Kimpoaisiko Oulussa tolpasta sisään?

LIIGA / Ennakko
Rajaniemi sai torstain pelin jälkeen tarjota rautaisille tovereilleen tuopin jos toisenkin.
Kuva © Jarno Hietanen
Kärpät kaappasi kotiedun takaisin itselleen voitettuaan torstaina Tapparan toisessa jatkoerässä. Kaksi ensimmäistä välieräkohtaamista hävinnyt oululaisjoukkue hakee lauantaina ensimmäistä kertaa johtoasemaa sarjassa.

Tapparan ja Kärppien välinen välieräsarja on osoittautunut jälleen kerran odotetun tasaiseksi väännöksi. Vaikka perinteeksi muodostuneista maalin peleistä on tänä keväänä päästy osittain eroon, eivät marginaalit vieläkään ole venyneet järin suuriksi.

Kahden ensimmäisen tappiollisen pelin jälkeen pelonsekainen tunne nosti päätään oululaisten fanien keskuudessa. Osa oli valmis jopa lyömään hanskat tiskiin ja myöntämään Tapparan paremmuuden sarjassa. Ennenaikaisesti.

On hyvä muistaa, että sarja koostuu neljästä pelistä, jotka puolestaan koostuvat vähintään kuudestakymmenestä minuutista. Tämän sai riemukseen huomata myös oululaisleiri torstaina Hakametsässä, kun Jesse Puljujärvi päätti hikisen iltapuhteen Kärppien eduksi toisessa jatkoerässä Esa Pirneksen esityöstä.

Tilastot hiiteen, sydän kehiin

Joukueiden leireissä on vuoronperään haettu ratkaisevaa eroa tilastoja syynäämällä. Pääosassa ovat käyneet niin laukaukset, aloitukset, jäähyminuutit kuin torjunnatkin.

Kaikki yllämainitut ovat kiistatta olennaisia ja merkittäviä asioita, mutta yhtä jääkiekon osa-aluetta ei voi tilastoilla mitata.

Sydäntä. Ja se näyttelee usein tilastojakin isompaa roolia.

Toki tästä osa-alueesta on vaikea väitellä, sillä sitä ei mainitusti voida tilastoida mitenkään. Jatkossakin tilastot tulevat siis viemään suurimman palstatilan mediassa ja keskustelupalstoilla, sillä ne eivät tunnetusti koskaan valehtele.

Usein nälkäisempi ja enemmän sydämellä pelaava joukkue kuitenkin vie voiton, tilastoista huolimatta. Asenteella voidaan korvata suuriakin puutteita pelillisissä nyansseissa.

Kärppien ja Tapparan pelilliset erot ovat niin mitättömiä, että paremmuutta ratkottaessa ero tahtotilassa nousee esille entisestään. Kahtena edelliskeväänä Kärpät on osoittautunut parivaljakosta nälkäisemmäksi, mutta riittääkö nälkää enää kolmanteen kertaan?

Tolppa sisään, tolppa ulos...

Seitsemän pelin pudotuspelisarjoista on tapana sanoa, että parempi joukkue menee aina jatkoon. Piste. Onnella ei kevään sarjoja voiteta, saati sitten mestaruuksia.

On kuitenkin absurdia väittää, etteikö onnellakin olisi yksittäisessä jääkiekko-ottelussa oma merkityksensä. Tämän sai huomata myös Tappara torstaina. Tolpat kilisivät Kärppien maalinsuuta vartioineen Sami Rajaniemen takana useaan otteeseen.

Maalivahdin parhaat ystävät eivät kuitenkaan kääntäneet takkia tälläkään kertaa.

Kuten muidenkin pelitilanteiden kohdalla, voi tolppalaukauksillakin jossitella halutessaan vaikka maailman hamaan loppuun asti. Menneisiin on kuitenkin turha jäädä murehtimaan, eivät ne enää toiseksi muutu.

Sanonnan mukaan onnikin pitää ansaita. Kärpät on kieltämättä saanut oman osansa onnesta kahdessa edellisessä kohtaamisessa Tapparan jäädessä nuolemaan näppejään. Ansaittua tai ei, näin on päässyt käymään.

Tapparalla on lauantaina mahdollisuus ansaita oma voittonsa, tuli se sitten onnella tai sydämellä.

Seuraa Heitä

Ivan Huml #71 | Pirati Chomutov

Laitahyökkääjä

Kladnon kostaja on herättänyt koko Suomen kiekkofaneissa ristiriitaisia tunteita läpi liigauransa. Viime vuosina myös oululaiset fanit ovat päässeet mukaan tunteiden vuoristorataan. Pitkäaikaisen katsomokomennuksen jälkeen paluun kaukaloihin tehnyt Huml on kuitenkin osoittanut kevään peleissä omaavansa todellisen kärppäsydämen, joka kompensoi vuosien varrella vähentynyttä jalkanopeutta.

Patrik Laine #29 | Columbus

Laitahyökkääjä

Kaikki ylisanat tästä nuorukaisesta on jo käytetty. Tapparan taistelun ruumiillistuma torstaina kahdella huikealla yksilösuorituksellaan. Kultakypärä Kristian Kuuselan poissaolo vaati tasonnostoa muilta pelaajilta. Laine vastasi huutoon, mutta hänkään ei yksin kykene joukkuetta kantamaan, vaikka torstaina se olikin lähellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle