitahyökkääjä

Mäenalanen on tiedetty Oulussa varsin potentiaalisena pelaajana jo pitkään. Saatat olla kuullutkin, että Saku voitti toissavuoden nuorten maailmanmestaruuskisoissa maalipörssin. Pudotuspeleissä maaleja on syntynyt tähän asti jo kolme kappaletta.

Veli-Matti Savinainen #19 | Tappara

Laitahyökkääjä

Kevään pelaajana tunnettu raataja on osoittanut maineensa todeksi pudotuspeleissä. Mikäli ottelu tarvii tiukassa paikassa ratkaisijaa, ei Savinainen pelkää nostaa päätään.

» Lähetä palautetta toimitukselle