NJD - BUF 1.00
DET - PHI 2.00
FLA - MTL 2.00
ANA - WSH 4.00
CGY - ARI 23.00

Kärpät ja Tappara käynnistävät odotetun finaalisarjan

LIIGA / Ennakko
Kärpät ja Tappara - odotettu finaalipari.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Liiga-kauden huipennus alkaa tiistaina, kun Kärpät ja Tappara aloittavat keskinäisen finaalisarjansa. Vastakkain asettuvat koko kauden ajan spekulaatioissa kahtena suurimpana suosikkina toimineet joukkueet.

Tapparan tie finaaleihin ei ole ollut helpoin mahdollinen. Puolivälierissä se kumosi tieltään Lahden Pelicansin kuudessa ottelussa ja välierissä Rauman Lukon seitsemässä. Pelicansia vastaan joukkueella oli ajoittain melkoisia hankaluuksia ennakkoon heikompaa joukkuetta vastaan.

Tapparan tiivis keskialueen puolustus on joukkueen, ja etenkin päävalmentaja Jukka Rautakorven pelikirjan, tavaramerkki, ja samaa laadukasta oman pään tilkitsemistä pääsee tiistai-iltana myös Raksilan yleisö todistamaan.

Joukkueet kohtasivat runkosarjassa neljä kertaa, ja niissä voitot kirjattiin tasan 2−2.

Ensimmäisen Kärpät vei kotonaan selkein 4−1-lukemin, mutta loput kolme kamppailua olivat jokainen yhden maalin erolla suuntaan tai toiseen ratkenneita otteluita.

Jos Kärpät on tämän kauden aikana saanut vastustajansa näyttämään ajoittain huonoilta, ei Tapparaa vastaan sellaista ole pystynyt havaitsemaan. Tappara on se joukkue, joka on kyennyt parhaiten järkyttämään Kärppien kiekollista peliä. Varsinkin Hakametsässä pelatuissa otteluissa Kärpät oli usein vastaanottavana osapuolena.

Joukkueiden kauden neljännessä kohtaamisessa Oulussa Kärpät johti ottelua jo 3−1 pari minuuttia ennen loppua, mutta Tappara esitti loistavan kirin ja vei kahdella viime hetken maalillaan ratkaisun jatkoajalle ja voittolaukauskisaan, jossa se ratkaisi voiton nimiinsä.

Tappara on siis osoittanut, että se kykenee voittamaan otteluita myös Kärppien kotiluolassa.

Kuka nousee esiin?

Kärppien paras pelaaja pudotuspeleissä on tehopisteiden valossa ollut Mika Pyörälä. Hänellä on tämän kevään yhdeksästä pelatusta ottelusta kasassa tehot 4+9. SaiPaa vastaan hyökkääjän lavasta syntyi kaksi todella suurta maalia.

Neljännessä välierässä Pyörälä toi pelin tasoihin noin viisi minuuttia ennen ottelun loppua, ja viidennessä välierässä hän sinetöi finaalipaikan kohtalon jatkoeräosumallaan.

Kärppien kolmoskentällinen, jossa pelaavat Joonas Donskoi, Joonas Kemppainen sekä Julius Junttila, ei ole suuria tehojuhlia esittänyt viime aikoina. Ketjun peli sujuu hyvin, ja he pystyvät luomaan hyviä pitkiä hyökkäyksiä, mutta Kärpät tarvitsee heiltä onnistumisia myös maalien muodossa.

Tapparan alakerran johtajaksi on kevään kuluessa noussut Markus Kankaanperä. Lukkoa vastaan puolustaja viimeisteli todella upean maalin kovalla rystylyöntilaukauksella, jollaiseen ei aivan joka pelaaja kykene.

Koska tamperelelaisten puolustuksen toisen kulmakiven Nick Bailenin parhaat avut ovat hyökkäyspäässä, on Kankaanperä se, joka haastaa Kärppien Lasse Kukkosen taisteluun takalinjojen kuninkuudesta.

Kokoonpanot

Kärpät saa otteluun jalkeille parhaan mahdollisen kokoonpanon, sillä loukkaantuneita ei ole. Tapparalta sivussa on puolustaja Pasi Puistola.

Kärpillä oli SaiPaa vastaan katsomon puolella jonkin verran ylimääräistä reserviä. Muutokset ensimmäiseen finaaliin ovat mahdollisia, mutta kuitenkin varsin epätodennäköisiä.

Tapparan maalia vartioi Juha Metsola, ja häntä vastaan kentän toiseen päähän luistelee todennäköisesti kevään komeetta Tomi Karhunen.

Päivitetty 15.4.2014  klo 9.51 Pasi Puistolan poissaolo varmistunut.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle